Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Απαιτείται πίεση και αποτελεσματικότητα»

Για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στον πρώτο ημιτελικό με την Ίντερ, η Ρόμα πρέπει να πιέσει περισσότερο τους αντιπάλους της, εκτίμησε ο Ζέμαν, μιλώντας στο κανάλι της ομάδας του.

«Απαιτείται πίεση και αποτελεσματικότητα»
Πέρασαν μόλις τρεις μέρες από την τελευταία αναμέτρησή τους και η Ρόμα με την Ίντερ συναντώνται ξανά στο Ολίμπικο με… θέα μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Ο προπονητής των «τζαλορόσι», Ζντένεκ Ζέμαν, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ομάδας του, έδειξε να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να νικήσει την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

«Το προηγούμενο ματς μας διδάσκει κάτι σημαντικό. Πρέπει να πιέσουμε την Ίντερ στη δική της περιοχή και να αναγκάσουμε τους παίκτες της σε πολλά λάθη. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αρκεί να είμαστε πιο αποτελεσματικοί από ό,τι είμαστε στα τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να σκοράρουμε και, μάλιστα, πολλές φορές», τόνισε ο προπονητής της Ρόμα.

Οι «τζαλορόσι» αντιμετώπισαν την Ίντερ την περασμένη Κυριακή για το πρωτάθλημα, οπότε ο Ζέμαν έχει ξεκάθαρη εικόνα της ομάδας του Στραματσόνι. «Η Ίντερ παραμένει μεγάλη ομάδα, παρά το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει να πάρει θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας, τελευταία. Έχει παίκτες καλούς, με μεγάλη εμπειρία, που έχουν κατακτήσει τίτλους και θέλουν να συνεχίσουν να κερδίζουν. Για αυτό περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση», είπε χαρακτηριστικά ο Βοημός τεχνικός.

Όσο για το ποια ομάδα προτιμά να βρει σε περίπτωση που η Ρόμα προκριθεί στον τελικό, ο Ζέμαν ήταν σαφής. «Θεωρώ πως η Γιουβέντους είναι το φαβορί, όχι μόνο για το σκουντέτο, αλλά και για το Κύπελλο Ιταλίας. Αλλά για τον τελικό, δεν με νοιάζει ποιος θα είναι αντίπαλός μας. Μου αρκεί να είμαστε εμείς ο ένας φιναλίστ», είπε με ηρεμία ο Ζντένεκ Ζέμαν.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: