Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Χακόμπο: "Η πιο δύσκολη στιγμή"

Ο Σανθ Χακόμπο φοβήθηκε ακόμη και μη χάσει το πόδι του και τόνισε ότι δεν έχει ξαναζήσει κάτι χειρότερο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που τραυματίστηκε λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Ατρόμητο την Κυριακή, μίλησε για την "περιπέτειά" του στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά".

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τις πρώτες στιγμές του τραυματισμού του:
"Είναι η πιο δύσκολη στιγμή της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Πρώτη φορά παθαίνω αυτή τη ζημιά. Ήταν κάτι το αναπάντεχο. Μπήκα στην Τούμπα για προθέρμανση, προχθές, μαζί με τον κ. Μαλλιαρίτση. Δεν αισθανόμουν πόνους, ήμουν μια χαρά. Σε μία άσκηση και όταν επιχείρησα να σουτάρω την μπάλα με το δεξί μου πόδι, άκουσα ένα κρακ.
Έναν θόρυβο που προέρχονταν από το δεξί μου γόνατο. Φοβήθηκα αλλά για λίγο συνέχισα. Και στην επόμενη φάση, έδιωξα την μπάλα με το αριστερό. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως είχα σοβαρό πρόβλημα στο δεξί μου γόνατο. Αμέσως ενημέρωσα τον κ. Μαλλιαρίτση και στη συνέχεια ήρθε κοντά μου ο γιατρός της ομάδας, ο προπονητής και οι άνθρωποι από την ομάδα.
Τους είπα ότι πονάω πολύ έντονα, ήταν κάτι το αναπάντεχο. Στη συνέχεια πήγα στα αποδυτήρια, αλλά εκεί η κατάσταση στο γόνατο του δεξιού μου ποδιού έγινε χειρότερη. Το γόνατο άρχισε να πρήζεται. Πάνω από το γόνατο, το δεξί μου πόδι είχε...μαυρίσει. Δεν ήξερα τι να κάνω. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ που το είδαν (ο αγώνας εξελίσσονταν) εκτός από την πρώτη θεραπεία που ακολούθησα, κάλεσαν το ασθενοφόρο και με πήγαν στο νοσοκομείο".
Για τους φόβους του το βράδυ της Κυριακής
"Τρομοκρατήθηκα. Πίστεψα πως θα χάσω το πόδι μου ! Δεν μπορούσα να κουνήσω τα δάκτυλα του δεξιού μου ποδιού. Αμέσως οι γιατροί μου έκαναν αφαίρεση υγρού από το γόνατο και μου έβαλαν ορούς. Πονούσα φριχτά. Όλη τη νύχτα δεν έκλεισα μάτι. Ευτυχώς με τους ορούς και τη θεραπεία, το πρήξιμο στο γόνατο υποχώρησε και έφυγε και το μαύρισμα στο δεξί μου πόδι. Τώρα (σ.σ. χθες το μεσημέρι) είμαι καλύτερα".
Για το διάστημα που θα χρειαστεί να επιστρέψει στα γήπεδα:
"Την Τρίτη θα πάρω εξιτήριο από το Διαβαλκανικό κέντρο και θα πάω στο σπίτι μου. Όλη την εβδομάδα θα κάνω κι άλλες εξετάσεις ενώ πιθανότατα την Παρασκευή θα αποφασίσουν οι γιατροί εάν θα μου κάνουν επέμβαση στο γόνατο, ή εάν θα ακολουθήσω θεραπευτική αγωγή.
Πάντως, είτε στη μια περίπτωση, είτε στην άλλη, θα απουσιάσω από την ενεργό δράση μέχρι και 5 μήνες. Αυτό μου είπαν οι γιατροί. Πως θα χάσω από 3 έως 5 μήνες. Είναι πολύ δυσάρεστο για εμένα. Παρακαλώ τον θεό να επιστρέψω υγιής στην ομάδα. Είναι μια δύσκολη στιγμή, ίσως η δυσκολότερη για εμένα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: