Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε κι από το Κύπελλο

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε κι από το Κύπελλο με ήττα 1-0 από τον Πλατανιά στα Χανιά (α΄ ματς 2-1 στο ΟΑΚΑ). Ο κορυφαίος Καπίνο έχασε την μπάλα στο 87΄ κι ο Αναστασάκος εκτέλεσε! Δεν έδωσε πέναλτι στον Μαυρία ο Μάνταλος στο 0-0.

Η τελευταία ευκαιρία για τίτλο χάθηκε για τον Παναθηναϊκό που δεν μπόρεσε να κρατήσει για ακόμα ένα ματς με τον Φάμπρι στο πάγκο το μηδέν, δίνοντας τσον Πλατανιά μία μεγάλη πρόκριση.
Το 2-1 του ΟΑΚΑ άφηνε ανοιχτούς λογαριασμού για την ρεβάνς στα Περιβόλια μεταξύ Πλατανιά και Παναθηναϊκού, αλλά μόνο διάθεση για ποδόσφαιρο δεν είδαμε από τις δύο ομάδες στη Κρήτη στα πρώτα 45λεπτά.
Μερικά μακρινά σουτ, κάτι ...τσαφ του Τοτσε και αυτό ήταν. Ένα πρώτο ημίχρονο αγγαρείας έγινε στα Περιβόλια τη στιγμή που ο Πλατανιάς είχε την κατοχή της μπάλας και οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να βγουν σε μία αντεπίθεση και να σκοράρουν.
Αυτό πήγαν να το καταφέρουν στο 25΄ όταν ο Σο έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον Τοτσέ, αλλά ο Ισπανός είναι γνωστό πως στα εύκολα ...δυσκολεύεται και δεν ακούμπησε καν την μπάλα ενώ βρισκόταν απέναντι από τον Κηπουρο!
Από την άλλη πλευρά, ένα σουτ του Αργυρόπουλου λίγο πριν την ευκαιρία του Τοτσέ ήταν η σπουδαιότερη στιγμή για τους γηπεδούχους και οι δύο ομάδες που έκαναν να νυστάξουν τους τηλεθεατές και όσους βρέθηκαν στο γήπεδο, πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.
Άλλο ματς με ...Μάνταλο και ευκαιρίες
Κι όμως το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάσεις! Αρχικά ο Τοτσέ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 49΄ ο Ναζλίδης έβγαλε στον Ονιέμα, ο οποίος ξέφυγε από τον Βύντρα σα να μην έχει αντίπαλο, αλλά ο Καπίνο γλίτωσε τους «πράσινους» στο τετ α τετ.
Στο 58΄ ο Μάνταλος έγινε ο πρωταγωνιστής! Ο Κατσέλς ανέτρεψε καθαρά τον Μαυρία μέσα στη περιοχή του Κηπουρού, ο διαιτητής που ήταν δίπλα στη φάση έδειξε παίζεται και ο Φάμπρι με τον Κωνσταντίνου τα ...έχωσαν στον τέταρτο.
Πάντως, 7λεπτά αργότερα ο Μαραγκουδάκης έχασε το ...άχαστο όταν βρέθηκε στη μικρή περιοχή απέναντι από τον Καπίνο και με ολόκληρο τέρμα μπροστά του έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ! Τα δώρα της άμυνας του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν, με τον Σπυρόπουλο στο 68΄ να βγάζει ...ασίστ στον Μαραγκουδάκης με τον άσο του Πλατανιά να χάνει άλλη μία ευκαιρία καθώς ο Καπίνο μπλόκαρε δύσκολα.
Χρυσή αλλαγή πρόκρισης!
Ο χρόνος κυλούσε το 0-0 έδινε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Καπίνο στο 86΄ από ήρωας έγινε ο μοιραίος παίκτης. Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να μπλοκάρει το σουτ του Κάλαϊτζιτς και η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Αναστασάκο ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή και έκανε το 1-0 στην άδεια εστία και έστειλε τον Πλατανιά στα προημιτελικά του κυπέλλου και τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: