Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Γκαρντ και… πρωτάθλημα!!

Δύο είναι τα ζητούμενα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα. Η απόκτηση ξένου γκαρντ και φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Συνεχίζεται ο αγώνας κατά της Ευρωλίγκας.

Γκαρντ και… πρωτάθλημα
Η… επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα άρχισε ήδη στον Παναθηναϊκό. Παρά τη δεδομένη απογοήτευση για το άδοξο τέλος στην προσπάθεια πρόκρισης στο Final 4, υπάρχει ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας για την πορεία που έκανε φέτος στην Ευρώπη. Πλέον η προσοχή στρέφεται στον εναπομείναντα στόχο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που θα βάλει το κερασάκι στην τούρτα μιας ήδη πετυχημένης χρονιάς, που περιλαμβάνει την κατάκτηση του Κυπέλλου και μία απρόσμενα καλή πορεία στην Ευρωλίγκα.

Μετά τις χθεσινές ανάσες οι «πράσινοι» επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις και αρχίζουν την προετοιμασία για τον αγώνα της Μεγάλης Τρίτης με τον Κολοσσό Ρόδου στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, ενώ εκκρεμούν οι αγώνες που είχαν αναβληθεί λόγω Ευρωλίγκας απέναντι σε Καβάλα (επίσης κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ) και Απόλλωνα Πάτρας. Η πρόκριση του Ολυμπιακού-εκτός του ότι… επιβαρύνει τον ανταγωνιστή για τον εγχώριο τίτλο με δύο επιπλέον παιχνίδια-δίνει την ευκαιρία και το χρόνο στον Παναθηναϊκό να δώσει τα «χρωστούμενα» ματς και να ανασυγκροτηθεί σωματικά και πνευματικά πριν τα ελληνικά play offs.

Τσεκάρει γκαρντ

Όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε μία προσθήκη γκαρντ μέχρι την έναρξη των play offs (η σχετική προθεσμία λήγει ένα 24ωρο πριν αρχίσουν τα ματς του πρώτου γύρου). Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήδη εξετάζει κάποιες περιπτώσεις παικτών, κυρίως που αγωνίζονται στην Ευρώπη και μπορούν να προσφέρουν βοήθεια και ανάσες στους Διαμαντίδη και Ούκιτς. Η προσθήκη που θα γίνει δεν συνεπάγεται αποχώρηση κάποιου παίκτη, καθώς υπάρχει διαθέσιμη θέση ξένου.

Συνεχίζει τον αγώνα

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να «βράζει» κατά της Ευρωλίγκας για τη διαιτησία. Στις τάξεις της ομάδας γίνεται λόγος για στοχευμένες επιθέσεις σε κρίσιμα σημεία της σεζόν σε βάρος της ομάδας, ενώ για μία ακόμη μέρα η «Πράσινη», ιδιοκτησίας του ομίλου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επιτίθεται στον Τζόρντι Μπερτομέου.

«Η ‘Πράσινη’ θα σε τελειώσει. Έρευνα σε βάθος, πλάτος και μήκος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, απλώνοντας τα πλοκάμια της παντού για να αποδείξει με επιχειρήματα, όταν κι όπως πρέπει, πώς ο διορισμένος πρόεδρος της Euroleague δρα και κινείται ως Τούρκος ‘αγάς’ προς όφελος των δικών του συμφερόντων και των τσάτσων του», αναφέρει το σημερινό πρωτοσέλιδο.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: