Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ρώμη, Πόλη και Λονδίνο!!

Ενθουσιασμός στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στο Final 4. Πίστη για να προστεθεί το Λονδίνο στην αλυσίδα της Ρώμης και της Πόλης. Οι ιστορικές προκλήσεις, το αμόκ για εισιτήρια και ο Γολγοθάς.

Ρώμη, Πόλη και Λονδίνο
Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε Άγγλος στο ραντεβού του με Λονδίνο. Επικράτησε 82-72 της Αναντολού Εφές και εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε Final 4 για όγδοη φορά στην ιστορία του και τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια, απόδειξη της συνεπούς παρουσίας της ομάδας στην ελίτ της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Ασφαλώς πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, καθώς δεν είναι τόσο σύνηθες ο πρωταθλητής Ευρώπης να επιστρέφει στο Final 4 την αμέσως επόμενη χρονιά. Μόλις 12 ομάδες στα 27 χρόνια το έχουν καταφέρει!

Όμως ο Ολυμπιακός δεν αρκείται στην παρουσία στο Λονδίνο. Το διήμερο 10-12 Μαΐου θα προσπαθήσει να γίνει η τρίτη ομάδα στην ιστορία των Final 4, που κατακτά διαδοχικούς τίτλους μετά τη Γιουγκοπλάστικα (1989-1991) και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004-2005). Στον ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είναι το φαβορί. Αλλά ούτε και πέρυσι ήταν…

Χαμός για τα εισιτήρια

Τα τηλέφωνα της ΚΑΕ Ολυμπιακός (αλλά κι όσων έχουν «άκρες» στην ομάδα) έχουν σπάσει από φίλους της ομάδας που αναζητούν εναγωνίως εισιτήριο για το Final 4. Πέραν όσων ήδη είχαν κλείσει θέση μέσω της Ευρωλίγκας (οι φίλοι των Πειραιωτών μαζί με αυτούς του Παναθηναϊκού, που αποκλείστηκε, ήταν οι πιο προνοητικοί και εξασφάλισαν τα περισσότερα εισιτήρια μέσω διαδικτύου), καθεμιά από τις τέσσερις ομάδες που θα είναι στο Λονδίνο δικαιούται επιπλέον 1.000 εισιτήρια. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ θα κάνουν προσπάθειες να βρουν εισιτήρια με όποιον τρόπο είναι δυνατό, ενώ αρκετοί οπαδοί θα απευθυνθούν μεμονωμένα σε άλλους διαφορετικών ομάδων (Παναθηναϊκού και όχι μόνο) για να αγοράσουν τα εισιτήριά τους.

Ακολουθεί… Γολγοθάς

Με την πρόκρισή του στο Final 4 ο Ολυμπιακός μετατρέπει το τελικό κομμάτι της σεζόν σε έναν πραγματικό Γολγοθά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να δώσουν πολλές μάχες για να υπερασπιστούν τους τίτλους τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάποιοι παίκτες χθες βράδυ ξέσκασαν βγαίνοντας σε νυχτερινά κλαμπ, αλλά από σήμερα… τα κεφάλια πάλι μέσα.

Τη Μεγάλη Τρίτη παίζουν στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (κεκλεισμένων των θυρών για την Α1), ενώ εκκρεμεί ο ορισμός του εξ αναβολής εκτός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό και η τελευταία αγωνιστική της Α1 με τον Απόλλωνα Πάτρας στο ΣΕΦ, που αναμένεται να γίνει πριν το Final 4. Οι Πειραιώτες θα ριχτούν στη μάχη των play offs της Α1 μετά την παρουσία τους στο Λονδίνο.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως το πρόγραμμα της ομάδας επιβαρύνεται κι άλλο σε μια χρονιά που οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν ήδη δώσει 55 ματς (29 για την Ευρωλίγκα, 23 για την Α1 και 3 για το Κύπελλο).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: