Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο final 4.

Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης!
Του βγήκε η ψυχή, αλλά τα κατάφερε. Η πρόκριση στο τεταρτο φαιναλ τα πέντε τελευταία χρόνια είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός αν και πήγε να γκρεμίσει ότι έχτισε με πολύ κόπο στα πρώτα ματς τελικά αξιοποίησε την έδρα του. Επαιξε σαν ομάδα και είχε ηγέτη και έναν μεγάλο Σπανούλη να τον καθοδηγεί. Κι ομως όλα άρχισαν στραβά. H άμυνα που του έδωσε τις δυο πρώτες νίκες στη σειρά πήγε περίπατο στο πρώτο ημίχρονο. Η Εφές άλλαξε το στυλ παιχνιδιού της και ο Ολυμπιακός μέχρι να πάρει χαμπάρι τι γίνεται είχε φάει 41 πόντους στο πρώτο μέρος.

Μια ακατανόητη επιμονή στα τρίποντα και το ματσάκι πάει. Σούταρε 19 τρίποντα και 14 δίποντα σε αυτό το διάστημα. Ευστοχία ελάχιστη και η τουρκική ομάδα πήγε τη διαφορά στο +15. Κάπως κατέβηκε λίγο πριν το φινάλε, αλλά ο δρόμος είχε χαθεί. Κυρίως είχε χαθεί η ψυχραιμία που οδήγησε σε πολλά εύκολα σουτ να πάνε σίδερο και όχι διχτάκι. Μόλις 12 πόντοι στο δεύτερο δεκάλεπτο και η Εφές πήρε την ψυχολογία του ματς. Οι Πειραιώτες είχαν δώσει δικαιώματα και το δεύτερο μέρος έγινε μαρτύριο. Γνωστό από πολλά προηγούμενα παιχνίδια στην Ευρώλίγκα με τον Ολυμπιακό να παθαίνει μπλακ άουτ και στο τέλος να τρέχει και να μην φθάνει.

Αυτή τη φορά όμως πρόλαβε και έφτασε. Μπήκε αποφασισμένος και διαβασμένος. Ο Σπανούλης το πήρε πάνω του και οι επιθέσεις άρχισαν να γίνονται και πάλι σοβαρές. Ο Φάρμαρ εξαφανίστηκε και η Εφές λύγισε στο καμίνι του ΣΕΦ. Ηθελε ορθολογική διαχείριση και όχι βιασύνη. Αυτό και έγινε. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά ήταν σίγουρος ότι δεν θα αφήσει τους Τούρκους να του πάρουν τη νίκη. Ακόμη και στην τελευταία αναλαμπή με το 0-8 που έκανε στο πεντάλεπτο το 66-59, 66-67 υπήρχε απάντηση.

Ηρεμία από τον τεράστιο Σπανούλη σωστή κυκλοφορία και καλάθια με καρδιά. Η Εφές δεν είχε άλλη βενζίνη. Παραδόθηκε και ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο για ένα ακόμη φαϊναλ φορ. Τεράστια επιτυχία που δίνει συνέχεια σε μια μεγάλη πορεία που άρχισε πριν από πέντε χρόνια. Το τι θα γίνει στο Λονδίνο είναι μια άλλη ιστορία. Μέχρι τότε υπάρχει ακόμη καιρός. Για την ώρα ο Ολυμπιακός δικαιούται να πανηγυρίζει τη μεγαλειώδη πρόκριση. Μια πρόκριση με μαγκιά και τεράστια καρδιά! Η καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: