Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Σφυροκοπήματα» από τους «πολίτες»

Στις νίκες επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να επικρατεί της Γουέστ Χαμ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 2-1.

«Σφυροκοπήματα» από τους «πολίτες»
Ισοφάριση του ρεκόρ που κρατούσε από το 1927 για τους «πολίτες», οι οποίοι αύξησαν προσωρινά τη διαφορά τους από τους διώκτες τους. Τιμήθηκε η μνήμη του Μαρκ Βιβιάν Φοέ.
Η Σίτι έχασε αρκετές ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα τέρματα και να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο το ρεκόρ σκοραρίσματος που ισοφάρισε.

Πλέον, οι «πολίτες» έχουν σκοράρει σε 48 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος στην έδρα τους, κάτι που είχε να συμβεί από το 1927 για τους «πολίτες».

Η Σίτι πάτησε γκάζι και έφτασε στους οχτώ τους βαθμούς της διαφοράς από την τρίτη Άρσεναλ, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Προσπάθησε η Γουέστ Χαμ, αλλά ο Άντι Κάρολ ήταν απελπιστικά μόνος του στην επίθεση των Λονδρέζων.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, οι 100 συμμετοχές του Νταβίντ Σίλβα με τους «πολίτες» στο πρωτάθλημα, όπως και το standing ovation προς τιμή του Μαρκ Βιβιάν Φοέ, ο οποίος είχε αγωνιστεί με τις φανέλες και των δύο ομάδων.

Το ματς


Ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα που γίνονται μεταξύ μιας «μεγάλης» και μιας «μεσαίας» ομάδας στην έδρα της πρώτης ήταν αυτό στο «Etihad». Η Σίτι είχε από την αρχή τον έλεγχο του ματς, πήρε το χώρο που της έδωσαν οι παίκτες του Σαμ Άλαρνταϊς και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκέπτεται τα καρέ του ΓΙασκελάινεν σε κάθε ευκαιρία. Ο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο έκλειναν τους διαδρόμους οι Λονδρέζοι ανησυχία στη Σίτι, ωστόσο ο Αγκουέρο ήταν αυτός που έβαλε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, κάτι που έδιωξε το άγχος.

Από το 28’ έως το 60’ η Σίτι προσπαθούσε σποραδικά να πετύχει και δεύτερο γκολ, ωστόσο οι αποκρούσεις του Γιασκελάινεν και η αστοχία των παικτών του Μαντσίνι κράτησαν το σκορ στο 1-0, κάτι που έδινε ελπίδες στη Γουέστ Χαμ. Η κίνηση των φιλοξενούμενων να βγουν μπροστά για την ισοφάριση δεν έμεινε …ατιμώρητη, αφού ο Γιάγια Τουρέ έκανε το 2-0 με εξαιρετικό σουτ πριν ο Άντι Κάρολ μειώσει με δυνατό σουτ στην εκπνοή του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις του αγώνα


Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί. Λέσκοτ, Κλισί, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (Μίλνερ 78'), Τέβες (Γκαρσία 84'), Νασρί (Τουρέ 87'), Αγουέρο

Γουέστ Χαμ: Γιαασκελάινεν, Ντεμέλ, Ριντ, Κόλινς, Ο’ Μπράιαν (Κόουλ 80'), Ο’ Νιλ, Νόλαν (Τέιλορ 80'), Ντιαμέ, Τζάρβις, Βαζ Τε (Κόλισον 66'), Κάρολ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 2-1
(28' Αγουέρο, 83' Τουρέ - 90'+4' Κάρολ)

Έβερτον – Φούλαμ
Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ
Στόουκ – Νόριτς
Γουίγκαν – Τότεναμ
Νιούκαστλ – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 28/4

Ρέντινγκ – ΚΠΡ (15:30)
Τσέλσι – Σουόνσι (17:00)
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 29/4

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ (22:00)

Η επόμενη (36η) αγωνιστική:

Μ. Σάββατο 4/5 (17:00)

Φούλαμ – Ρέντινγκ
Νόριτς – Άστον Βίλα
Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι
Τότεναμ – Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ – Γουίγκαν
Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ
ΚΠΡ – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 5/5

Λίβερπουλ – Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 6/5

Σάντερλαντ – Στόουκ (22:00)

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: