Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Για το καλύτερο δυνατό στο Λονδίνο»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα πάει απόλυτα έτοιμος για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του στο Final Four του Λονδίνου δήλωσε μετά τη πρόκριση επί της Εφές στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Παπανικολάου.

«Για το καλύτερο δυνατό στο Λονδίνο»
Ευτυχισμένος για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four της Ευρωλίγκας για τρίτη φορά στην τετραετή του παρουσία στην ομάδα ο Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον τρόπου που επιτεύχθηκε η πρόκριση επί της Εφές, τις πιθανότητες για repeat στο Λονδίνο, αλλά και τον τρόπο που πανηγύρισε την επιτυχία.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στον Νίκο Ζέρβα για:

-την πρόκριση στο Final Four και τον τρόπο που κατακτήθηκε:


«Όλοι ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και κόντρα μέχρι το τέλος. Ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό. Νομίζω ότι δείξαμε μεγάλη ενέργεια και αυτοπεποίθηση στο τέλος και όλα τα παιδιά βοήθησαν. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ όπως αυτό του Λο από τη γωνία ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Κάναμε παρά το κακό ξεκίνημα στον αγώνα, όλα όσα χρειάζονταν για να πάει η ομάδα στο Final Four».

-τα συναισθήματα όταν η Εφές προηγήθηκε με 15 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου:

«Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο που για τα δεκαπέντε πρώτα του λεπτά δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Ήμασταν πάρα πολύ κακοί και μόνο στο τέλος «μαζέψαμε» τη διαφορά. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε πάνω από όλα πρέπει να παίξουμε άμυνα. Βγάλαμε λοιπόν περισσότερη ενέργεια και πάθος σε αυτό το κομμάτι, κάτι που τελικά μας επέτρεψε να «γυρίσουμε» το παιχνίδι».

-το αν η πρόκριση ήρθε με περισσότερο μυαλό, απ’ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια στην Τουρκία:

«Σε κάθε παιχνίδι οι καταστάσεις είναι διαφορετικές και πράττεις αναλόγως με το πώς κυλάει η ροή του. Είναι αλήθεια ότι φθείραμε περισσότερο τα ατού της Εφές και στο τέλος όταν χρειάστηκε πήραμε και το 5ο φάουλ του Σαβάνοβιτς που είναι σημαντικός στο επιθετικό της κομμάτι. Βέβαια αυτό δεν μας εξασφάλισε κάτι. Μπορεί ο αντικαταστάτης του, π.χ. ο Γκονλούμ να έβαζε τρία τρίποντα και να χάναμε. Το αποτέλεσμα κρίνεται λοιπόν από το πώς έρχεται και το πώς αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι και όχι μόνο σε αυτά που σχεδιάζεις από την αρχή».

-το ότι η πρόκριση πανηγυρίστηκε όλους έξαλα και αν αυτό ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που υπήρχε:

«Προσωπικά ξέσπασα γιατί είχαμε φτάσει στο σημείο να είμαστε πέντε πόντους μπροστά και έκανα δύο μεγάλα λάθη, πουλώντας φθηνά τη μπάλα στον αντίπαλο. Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι όπως είναι το πέμπτο, αν κάνεις κάτι ανάλογο σε κάνει να τρελαίνεσαι. Όλα μου τα συναισθήματα και η πίεση βγήκαν. Ευχαριστώ τον Θεό και τον Έισι (Λο) που έβαλε αυτό το μεγάλο τρίποντο από τη γωνία στο τέλος και καταφέραμε να προκριθούμε».

-το αν ο Ολυμπιακός πάει με λιγότερο άγχος πλέον στο Final Four:

«Ο Ολυμπιακός πάει πάνω απ’ όλα να παίξει τον ημιτελικό και να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Θεωρώ ότι φέτος δεν είναι όπως πέρυσι που η ΤΣΣΚΑ ήταν φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες. Έχουμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε, να δοκιμάσουμε πράγματα στα παιχνίδια πρωταθλήματος που μεσολαβούν και στο Λονδίνο να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

-τη βοήθεια του κόσμου και την ωριμότητα με την οποία στηρίζει φέτος την ομάδα:


«Ήταν πολύ μεγάλη η βοήθειά του. Όλοι θέλαμε από την αρχή να κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα. Όταν η ομάδα πάει καλά όλοι πανηγυρίζουμε. Σημασία έχει να μας στηρίζουν όταν δεν πάμε καλά, όπως σήμερα. Στο -15 έκαναν καταπληκτική δουλειά, χειροκρότησαν και βοήθησαν όλα τα παιδιά με παλμό και ενέργεια. Τους ευχαριστούμε που έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο στο να κάνουμε την ανατροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: