Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Από το πουθενά... τελικός!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον επαναληπτικό του κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πλατανιά που αποκτά χαρακτήρα "τελικού".

Από το πουθενά... τελικός!
Μοιάζει υπερβολικό, ακούγεται βαρύ, αλλά ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά είναι κομβικής σημασίας. Αλλες φορές ακόμη κι αν - κατά τύχη - το σκορ, όπως τώρα, ήταν 2-1, δεν θα υπήρχε αμφιβολία για το ποιος θα προκριθεί. Κι όμως με τα χάλια που έχει σήμερα ο ΠΑΟ η ρεβάνς στα Χανιά είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Μπορεί πολλοί από τους φίλους του «τριφυλλιού» να βρίζουν και να καταριούνται διαβάζοντας αυτά, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή.

«Δεν μπορεί, Παναθηναϊκός είναι. Θα περάσει. Αποκλείεται να μείνει έξω από τον Πλατανιά». Αυτό είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό. Φυσιολογικό. Η κατάσταση όμως είναι έκκρυθμη. Οι παίκτες νιώθουν λες και παίζουν τελικό. Ολα τα κακά της μοίρας έχουν χτυπήσει τον φετινό Παναθηναϊκό. Το κύπελλο όμως είναι η μοναδική διέξοδος που έχει απομείνει. Αυτή η διοργάνωση μπορεί να είναι η σανίδα σωτηρίας για το πληγωμένο γόητρο των «πρασίνων».

Δεν πρέπει να την υποτιμά κανείς. Δεν είναι πρωτάθλημα που σε διάρκεια αγώνων λόγω ρόστερ και όλων των προβλημάτων που υπάρχουν τα περιθώρια είναι στενά για κάτι καλό. Αν, έστω και την τελευταία στιγμή, υπάρξει συσπείρωση και κατανόηση της κατάστασης η διάκριση μπορεί να έλθει από το κύπελλο. Αλλο είναι να τα βγάλεις πέρα σε 2-3 ματς κι άλλο σε 30. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να υποτιμήσει τον αγώνα με τον Πλατανιά.

Οχι μόνο επειδή έχασε στο παιχνίδι πρωταθλήματος, αλλά επειδή αυτό το ματς αν χαθεί μπορεί να σημάνει την ολική έκρηξη. Ποιος θα συγχωρήσει το νοκ άουτ και από το κύπελλο; Ο κόσμος είναι έξω φρενών. Ολοι έχουν φτάσει στα όρια τους, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει κιόλας. Εδω που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι αγώνας χωρίς αύριο. Το σκορ είναι οριακό και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει.

Μοιάζει λες και αναφέρεσαι σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση ή σε ματς που κρίνει πρωτάθλημα. Δεν είναι τίποτα από αυτά. Είναι αγώνας που ακόμη και πέρυσι ουδείς θα έδινε σημασία. Τώρα όμως οφείλει να δώσει. Αυτά που έχει να χάσει ο Παναθηναϊκός είναι περισσότερα από όσα έχει χάσει ως τώρα. Κι αν λέμε ότι τα έχουμε δει όλα ως τώρα από τον φετινό ΠΑΟ, μάλλον θα πρέπει να το αναθεωρήσουμε.

Αν κάτι πάει στραβά, μπορεί να πάει και χειρότερα. Δεν είναι κλήση προς επαγρύπνηση, κι όλα τα σχετικα που είναι σε θέση να επικαλεσθούν φίλοι και εχθροί του «τριφυλλιού». Είναι καταγραφή της πραγματικότητας. Αν τον σκόπελο του Πλατανιά τον ξεπεράσει εύκολα ή δύσκολα τότε όλα τα παραπάνω θα αναθεωρηθούν μετά το ματς ως άτοπα και ως μη γενόμενα. Αν όχι, τότε η επόμενη μέρα θα είναι πολύ χειρότερη από τη σημερινή...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: