Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Προσπεράστε τη Μίλαν»

Στόχος της Φιορεντίνα είναι να προλάβει τη Μίλαν στη βαθμολογία και να την ξεπεράσει, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με τον Βιντσέντζο Μοντέλα.

«Προσπεράστε τη Μίλαν»
Είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Καμπιονάτο. Λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν τη Φιορεντίνα τόσο δυνατή. Η ομάδα της Φλωρεντίας παίζοντας, κατά γενική ομολογία, πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχει καταφέρει να βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Κάτι που, όμως, δεν εξαντλεί τις φιλοδοξίες της, όπως τόνισε ο προπονητής της, Βιντσέντζο Μοντέλα σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να διατηρηθούμε στη θέση στην οποία βρισκόμαστε, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά μέσα στο μυαλό μας είναι κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Θέλουμε να επιχειρήσουμε να προσπεράσουμε τη Μίλαν και να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι ένα όνειρο που καλλιεργούμε εδώ και καιρό και, τώρα πια, δεν χρειάζεται να το κρύβουμε. Θα ήταν το… κερασάκι στην τούρτα μιας εξαιρετικής χρονιάς», αποκάλυψε ο νεαρός τεχνικός.

Αν και η διαφορά που χωρίζει τη Μίλαν από τους «βιόλα» είναι μόλις στον ένα βαθμό, ο Μοντέλα παραδέχεται πως δεν καλύπτεται εύκολα. «Η Μίλαν είναι μεγάλη και έμπειρη ομάδα. Δεν θα επιτρέψει έτσι εύκολα να της… κλέψουμε την τρίτη θέση. Θα προσπαθήσει να κερδίσει όσα παιχνίδια απομένουν, ώστε να μην μας αφήσει να την περάσουμε. Για αυτό θα πρέπει εμείς να είμαστε αλάνθαστοι μέχρι το τέλος, ελπίζοντας πως σε κάποιο ματς θα στραβοπατήσουν. Η διαφορά μπορεί να μοιάζει ελάχιστη, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχτεί τεράστια», σημείωσε ο Μοντέλα.

Η χρονιά της Φιορεντίνα, πάντως, ανεξάρτητα από την έκβαση της μάχης για το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι εξαιρετική. Αυτό σημαίνει πως ο Μοντέλα θα μείνει για χρόνια στη θέση του; Ο ίδιος φαίνεται να επιθυμεί κάτι τέτοιο. «Ακόμα δεν μου έχει γίνει πρόταση για υπογραφή πολυετούς συμβολαίου. Μακάρι να γινόταν και σε μένα μια τέτοια προσφορά, αφού αυτό σε κάνει να ηρεμείς και να μένεις προσηλωμένος στη δουλειά σου. Δεν το κρύβω πως θα το ήθελα και πως το περιμένω», ομολόγησε ο Βιντσέντζο Μοντέλα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: