Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μπαρτζώκας: «Δεν είναι τελικός»

Επιχείρηση-αποφόρτιση από τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Μακάμπι για το Top 16 της Ευρωλίγκας κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Τελ Αβίβ.

Μπαρτζώκας: «Δεν είναι τελικός»
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε στις 10:15 το πρωί για το Ισραήλ όπου αύριο αντιμετωπίζει την «ομάδα του λαού» στην «Nokia Arena», με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον βάλει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά και ο προπονητής του προσπάθησε να αποβάλει το άγχος των παικτών του για το αποτέλεσμα. «Δεν είναι τελικός, βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι οι απουσίες των Λο και Πάουελ είναι σημαντικές, αλλά δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία για την ομάδα.

Αναλυτικά, ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος μίλησε για:

-τα προβλήματα τραυματισμών:

«Ο Λο είναι μεγάλη απουσία. Πρόκειται για σημαντική απώλεια για εμάς, όπως και αυτή του Πάουελ φυσικά. Δεν είναι τελικός αυτό το παιχνίδι, πως θα μπορούσε άλλωστε αφού βρισκόμαστε ακόμη στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Έχουμε ετοιμαστεί για να αγωνιστούμε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες σε όλη την Ευρώπη. Οι απουσίες δεν μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογίες για εμάς».

-την κατάσταση της Μακάμπι:

«Καταρχήν ποτέ δεν μπορεί αυτός ο μεγάλος σύλλογος να είναι ευκαιρία για κανέναν, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται. Καμία ομάδα στο TOP-16 δεν είναι εύκολη αντίπαλος. Αντιμετωπίζει πίεση, καθώς θέλουν να είναι στο Final Four. Και εμείς έχουμε πίεση και περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει με τη Σιένα. Και εμείς θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρωλίγκα».

-το παιχνίδι με τη Σιένα:

«Δεν υπάρχουν οδυνηρές ήττες κατά τη γνώμη μου. Φτάσαμε στο +5 και έγιναν απίθανα πράγματα για να χάσουμε. Και από εμάς και από το χρονόμετρο. Μεσολάβησε το παιχνίδι στην Πάτρα και τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχουμε μαζί μας τον Σερμαντίνι, σε σχέση με το προχθεσινό παιχνίδι, αλλά δεν έχουμε τον Λο».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου, τόνισε:

«Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και πάρα πολύ κρίσιμο για εμάς. Πρόκειται για ματς κομβικής σημασίας για την συνέχεια του γκρουπ, αλλά και για την αναπτέρωση του ηθικού της ομάδας. Θέλουμε τη νίκη που θα είναι σημαντική για την εξέλιξη του γκρουπ, αλλά σίγουρα θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά. Η Μακάμπι μπορεί να πάρει ένα ματς με 20 πόντους μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά και να βρεθεί στο -10. Δεν πρέπει να προσεγγίσουμε το ματς διαφορετικά από ότι άλλα παιχνίδια. Θα πρέπει να αρχίσουμε τα πάντα από την άμυνα μας και από εκεί να βγάλουμε το παιχνίδι μας στο παρκέ. Πρόκειται για ομάδα που στηρίζεται πολύ στους Αμερικάνους και στο ένας εναντίον ενός, είναι ομάδα ρυθμού και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουνε το παιχνίδι τους. Αυτά πρέπει να προσέξουμε περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: