Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Τόρο» θα έχεις… παρέα!!

Στην Ιταλία και τη Ρόμα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Τοροσίδης. Βέβαια, δεν θα αισθάνεται… μοναξιά, μια και πολλοί Έλληνες αγωνίζονται στα ιταλικά γήπεδα.

«Τόρο» θα έχεις… παρέα (videos)
Μετά από έξι χρόνια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποφάσισε να βγάλει τα «ερυθρόλευκα» για χάρη των «τζιαλορόσι». Μάλιστα, θα γίνει ο τρίτος Έλληνας που θα πάει στη Ρόμα, μετά τους Ταχτσίδη και Δέλλα.
Ο διεθνής μπακ, θα έχει και παρέα στους Ρωμαίους, μια και θα είναι συμπαίκτης με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη.

Ο 21χρονος κεντρικός μέσος, όμως, δεν είναι ο μόνος Έλληνας που αγωνίζεται στη γειτονική χώρα.

Αναλυτικά:

Ο… Ιταλός Μόρας


Τα τελευταία χρόνια η Ιταλία έχει γίνει δεύτερη πατρίδα του. Ο Βαγγέλης Μόρας από το 2007 αγωνίζεται στα γήπεδα της γειτονικής χώρας, με μεγαλύτερη θητεία του στην Μπολόνια (2007-11). Το 2012 πήγε στην Τσεζένα, πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της Ελλάς Βερόνα

Ο… δήμιος της Νάπολι

Την απόφαση να φύγει από τον Ηρακλή πήρε ο Παναγιώτης Κονέ το 2010 με προορισμό την Ιταλία και την Μπρέσια. Από το 2011 αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπολόνια. Τη φετινή σεζόν όχι μόνο έχει πετύχει εντυπωσιακά γκολ, αλλά και κρίσιμα. Μάλιστα, τείνει να εξελιχθεί σε… δήμιο της Νάπολι.

Κέρδισε το χειροκρότημα

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έχει κερδίσει τον θαυμασμό όλων στη γειτονική χώρα. Στην αρχή, φεύγοντας από την ΑΕΚ, πήγε στην Τζένοα, ενώ στη συνέχεια στην Τσεζένα. Τη σεζόν 2010-11 φόρεσε τη φανέλα της Γροσέτο μέχρι να πάρει μεταγραφή για τη Βερόνα, με την οποία εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του. Η Ρόμα δεν έχασε χρόνο κι έτσι τον έντυσε στα «τζιαλορόσι».

Προσπαθεί για το καλύτερο

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας παίρνει μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό για την Παλέρμο. Αν και ξεκίνησε ως βασικός, οι εμφανίσεις του, δεν ήταν οι αναμενόμενες με αποτέλεσμα ο προπονητής του να τον αφήνει στον πάγκο.

Το καλοκαίρι πήγε στην Τζένοα για μια καινούργια αρχή, περιμένοντας να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δώσει το τεχνικός της ομάδας.

Θυμίζει περσινό… Ταχτσίδη

Αν και στη Σαμπντόρια δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε, στη Λιβόρνο τα πηγαίνει πολύ καλύτερα. Αν και στην αρχή ήταν δύσκολα, ο Σάββας Γκέντσογλου πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε και παρότι αγωνίζεται στη Serie B το απολαμβάνει, όπως είχε δηλώνει λίγο καιρό πριν ο ίδιος στη «SportDay». Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ θυμίζει τον περσινό… Ταχτσίδη, μια και διανύει εξαιρετική σεζόν.

Σωστή απόφαση για Νίνη;

Το καλοκαίρι του 2012 ο Σωτήρης Νίνης αποχαιρετάει τους φίλους του Παναθηναϊκού για να πάει στην Πάρμα, με την οποία είχε έρθει σε συμφωνία από τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, δεν έχει πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις που όλοι περίμεναν και μέχρι στιγμής, η απόφασή του δεν δείχνει να τον δικαιώνει.

Υπάρχουν και οι νέοι…

*Νίκος Γιαννακόπουλος: Αποκτήθηκε από την Ουντινέζε το 2011 χωρίς, ωστόσο, να αγωνιστεί. Στη συνέχεια παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού.

*Βασίλης Καραγκούνης Ουντινέζε: Από το 2010 ανήκει στην ομάδα Νέων των «φριουλάνι».

Και οι… παλιοί

Πρώτος παίκτης που αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα με προορισμό την Ιταλία ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος, ενώ για χάρη του Γρηγόρη Γεωργάτου η Ίντερ δαπάνησε το ποσό των 7εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιποι Έλληνες που έχουν αγωνιστεί στην Ιταλία:

1)Νίκος Αναστόπουλος (Αβελίνο)
2)Γρηγόρης Γεωργάτος (Ίντερ)
3)Γιώργος Καραγκούνης (Ίντερ)
4)Λάμπρος Χούτος (Ρόμα, Ίντερ, Αταλάντα, Ρετζίνα, Πεσίνα)
5)Βαγγέλης Νάστος (Περούτζια, Βιτσέντζα, Άσκολι)
6)Δημήτρης Ναλιτζής (Περούτζια)
7)Κώστας Λουμπούτης (Περούτζια, Σιένα)
8)Ζήσης Βρύζας (Περούτζια, Φιορεντίνα, Τορίνο)
9)Θεόφιλος Καρασαββίδης (Σάσαρι Τόρες, Κόμο, Κατάνια Κάλτσο, Βίρτους Λατσάνο, Φροζινόνε, Προ Πάτρια, Μόντσα, Καρατέζε )
10)Γιώργος Βακουφτσής (Φιορεντίνα, Ραβένα)
11)Τραϊανός Δέλλας (Περούτζια, Ρόμα)
12)Δημήτρης Παπαδόπουλος (Λέτσε)
13)Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Μεσίνα, Μίλαν, Ρόμα, Άσκολι, Σιένα)
14)Γιώργος Κυριαζής (Κατάνια, Αρέτσο, Τριεστίνα, Σαλερνιτάνα)
15)Θοδωρής Ζαγοράκης (Μπολόνια)
16)Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα, Μίλαν)
17)Φάνης Κατεργιαννάκης (Κάλιαρι)
18) Τάκης Γκώνιας (Μεσίνα, Κροτόνε) 


πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: