Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η μοιρασμένη παράδοση και ο Τοροσίδης!!


Η μοιρασμένη παράδοση και ο Τοροσίδης
Οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ειδικά όταν διεξάγονται στην έδρα της πρώτης, έχουν πάντα ιδιαιτερότητες.

Και επειδή η κουβέντα αναφορικά με τα προβλήματα της πρώτης απειλεί να… ξεθωριάσει το χρώμα από ένα ματς που θα ναι πάντα ντέρμπι για συγκεκριμένους λόγους, το sport-fm.gr σας θυμίζει τι έχει συμβεί την τελευταία 6ετία και παρατηρεί ότι ο Βασίλης Τοροσίδης έχει έναν ειδικό ρόλο στις «μονομαχίες» των δύο…

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η… πρόσφατη προϊστορία των δύο ομάδων καθώς αν κανείς ανατρέξει στα έξι τελευταία ματς των δύο που έχουν γίνει στο ΟΑΚΑ θα διαπιστώσει ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δύο νίκες, όσες και η Ένωση ενώ δύο παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Από εκεί και πέρα, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει κάθε παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, είναι ότι όλα τα παιχνίδια πλην ενός (σ.σ του 4-0 της Ένωσης την σεζόν 2006-7) έχουν κριθεί στο γκολ, όταν έχουν νικητή.

Τέτοιο ματς είναι του 2010-11 όταν η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού 1-0 με το γκολ του Μπλάνκο το οποίο ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες των Πειραιωτών για το… καπνογόνο που υπήρχε στην περιοχή τους όταν ο Ντιόπ πλαγιοκόπησε και έδωσε την ασίστ στον Αργεντινό.

Το 2009-10, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με δύο γκολ του Τοροσίδη. Παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι, το ματς κρίθηκε και πάλι στο γκολ αφού ο Νέμεθ σκόραρε για την Ένωση.

Το 1-0 ήταν το σκορ που έβγαλε νικητή και την σεζόν 2008-9. Σκόρερ στο συγκεκριμένο ματς για τους νικητές «ερυθρόλευκους» ήταν τότε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Δείτε την προϊστορία των έξι τελευταίων χρόνων:

2011-12

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Σκόρερ: (Λεονάρντο-Μιραλάς)

2010-2011

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0
Σκόρερ: (Μπλάνκο)

2009-10

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2
Σκόρερ: (Νέμεθ-Τοροσίδης )

2008-9

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1
Σκόρερ: (Γκαλέτι)

2007-8

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0

Σκόρερ: (Μπλάνκο, Εντίνιο, Λυμπερόπουλος, Καφές)

2006-7

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-3

Σκόρερ: (Τζόρτζεβιτς, Τοροσίδης, Ριβάλντο, Νικοπολίδης-αυτογκόλ, Καμπάνταης, Κωνσταντίνου-αυτογκόλ)

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το…rewind στα ματς της τελευταίας εξαετίας με γηπεδούχο την ΑΕΚ, έχει να κάνει με τους σκόρερ. Από τα 17 τέρματα που έχουν σημειωθεί, με εξαίρεση τον Βασίλη Τοροσίδη, κανένας από τους υπόλοιπους «εκτελεστές» δεν αγωνίζεται σήμερα στις ομάδες που θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους την Κυριακή.

Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός των Πειραιωτών, έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ τόσο στο 2-1 υπέρ της ομάδας την σεζόν 2009-10 όσο και στο 3-3 του 2006-7.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: