Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ακόμα θεωρείται ντέρμπι!!

Το ντέρμπι του Τορίνο είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Νάπολι και Μίλαν φαίνεται να έχουν εύκολο έργο.

Ακόμα θεωρείται ντέρμπι
Πέντε αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του Καμπιονάτο και η Γιουβέντους ετοιμάζεται να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου της, αντιμετωπίζοντας την Τορίνο στο – κατ’ ευφημισμό – ντέρμπι της πόλης. Η Νάπολι, που φιλοξενείται στην Πεσκάρα και η Μίλαν, που υποδέχεται την Κατάνια, αναμένεται να έχουν εύκολο έργο και να διατηρήσουν τις θέσεις τους, οι οποίες τους εξασφαλίζουν συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της Serie A ξεκινά το Σάββατο 27/04 στις 19:00 με τις αναμετρήσεις της Αταλάντα με την Μπολόνια και της Κάλιαρι με την Ουντινέζε.

Στο Μπέργκαμο η Αταλάντα, που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τη Μπολόνια, ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία και θέλει, τουλάχιστον, ένα βαθμό από αυτό το ματς. Απόντες από τους γηπεδούχους οι τιμωρημένοι Κρίστιαν Ραϊμόντι, Κάρλος Καρμόνα, Λιονέλ Σκαλόνι και Τζάκομο Μποναβεντούρα. Από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι θα είναι και αυτοί ικανοποιημένοι από έναν βαθμό και θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Μανόλο Γκαμπιαντίνι.

Η Κάλιαρι υποδέχεται την Ουντινέζε χωρίς άγχος, αφού έχει απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τους τιμωρημένους Ντανιέλε Ντεσένα και Άλμπιν Έκνταλ. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν, πετυχαίνοντας τρεις συνεχόμενες νίκες, έχει καταφέρει να παραμείνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και ψάχνει ένα «τρίποντο» προκειμένου να πλησιάσει περισσότερο τις πρώτες θέσεις. Απόντες λόγω καρτών δεν υπάρχουν στους φιλοξενούμενους.

Στις 21:45 η καταδικασμένη σε υποβιβασμό Πεσκάρα υποδέχεται τη Νάπολι. Κίνητρο για βαθμούς έχουν μόνο οι «παρτενοπέι», οι οποίοι θα παίξουν χωρίς τους τιμωρημένους Έντινσον Καβάνι και Βαλόν Μπεχράμι. Από τους ουραγούς της βαθμολογίας δεν θα λείψει κανείς. Η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλει να διατηρήσει τη διαφορά που τη χωρίζει από τη Μίλαν.

Την Κυριακή 28/04 στις 16:00 η Κιέβο, χωρίς τους Μπόστιαν Σέζαρ και Νικολά Φρέι στη σύνθεσή της, φιλοξενεί τη Τζένοα. Οι 10 βαθμοί που χωρίζουν τις δύο ομάδες δείχνουν πως, μόνο οι φιλοξενούμενοι έχουν ανάγκη βαθμών, καθώς βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Απών από τη Τζένοα, που αγνοεί τη νίκη εδώ και πέντε αγώνες, θα είναι ο Ντανιέλε Πορτανόβα.

Σημαντικό παιχνίδι θα γίνει στο Παλέρμο, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ίντερ. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και θέλουν να βρεθούν ξανά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού παίρνοντας τη νίκη, σε ένα ματς που θα στερηθούν των υπηρεσιών του Αντρέα Ντοσένα. Από τη μεριά της η ομάδα του Μιλάνου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά όχι και τιμωριών και βρίσκεται σε οριακή θέση για την έξοδό της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Πάρμα αντιμετωπίζει τη Λάτσιο, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού μόνο οι φιλοξενούμενοι έχουν ανάγκη βαθμών. Οι δύο ομάδες, όμως, βρίσκονται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και δυσκολεύονται ιδιαίτερα τελευταία. Απών από την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ο τιμωρημένος Άλβαρο Γκονζάλες.

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει η Ρόμα η οποία φιλοξενεί τη Σιένα. Οι γηπεδούχοι παλεύουν για την εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό και θα επιδιώξουν να κρατήσουν πίσω τους την Παλέρμο και τη Τζένοα. Ο μόνος που θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας είναι ο Ματία Ντέστρο της Ρόμα.

Ενδιαφέρον αγώνας θα γίνει στη Γένοβα, όπου η Σαμπντόρια αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα. Η «Σαμπ» δεν έχει ξεφύγει οριστικά από τις επικίνδυνες θέσεις και θέλει βαθμό ή βαθμούς από το ματς αυτό. Οι «βιόλα», όμως, βρίσκονται κοντά στην 3η θέση και καλούνται να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς το Τσάμπιονς Λιγκ. Αμφότερες οι ομάδες θα αγωνιστούν πλήρεις.

Στο… διχασμένο Τορίνο, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Γιουβέντους, σε ένα ματς που ακόμα χαρακτηρίζεται ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι απέχουν 7 βαθμούς από τις τρεις τελευταίες θέσεις και ακόμα δεν νιώθουν σίγουροι. Η «Γιούβε», όμως, θέλει να πάρει ακόμα μία νίκη για να πλησιάσει στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και θα στηριχτεί στην εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Στις 21:45 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής με την αναμέτρηση της Μίλαν με την Κατάνια. Η ομάδα του Μιλάνου θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς προκειμένου να διατηρηθεί στην 3η θέση, αλλά οι φιλοξενούμενοι είναι πάντα επικίνδυνοι και συνεχίζουν να ελπίζουν στην κατάληψη της 5ης θέσης που δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Κριστιάν Ζαπάτα, που είναι τιμωρημένος. Η ομάδα της Σικελίας θα στερηθεί, για τον ίδιο λόγο, των υπηρεσιών των Μαριάνο Αντουχάρ, Νικολά Σπόλι και Φερνάντο Μπελούσι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο

Σάββατο 27/04

19:00: Αταλάντα – Μπολόνια
Κάλιαρι – Ουντινέζε
21:45: Πεσκάρα – Νάπολι

Κυριακή 28/04

16:00: Κιέβο – Τζένοα
Παλέρμο – Ίντερ
Πάρμα – Λάτσιο
Ρόμα – Σιένα
Σαμπντόρια – Φιορεντίνα
Τορίνο – Γιουβέντους
21:45: Μίλαν – Κατάνια

Η επόμενη (35η) αγωνιστική

Σάββατο 04/05

19:00: Κιέβο – Κάλιαρι
21:45: Φιορεντίνα – Ρόμα

Κυριακή 05/05

13:30: Ουντινέζε – Σαμπντόρια
16:00: Κατάνια – Σιένα
Τζένοα – Πεσκάρα
Γιουβέντους – Παλέρμο
Λάτσιο – Μπολόνια
Μίλαν – Τορίνο
Πάρμα – Αταλάντα
21:45: Νάπολι – Ίντερ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: