Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τα κλειδιά για την πρόκριση του ΠΑΟΚ!!

Τους τρόπους που μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου παρά το καλό αποτέλεσμα υπέρ της Καλλιθέας (2-0) εξηγεί στην Sportday o Λουκάς Καραδήμος.

Τα κλειδιά για την πρόκριση του ΠΑΟΚ

Διαβάστε όσα είπε ο Λουκάς Καραδήμος στην Sportday:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα κι έχει το Κύπελλο στους πρώτους του στόχους. Πρέπει να το κυνηγήσει για να πάρει το τρόπαιο. Μπορεί να μην έχει την αξία του πρωταθλήματος, αλλά δεν παύει να είναι ένας τίτλος. Στα τελευταία ματς δεν παίζει καλά, ήρθαν κι ορισμένα ανάποδα αποτελέσματα. Όμως διαθέτει την ποιότητα και τη "βαριά" φανέλα για να αναστρέψει τη δύσκολη κατάσταση».

Για το πώς νομίζει πως θα πάει το ματς: «Η λογική αναφέρει ότι η Καλλιθέα θα παίξει κλειστά με γνώμονα τις αντεπιθέσεις. Βέβαια είναι σίγουρο κι ότι το γήπεδο της Τούμπας θα είναι... κατηφορικό, μια και ο ΠΑΟΚ θα πιέσει πολύ μέσα στην έδρα του προκειμένου -και με την ώθηση που του δίνουν οι φίλαθλοι στην Τούμπα- να καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση».

Για τα κλειδιά του αγώνα: «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ έμπειρους παίκτες που έχουν μάθει να διαχειρίζονται αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Δεν υπάρχει πανικός, μια και ξέρουν ότι με λογική και συγκέντρωση μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν από το γήπεδο. Φαβορί είναι σίγουρα ο ΠΑΟΚ, όμως δεν θα έχει μια εύκολη αποστολή. Η Καλλιθέα είναι σε καλή κατάσταση, όπως την είδα και στον αγώνα μας την περασμένη Κυριακή, και οι Ντ' Ακόλ, Μαρουκάκης, Ατματσίδης και Σταύρου παίζουν καλά στην κόντρα».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει την πρόκριση: «Ο ΠΑΟΚ θα πιέσει από το πρώτο λεπτό, θα ψάξει το γρήγορο γκολ, αλλά θα προσέχει και τα νώτα του, μια κι η Καλλιθέα είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Το απέδειξε και στον πρώτο αγώνα τους. Σε αυτά τα παιχνίδια η υπομονή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Το ξέρουν στον ΠΑΟΚ και λογικά πάνω σε αυτή τη βάση θα κινηθούν».

Για τους παίκτες που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι: «Επειδή έχω ερωτηθεί αρκετές φορές για τον Μαρουκάκη, που ήταν πολύ καλός στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου, θέλω να πω το εξής: είναι ένας παίκτης με τρομερή σωματοδομή και δεν παρατάει ποτέ τη φάση. Τα δίνει όλα μέσα στην περιοχή κι είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Πάντως... killer είναι κι ο Αθανασιάδης. Μπορεί να σου κάνει τη ζημιά από το πουθενά. Επομένως δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να βρει δίχτυα στην Τούμπα και να δώσει την ώθηση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ λόγω του εις βάρος του σκορ».

Για το ό,τι δίνει αυτό το σημαντικό ματς στην Τούμπα: «Η Τούμπα είναι μια έδρα που δίνει ώθηση στην ομάδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει υπομονή και σπρώχνει την ομάδα διαρκώς για να πετύχει τον στόχο της. Το έζησα από κοντά στα χρόνια που φόρεσα την ασπρόμαυρη φανέλα. Με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα γίνουν ακόμη πιο επιθετικοί, θα πιέσουν περισσότερο τον αντίπαλο για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ πολύ γρήγορα. Η εμπειρία όλων στον ΠΑΟΚ, για την ορθή διαχείριση ενός τέτοιου αγώνα, θα παίξει τον ρόλο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: