Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Γιώργος Μύρτσος-Ο Σερ Άλεξ και το ...αεροπλάνο του!

Ποιος έχει ...ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική; Γιατί διαμαρτύρεται ο ...Σερ Άλεξ; Ποιος παίκτης μπαίνει στο γήπεδο λες και πάει για φωτογράφιση; Γιώργος Μύρτσος σε μεγάλα κέφια στον sportdog.

Ποιος έχει ...ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική; Γιατί διαμαρτύρεται ο ...Σερ Άλεξ; Ποιος παίκτης μπαίνει στο γήπεδο λες και πάει για φωτογράφιση; Γιώργος Μύρτσος σε μεγάλα κέφια στον sportdog.Ο Παναθηναϊκός είναι άξιος της μοίρας του. Αυτό μπορεί, αυτό παίζει. Δεν έπαιζε κανένας μεγάλος Παναθηναϊκός με τα Γιάννενα. Ο ΠΑΣ είναι μία δουλεμένη ομάδα, σοβαρή, με παίκτες που θέλουν να διακριθούν, έχουν κίνητρο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την άλλη, ποιο κίνητρο έχουν; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Διώχνεις παίκτες βασικούς και ψάχνουν με έναν κούκο, τον Σισέ, να φέρουν την άνοιξη. Ενώ δεν υπάρχει διοίκηση. Τυχερός ήταν ο Παναθηναϊκός και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Φάμπρι που πήρε την ισοπαλία με τα Γιάννενα. Αλλά τώρα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, γιατί έχει ντέρμπι με τον Πανθρακικό την επόμενη αγωνιστική.
Σκέτη ...Φούντα ο Πετρόπουλος!
Ρωτάω: έχει ο Παναθηναϊκός καλύτερο σέντερ φορ από τον Πετρόπουλο; Αυτός, μαζί με τον Φούντα, ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στην ΑΕΚ. Σαν ομάδα έχει διάθεση να παίξει, αλλά πάσχει από ποιότητα. Γι' αυτό βάζουν τα παιδιά πάθος, δύναμη. Κίστεψαν στη νίκη και σε συνδυασμό με την καλή παρουσία του Πετρόπουλου και του Φούντα, πήραν το τρίποντο. Έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της η ΑΕΚ, όμως και φαίνεται πόσο αγχωμένοι είναι στην ομάδα, από τον τρόπο που πανηγυρίζουν. Αλλά και εδώ διοικητικό είναι το πρόβλημα. Όπως και στην Ελλάδα, το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν άνθρωποι να κυβερνήσουν. Έτσι και στην ΑΕΚ, αν ξεκαθαρίσει διοικητικά το τοπίο, θα προχωρήσει.
Ο σερ Άλεξ έπαιζε ανοιχτά;
Κάθισα να δω το ΠΑΟΚ - Ατρόμητος και δεν βρήκα τίποτα αξιόλογο στο πρώτο μέρος για να σχολιάσω! Ένα σουτ του Σουμπίνιο από το Χαριλάου και τον θεώρησαν τελική προσπάθεια. Αν αυτό που είδαμε χθες, κυρίως στο ΠΑΟΚ - Ατρόμητος, είναι ποδόσφαιρο, τότε τι είναι αντί-ποδόσφαιρο; Βγαίνει ο σερ Άλεξ της Θεσσαλονίκης και διαμαρτύρεται ότι έπαιξε κλειστά ο Αναστόπουλος. Και ρωτάω: όταν ερχόταν στην Τούμπα με τον Ατρόμητο ο σερ Άλεξ, πώς έπαιζε; Ανοιχτά; Από το καλοκαίρι έπρεπε να είχε πλάνο για να αντιμετωπίσει τις ομάδες που παίζουν κλειστά στην Τούμπα. Έπρεπε να είχε εκπαιδεύσει την ομάδα του. Αντί για αυτό όμως, την έχει βάλει τον ίδιο ντορβά με τις υπόλοιπες.
Ούτε πλάνο, ούτε αεροπλάνο...
Πώς σπάνε οι κλειστές άμυνες; Σουτ από μέση απόσταση και κίνηση από τα άκρα. Τίποτα από αυτά τα δύο δεν είχε χθες ο ΠΑΟΚ. Συνεχώς ήταν άδεια η περιοχή του Ατρόμητου και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτό είναι ο σερ Άλεξ. Προκειμένου να βρίσκει φθηνές δικαιολογίες, πάντα του φταίνε οι άλλοι. Αλλά τα πράγματα είναι πιο απλά. Δουλεύουμε σε συγκεκριμένο πλάνο. Εδώ ούτε πλάνο ούτε αεροπλάνο δεν υπάρχει, τίποτα. Ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται με τις εμφανίσεις του να διαμαρτύρεται.
Οι παράγοντες διέλυσαν τον Άρη
Τέλος, θα πω για τον Άρη. Είναι μία ομάδα που προκαλεί τη λύπηση. Κάποια πιτσιρίκια που παίζουν εκ των συνθηκών στην Α΄ Εθνική με τη φανέλα του Άρη, έχω να τους συμβουλέψω να προσπαθήσουν λιγάκι περισσότερο. Μπαίνει ο Παντίδος και ήταν λες και είχε πάει για φωτογράφιση, με το αστραφτερό μαλλί του, το καλοφτιαγμένο μουστάκι του κ.λπ. Ή ο Βελλίδης, που ενώ φταίει για τα γκολ, φωνάζει στους συμπαίκτες του. Κι εδώ το πρόβλημα είναι διοικητικό όμως. Τη διέλυσαν οι παράγοντες την ομάδα. Και μέσα από την αγωνιστική ανυπαρξία καίγεται το μεγάλο ατού του Άρη, ο Αγκάνθο. Αλλά δεν υπάρχουν χαφ να του δώσουν την μπάλα και αναγκάζεται να κάνει παραπάνω πράγματα στο γήπεδο και, λογικά, χάνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: