Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Συνδεσμίτες, όχι εγκληματίες»

Μια καταγγελτική και δυνατή κραυγή διαμαρτυρίας έβγαλε από τις φυλακές Διαβατών ο 25χρονος κρατούμενος Θανάσης Τασκουνίδης, πρόεδρος του ΣΦΠ Νεάπολης, το μεσημέρι στο "Αθλητικό Μετρόπολις" και την εκπομπή "Της κακομοίρας".
Η κραυγή απόγνωσης για την περιπέτεια που ζει ο ίδιος και οι συγκρατούμενοι του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παραθέτουμε τα βασικά σημεία της: "Είμαι 7,5 μήνες κρατούμενος φυλακισμένος οπαδός του ΠΑΟΚ και προφανώς θα περιμένω 18 μήνες για να αποφυλακιστώ αν δεν γίνει δίκη. Οι κατηγόριες που έχουμε, η μια και βασική είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Μας πήρανε από τα σπίτια μας μέσα από τα κρεβάτια μας με φακούς πάνω από τα κεφάλια μας και τώρα εκπροσωπώ όλους τους φιλάθλους της ομάδας. Εδώ στα Διαβατά είμαστε 7 και ένας είναι στη Νιγρίτα. Ένας ανήλικος πήγε στην Αυλώνα και μετά αποφυλακίστηκε στο εξάμηνο και πριν δέκα μέρες προφυλακίσανε και άλλον".

«Ένας βρισκόταν στο Πολύκαστρο και τον φέρανε εδώ. Ένα παιδί που ήταν στην θύρα 7 και περίμενε με το εισιτήριο στο χέρι να μπει στο γήπεδο χωρίς κουκούλα ή κάτι άλλο, τον συνέλαβαν έτσι χωρίς λόγο με κατηγορητήριο ό,τι πετούσε πέτρες.

Μας συλλάβανε από τα σπίτια μας 5-6 αστυνομικοί στον καθένα. Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης επειδή είμαστε σε συνδέσμους και αν κατά την αστυνομία είσαι πρόεδρος του συνδέσμου, μπορεί να είσαι και ...μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
Ένα παιδί αντιμετωπίζει πολύχρονη κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας γιατί ένας αστυνομικός αναγνώρισε, όπως λέει, ένα παιδί πως τον χτύπησε.

Οι φίλαθλοι που πρόσφατα πριν το ματς με τον Ατρόμητο έκαναν πορεία στο γήπεδο για συμπαράσταση μας, ήταν περιστοιχισμένοι από μεγάλη ομάδα αστυνομικών που τους χτύπησαν και τους έκαναν έλεγχο σωματικό χωρίς να τους βρούνε απολύτως τίποτα, με αφορμή ότι ...δεν περπατούσαν γρήγορα, και δεχτήκανε αστυνομική τρομοκρατία και τους ψάξανε και τους 300. Μιλάμε για δύναμη αστυνομική σχεδόν ισάριθμη με τους οπαδούς που μετείχαν στην πορεία.

Προφανώς ο στόχος τους ήταν να τρομοκρατήσουν τους φιλάθλους για να τους αποτρέψουν να συμπαρασταθούν σε μας. Προσωπικά εγώ είχα μια καραμπίνα στο σπίτι μου, με άδεια, και ένα ρόπαλο του μπέϊζμπολ. Δεν κατάλαβα δηλαδή; Και μετά από όσα είδαμε πρόσφατα με αστυνομικούς να εμπορεύονται δεκάδες κιλά ναρκωτικά και να έχουν χιλιάδες ευρώ από αυτή την δράση τους, δεν μπορεί να μα κλείνουν με ανυπόστατες κατηγορίες. Και αν αυτό είναι παράνομο, να δικαστώ γι' αυτά τα παραπτώματα. Όχι να μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί.

Για να καταλάβετε η κοπέλα μου, που είναι 22 ετών και σπουδάζει, από καλή οικογένεια και δεν έχει καμία σχέση με αυτά, χθες έλαβε μια ειδοποίηση πως είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης επειδή είναι απλά η κοπέλα μου και πρέπει να παρουσιαστεί αύριο στις αστυνομικές αρχές. Η αστυνομία δεν θέλει να μας βάλει απλά φυλακή αλλά να μας καταστρέψει οικονομικά και οικογενειακά.

Έχουν καμιά απόδειξη για να μας βάζουν φυλακή; Ξέρουν κάτι; Οι οπαδοί βοηθάνε στο μέγιστο, η ΠΑΕ όχι δεν βοήθησε. Οι οπαδοί μας ενισχύουν καθημερινά στις υποχρεώσεις μας και στις υποχρεώσεις των οικογενειών μας, να πληρώνουμε κάποιο λογαριασμό ή κάποια έξοδα πρώτης ανάγκης τα φάρμακα για τους γονείς μας".

«Η στάση του Σαββίδη»

«Η ΠΑΕ μας έφερε κάποια σορτσάκια, φόρμες και φανέλες. Δεν με ενδιαφέρει η ΠΑΕ και αυτό που έχει ακουστεί ό,τι ο Σαββίδης έχει πει, ό,τι δεν θέλει να βοηθήσει εμάς τους φυλακισμένους είναι σωστό καλά κάνει και το λέει. Σαν πρόεδρος καλά κάνει. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα. Αν ο ίδιος ήξερε και μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά με ένα ποσό 8-10 χιλιάδες ευρώ περίπου, για τα έξοδα της ανάκρισης.

Είμαστε 175 κατηγορούμενοι και χρειάζεται περίπου 800 ευρώ ο καθένας. Αν μπορούσε να βοηθήσει γιατί πολλοί δεν δουλεύουν όπως και οι οικογένειες τους. Εμείς έχουμε χαθεί λίγο από την κοινωνία και εσείς που είστε έξω τα ξέρετε. Ο λαός του ΠΑΟΚ κάνει ό,τι μπορεί αλλά είναι τρομοκρατημένοι. Δεν υπάρχουν θύματα, φωτογραφίες, δαχτυλικά αποτυπώματα, μάρτυρες, κατηγορίες.

Υπάρχουν μόνο τηλεφωνικές συνομιλίες όπου εγώ λέω στον φίλο μου "φέρε μου δυο κροτίδες", αφού πάμε για την Ανάσταση και "φέρε μου δυο μαστίχες" και η αστυνομία μεταφράζει αυτό που λέω, ότι θέλω δυο γραμμάρια κοκαϊνης".

«Διχάζουν τον λαό»

«Ευτυχώς οι 300 περίπου φίλαθλοι βοηθάνε τα παιδιά εδώ μέσα για να πληρώσουν κάποιον δικηγόρο, να πληρώσουν κάποιους λογαριασμούς, το φως το νερό, τίποτα για να έχουν εδώ μέσα, ένα πιάτο φαγητό στα σπίτια τους και να σταματήσουμε να τρώμε το "τυράκι" ό,τι όλοι είμαστε ένοχοι. Από τις 11 χιλιάδες συνομιλίες βρήκαν δέκα άτομα εμάς, να μας κατηγορήσουν για να διχάσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να διχαστεί και να μείνει ενωμένος".

Το τσεκούρι της ξυλόσομπας, το κάνανε φονικό»

«Πήραν δυο μπουκάλια από τον σύνδεσμο μου στη Νεάπολη και τα κάνανε μολότοφ. Πήραν τσεκούρι από την ξυλόσομπα και το κάνανε φονικό όργανο. Είμαι 25 ετών και δεν έχω βγάλει ούτε το γυμνάσιο και αυτό είναι κοινωνικό θέμα. Δεν είναι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά εγώ μιλάω για μας που είμαστε εδώ. Εγώ είμαι οπαδός και δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Εχω συναντήσει στον δρόμο οπαδό και έχουμε βριστεί ή έχουμε χτυπηθεί, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να είμαι εδώ 7,5 μήνες.

Και βλέπουμε την τρομοκρατία να ανεβαίνει και βλέπουμε πως βάζουν αθώους μέσα γιατί λείπουν χρήματα από τα ταμεία και πρέπει η κοινωνία να μην αντιδρά. Βλέπουμε κόσμο να προφυλακίζεται γιατί έτσι θέλει κάποιος αστυνομικός να ανέβει μια βαθμίδα στην υπηρεσία του. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελα να πω, ότι αν μπορούσε να βοηθήσει κάποια παιδιά ή τις οικογένειες τους».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: