Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Η ΑΕΚ δεν θα υποβιβαστεί»

Πεπεισμένος πως η ΑΕΚ θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα και δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό εμφανίστηκε ο Αντώνης Πετρόπουλος.

«Η ΑΕΚ δεν θα υποβιβαστεί»
Αν και ξεκαθάρισε πως είναι περίεργο η ΑΕΚ να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ο Αντώνης Πετρόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος πως η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί στο τέλος.

Ο «χρυσός» σκόρερ της «Ένωσης» κόντρα στην Ξάνθη εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος με τη μεταγραφή του στην ομάδα, νιώθει ήδη καλά στην «οικογένεια» της ΑΕΚ και υπόσχεται πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό στη συνέχεια.

«Μακάρι κι άλλοι επιχειρηματίες σαν τον κ. Φωτίου να κινητοποιηθούν», τόνισε σχετικά.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, που είναι η μεταγραφή του στην ΑΕΚ.
«Θέλω να νιώσω ξανά καλά και να πατήσω γερά στα πόδια μου. Η ΑΕΚ με εμπιστεύτηκε, μίλησα με τους ανθρώπους της πριν συμφωνήσω. Υπάρχουν νεαροί παίκτες στη νέα μου ομάδα και νομίζω ότι κάτι καλό θα προκύψει στη συνέχεια».

Για τη συνεργασία του με τους νεότερους παίκτες
«Στην προηγούμενη ομάδα μου αγωνιζόμουν με συμπαίκτες ίδιας ηλικίας. Τώρα έχω να κάνω με ποδοσφαιριστές που είναι νεότεροι. Προσπαθώ να τους βοηθήσω και να τους κάνω καλύτερους. Πρέπει να βοηθάμε εμείς και ο προπονητής τα νέα παιδιά. Ο κ. Λίνεν προσπαθεί να βελτιώσει σε όλους τους τομείς. Και σε μπάλα και σε συμπεριφορά. Γίνονται αυτές οι προσπάθειες στην παρούσα φάση. Οι παίκτες που είναι νεαροί στην ΑΕΚ ακούν. Το ζήτημα είναι να καταφέρνουμε να κερδίζει η ομάδα κι εμείς οι μεγαλύτεροι να βοηθάμε τους μικρότερους».

Για το πώς αισθάνεται μετά τη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ
«Είμαι χαρούμενος που έπαιξα στον Παναθηναϊκό. Είναι και οι δύο ομάδες με κόσμο και ιστορία. Θέλω να τα καταφέρω στην ΑΕΚ και νομίζω ότι μπορώ να κουβαλήσω το βαρύ φορτίο τού να φοράς τη φανέλα της. Αισθάνομαι περίεργα που έφυγα από τον Παναθηναϊκό, γιατί ήμουν πολλά χρόνια στην ομάδα. Ο κύκλος μου, τώρα, έχει κλείσει. Κάνω νέο ξεκίνημα σε μία ομάδα που με κάνει να νιώθω καλά. Η ΑΕΚ μ΄ ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Για το αν μπορεί να γυρίσω στον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται».

Για την Εθνική ομάδα, μετά την καλή του παρουσία στην Ελπίδων
«Κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρο να παίξει στην Εθνική ομάδα. Ο κ. Σάντος κοιτάζει όλους τους παίκτες σε όλες τις ομάδες κι αυτό είναι καλό. Ελπίζω να με δει ξανά και να κληθώ κι άλλη φορά όπως έχει συμβεί μία φορά στο παρελθόν».

Για τις συνθήκες προπόνησης στην ΑΕΚ, με τις εγκαταστάσεις της Ένωσης να τελούν υπό κατάληψη
«Τα παιδιά που βρίσκονται στο προπονητικό κέντρο είναι καλοί μαζί μας, πλην του περιστατικού με τον Φουρτάδο. Η ομάδα είναι σε δυσμενή θέση. Κατανοώ τους φιλάθλους, γιατί στηρίζουν την ομάδα. Έχουμε καλή σχέση μαζί τους και είναι δίπλα μας. Αν πάμε καλύτερα, θα έρθει και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο».

Για τη σχέση των παικτών με τη διοίκηση και την πίεση για αποτελέσματα, ώστε να είναι πιο ελκυστική η ΑΕΚ σε υποψήφιους επενδυτές
«Για τους μικρούς είναι κάπως. Είναι δύσκολο να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση. Έτσι, όμως, θ΄ ανδρωθούν: με την πίεση. Πρέπει να πάμε ψηλά την ΑΕΚ, να την κάνουμε να δυναμώσει ξανά. Σε ό,τι με αφορά χαίρομαι που με στηρίζει, όπως και οι συμπαίκτες μου κάνουν το ίδιο. Θέλω ν΄ αξιοποιώ τις ευκαιρίες. Το άθλημα είναι ομαδικό και δεν εξαρτάται από μένα μόνο».

Για την προτίμηση του στα συστήματα 4-4-2, 4-3-3
«Το 4-4-2 θα το εφαρμόζουμε στα εντός έδρας παιχνίδια που θα πρέπει να πιέσουμε και να σκοράρουμε. Στα εκτός, όντως, το 4-3-3 είναι καλό γιατί δίνει τη δυνατότητα να παίξει η ομάδα με πέντε χαφ. Είναι θέμα προπονητή και θέμα παιχνιδιού».

Για το πώς άρχισε η εβδομάδα μετά το γκολ που σημείωσε
«Έχω περάσει δύσκολα στην καριέρα μου. Έχω χάσει γκολ, είχα τραυματισμούς. Σίγουρα είναι μία καλή αρχή εβδομάδας, λόγω της νίκης και του γκολ».

Για το στατιστικό που τον συνοδεύει και θέλει την εκάστοτε ομάδα του να κερδίζει όταν αυτός σκοράρει
«Δεν ξέρω αν είναι τύχη, γκίνια ή άστρο. Εφόσον συμβαίνει αυτό που περιγράψατε σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ είναι καλό. Προσωπικά, πιστεύω απλά στον Θεό. Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα εξηγήσω».

Για την κίνηση του Άλκη Φωτίου να συνεισφέρει οικονομικά στην ΑΕΚ
«Ο κ. Φωτίου μάς μίλησε. Μας ζήτησε να κερδίσουμε. Μας είπε τη λέξη σεβασμός, που είναι σημαντική. Όλοι τον ακούσαμε με προσοχή. Άνθρωποι σαν τον κ. Φωτίου αγαπάνε την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο κι αυτός είναι και ο λόγος που βοηθούν. Είναι δύσκολη η κατάσταση στην ομάδα. Υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Αυτό που γίνεται με τον κ. Φωτίου είναι καλό και μακάρι κι άλλοι επιχειρηματίες να κινητοποιηθούν».

Για τα εγκωμιαστικά σχόλια των κ.κ. Μαύρου και Καραγκιοζόπουλου για τον ίδιο στην κάμερα της NOVA.
«Θέλω να τους ευχαριστήσω και τους δύο. Είναι τιμή για εμένα τα καλά λόγια που είπαν. Θα κάνω ό,τι μπορώ να τους δικαιώσω. Όποιος δουλεύει βελτιώνεται. Είχα καλούς προπονητές στην καριέρα μου, οι οποίοι θεωρώ με βοήθησαν».

Αν μπορεί η ΑΕΚ να σώσει την κατηγορία στα 13 παιχνίδια που απομένουν
«Η ΑΕΚ δεν θα πέσει. Αν κερδίσουμε τον Άρη και τα δύο επόμενα ματς με ΟΦΗ και Πανιώνιο θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Κάθε ματς είναι δύσκολο και πρέπει να ματώνουμε τη φανέλα. Στον κόσμο πρέπει να πω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε το καλύτερο. Είναι περίεργο η ΑΕΚ να βρίσκεται σ΄ αυτή τη θέση. Πρέπει ν΄ αλλάξει αυτό. Αν παίξουμε όπως με την Ξάνθη, θα έρθουν οι νίκες. Επιβάλλεται να είμαστε το ίδιο δυναμικοί. Έχουμε προπονητή εργασιομανή, που θα μας δώσει αυτά τα στοιχεία».

Για τον παίκτη με τον οποίο έχει την καλύτερη χημεία στην ΑΕΚ.
«Ξέρω τον Ρίκκα πολλά χρόνια. Γνωριζόμαστε καιρό. Αγωνιστικά, ταιριάζω περισσότερο με τον Φούντα, αλλά το γήπεδο είναι ο καθρέφτης των πάντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: