Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος δεν βλέπει μόνο το δέντρο από μία ενδεχόμενη μεταγραφή, όπως του Σισέ.  Ο γάλλος σταρ πουλάει και μπορεί να ρίξει λάδι στη σκουριασμένη μηχανή της Σούπερ Λίγκας, να φέρει κέρδη στα ερυθρόλευκα ταμεία, να ταρακουνήσει το ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και η διοίκησή του, όποιο κι αν είναι το παρελθόν, θα πρέπει να εύχονται να έρθει ο Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό. Το ίδιο και οι εφημερίδες του Ολυμπιακού, που θα έπρεπε να στήσουν… πάρτι για την έλευση και ολοκλήρωση της μεταγραφής  του Γάλλου σταρ.
Η δε Σούπερ Λίγκα, αλλά και άλλες ομάδες που βρίσκονται στην πεντάδα, θα έπρεπε να τρίβουν κι αυτές τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα, έχει μία δυναμική που μπορεί να ταρακουνήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, να βάλει λάδι στη σκουριασμένη μηχανή του, να φέρει κόσμο στα γήπεδα!
Κι αν όχι απαραίτητα για να τον χειροκροτήσει, για να τον δει να αγωνίζεται, να τον αποδοκιμάσει, ακόμη και να τον δεί να σκύβει το κεφάλι, αν καταφέρει η ομάδα τους να επικρατήσει!
   Αν αυτό ακούγεται κάπως οξύμωρο, έχει την λογική του, την οποία θα σας αναλύσουμε. Το ότι υπάρχει ένα κύμα αισιοδοξίας στον Παναθηναϊκό και στο μισό κομμάτι του πράσινου Τύπου σε ό,τι αφορά στην έλευση του 32χρονου επιθετικού είναι δεδομένο. Αυτός ο παικταράς, δέθηκε με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, λατρεύτηκε και όχι άδικα από τους φίλους των Πρασίνων.
Η παρουσία του συνοδεύτηκε με ένα ξέσπασμα τίτλων κι αν δεν υπήρχε η φαγωμάρα στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, ενδεχομένως να μην είχε φύγει ποτέ και οι κούπες να είχαν αυξηθεί. Υποθετικά, πάντα.
Μία ατάκα του, οι εξόδοι του που πάντα συζητιούνται, το στυλ του, τα γκολ, η αστοχία του, η κόντρα του με τον Μαρινάκη, η στενή φιλία του με τον Παναθηναϊκό, η αγωνιστική κόντρα του με τον Ολυμπιακό, η σύγκρισή του με τον Ράφικ Τζιμπούρ ή τον Κώστα Μήτρογλου, όλα αυτά πουλάνε!
Δεν είναι μόνον η προσέλευση του κόσμου του Παναθηναϊκού στο γήπεδο που είναι το εμφανές, ούτε και η επιστροφή της αυτοπεποίθησης και της ελπίδας στις πράσινες καρδιές, αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι σε μία καλοφτιαγμένη τούρτα. Άντε και το κερασάκι!  Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι η αύρα μίας τέτοιας μεταγραφής, που μπορεί να έχει συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, όμως μπορεί έμμεσα να κάνει καλό και στις υπόλοιπες ομάδες, αφού μπορεί να θελήσουν να απαντήσουν οι Μαρινάκης και Σαββίδης με κάποια ονόματα.
Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό λένε τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Κρατήστε αυτό και μόνο, γιατί αυτή την περίοδο όποιος πει κάτι περισσότερο κινδυνεύει να εκτεθεί. gazzetta gr