Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας»

Στην διαφορά φιλοσοφίας απέδωσε το «διαζύγιο» του με τον Λεβαδειακό ο Γιάσμινκο Βέλιτς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Φυσικά, με ενδιαφέρει να αναλάβω ομάδα Σούπερ Λίγκας», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας»
Ένα μήνα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεβαδειακού, ο Γιάσμινκο Βέλιτς αποτελεί παρελθόν, με τον ίδιο να αποδίδει το διαζύγιο στην διαφορετική φιλοσοφία των δύο πλευρών, όπως είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Βόσνιος τεχνικός δεν έχει κανένα παράπονο από την συνεργασία του με τους Βοιωτούς, έκανε έναν απολογισμό των τεσσάρων παιχνιδιών που βρέθηκε στο «τιμόνι» του συλλόγου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να βρίσκεται στον πάγκο ομάδας Σούπερ Λίγκας την επόμενη σεζόν.

«Είμαι σίγουρος πως έχουν ικανότητες, όσοι επιλέχθηκαν», ανέφερε για την νέα προσπάθεια που γίνεται στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

Για το διαζύγιο με τον Λεβαδειακό: «Η συνεργασία μου με τον Λεβαδειακό χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Ο πραγματικός λόγος είναι η διαφορά φιλοσοφίας. Όταν βλέπει κανείς γύρω του, πως άλλα σκεφτόμαστε, άλλα λέμε κι άλλα γίνονται στην πράξη, τότε δύσκολα μπορείς να συνεχίζεις μαζί με κάποιον. Το να ορίζεις οποιοδήποτε στόχο στα λόγια είναι εύκολο, αλλά στην πράξη δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να προκαθορίζεις τον τρόπο να πετύχεις τους στόχους σου. Ο Λεβαδειακός έχει δυνατότητες για μια διαφορετική πολιτική στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει κάποια πράγματα στην ομάδα να αλλάξουν. Την… πόρτα που άφησαν ανοιχτή για εμένα, το εκλαμβάνω ως μια πιθανότητα στο μέλλον να υπάρξει μια συνεργασία. Σε προσωπικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ίσα-ίσα τους ευχαριστώ για την συνεργασία. Εύχομαι κι ελπίζω να διδάχθηκαν κι αυτοί κάποια πράγματα από μένα και ειλικρινά τους εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον».

«Ήρθα σε μια δύσκολη εποχή, όταν τέλειωνε το πρωτάθλημα και σε ομάδα που είχε μήνες να κερδίσει. Στους πρώτους δύο αγώνες με εμένα στον πάγκο, εξασφαλίσαμε και μαθηματικά την παραμονή, στο τρίτο ματς με τον ΠΑΟΚ, θεωρήθηκε ως το καλύτερο δικό μας παιχνίδι στην σεζόν, παρά τις απουσίες που είχαμε τότε. Και πέραν από αυτά, καταφέραμε σε πολύ μικρό διάστημα να βγάλουμε δύο παιδιά κάτω των 20, που είναι παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου. Νομίζω πως αυτό είναι υπεραρκετό. Είμαι ευχαριστημένος και από την συνεργασία που είχα με τους παίκτες και θέλω να το πω δημόσια».

Για το μέλλον του στους πάγκους: «Εννοείται πως με ενδιαφέρει να αναλάβω τον πάγκο μιας ομάδας. Πιθανώς τις προσεχείς ημέρες να προκύψει κάτι. Θέλω να δουλέψω σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας και μακάρι να υπάρξει μια περίπτωση όπου η ομάδα να ‘χει απαιτήσεις από τον εαυτό της».

Για την νέα προσπάθεια στον Παναθηναϊκό: «Για να είμαι ειλικρινής, έχω χάσει τα τελευταία επεισόδια στον Παναθηναϊκό. Όλοι τους είναι… ποδοσφαιροάνθρωποι, που έχουν εμπειρίες από τον χώρο. Είμαι σίγουρος πως από την στιγμή που επιλέχθηκαν από την ΠΑΕ, έχουν ικανότητες να υπηρετήσουν τον σύλλογο».

Για τις εντυπωσιακές νίκες των Γερμανών κόντρα στους Ισπανούς στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Νομίζω πως το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλη δυναμική. Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα της Γερμανίας έχει αναπτυχθεί κι άλλο. Ήταν αναμενόμενη η συμμετοχή αυτών των τεσσάρων ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που είδαμε τις περασμένες ημέρες αποτελεί μια μίνι έκπληξη και στις δύο περιπτώσεις, κυρίως ως προς την έκταση του σκορ. Τόσο η Μπάγερν, όσο και η Ντόρτμουντ μου άρεσαν περισσότερο από κάθε άλλη την φετινή σεζόν, γιατί είναι πολύ ολοκληρωμένες και οργανωμένες. Δίκαια τα αποτελέσματα, μάλλον γερμανικός εμφύλιος στον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: