Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μπαρτζώκας: «Ευτυχισμένος για αυτό που ζω εδώ»

Ευτυχισμένος που ζει με τον Ολυμπιακό στιγμές σαν αυτές, δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Εφές.

Μπαρτζώκας: «Ευτυχισμένος για αυτό που ζω εδώ»
Απόλυτα ικανοποιημένος για την απόδοση της ομάδας του και την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 αλλά και δικαιωμένος δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το ματς στο ΣΕΦ με την Εφές.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" έριξε τις... σπόντες του για όσους περίμεναν στην "γωνία" την ομάδα του μέσα στην χρονιά, ξεκαθάρισε ότι νιώθει τυχερός και ευτυχισμένος που ζει τέτοιες στιγμές και ευχαρίστησε παίκτες και αδερφούς Αγγελόπουλους για την στήριξή τους.

Όπως είδατε ήταν ένα ματς με έντονα συναισθήματα. Η Εφές μετά τα δύο ματς στην Τουρκία, νιώθω ότι έδιωξε το άγχος. Έτσι ο τρόπος για να κερδίσουμε ήταν να δείξουμε χαρακτήρα. Τα καταφέραμε. Το τελευταίο στην Τουρκία ήταν κάτι σαν θαύμα, θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα και έτσι όπως έγινε είναι πιο γλυκιά η γεύση εδώ μέσα, με τον κόσμο μας. Ο μεγάλος σύλλογος είναι ξανά στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, παίκτες και πρόεδροι αξίζουν τα συγχαρητήρια αλλά και οι συνεργάτες μας που δούλεψαν πολύ. Παίξαμε πολλά ματς και επιβεβαιώσαμε ότι αξίζαμε να είμαστε εδώ. Το τι θα γίνει εκεί είναι άλλο κεφάλαιο, σήμερα θα το γιορτάσουμε το κατόρθωμα αυτό. Τεχνική ανάλυση δεν υπάρχει λόγος να γίνει», είπε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού

Για τα όσα είπώθηκαν στο ημίχρονο «Μπήκαμε με οκτώ πόντους στο ημίχρονο, τους μπήκαν τα σουτ εμάς όχι στο πρώτο αν και η Εφές μας έδωσε το σουτ. Αυτό που μας πόνεσε ήταν ότι από το στρες τα πόδια μας ήταν βαριά και χάσαμε τις προσωπικές μονομαχίες. Είπαμε στο ημίχρονο να δούμε φάση, φάση το ματς. Νιώθω ότι μείναμε ήρεμοι όλοι και πίστευα ότι θα μπαίναμε γρήγορα ξανά στο ματς και έτσι έγινε. Να δείτε και να αναγνωρίσετε τον χαρακτήρα κάποιων παικτών μας που σε άλλα ματς ή μέσα στο σημερινό δεν είχαν καλή απόδοση αλλά στα δύσκολα έδειξαν τον χαρακτήρα τους. Ο Λο, ο Πρίντεζης, ο Περπέρογλου ο ηγέτης Σπανούλης. Ο Άντιτς πέτυχε κρίσιμο τρίποντο. Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα και απλά θέλουν ενθάρρυνση στα δύσκολα».

Για το «πρέπει» που υπάρχει φέτος στον Ολυμπιακό: «Το “πρέπει” στον αθλητισμό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Αν όμως είσαι πρωταθλητής, είναι κίνητρο. Η πίεση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς μας αντιμετώπιζαν οι αντίπαλοι, αλλά και από ανθρώπους στην Ελλάδα που έψαχναν σε οτιδήποτε στραβό να βρουν ενόχους. Θέλω να πω λοιπόν, αν και είναι λίγοι, ότι η μιζέρια είναι ψυχικό και όχι οικονομικό μέγεθος».

Για την επιτυχία της ομάδας συνολικά πρόσθεσε: «Έχουμε μία ομάδα με ταλέντο και χαρακτήρα. Μέσα στην χρονιά είναι λογικό να υπάρχουν πάνω-κάτω. Η απουσία του Μάντζαρη ήταν ένα εμπόδιο σχεδόν ανυπέρβλητο, όλοι όμως έδωσαν κάτι παραπάνω για να είναι εδώ ο Ολυμπιακός»

Για την διαχείριση και όσα έχει ακούσει στην διαδρομή, τόνισε: «Θα ήθελα να πω ότι όσο με πειράζει να μου λένε ότι είμαι άσχετος μετά από ήττες, με πειράζει και το αντίστροφο. Εγώ είμαι εδώ για να κάνω μία δουλειά, ευχαριστώ τους κ. Αγγελόπουλους που με εμπιστεύτηκαν και ζω αυτές τις στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: