Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Βοσνιάδης: «Είμαστε δίκαια πρωταθλητές»

Άξιζε ο Απόλλων να κατακτήσει τον τίτλο, αφού για πολύ μεγάλο διάστημα οδηγούσε την κούρα στη Football League, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης στη SportDay.

Βοσνιάδης: «Είμαστε δίκαια πρωταθλητές»
Άξια κατέκτησε ο Απόλλων Αθηνών το πρωτάθλημα στη Football League και ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα, όπως δήλωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης στη SportDay.

«Είμαστε δίκαια πρωταθλητές. Σε σχεδόν 20 αγωνιστικές ήμασταν στην κορυφή και μετά από άλλες 10 στην πρώτη τριάδα», τόνισε ο 51χρονος προπονητής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και έδωσε το μήνυμα σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ομάδας:

«Κάθε προπονητής θα πρέπει να χτίσει την ομάδα του πάνω στη δική του φιλοσοφία».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης στη SportDay

Γυρίστε τον χρόνο πίσω. Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη όταν αναλάβατε τον Απόλλωνα;

«Πως πάω σε μία ιστορική ομάδα. Με πολύ βαριά φανέλα».

Οι στόχοι ποιοι ήταν; Η ομάδα με ποιο σκεπτικό χτίστηκε;

«Είχαμε πει από την αρχή πως θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κάτω θέσεις και μετά να έχουμε μία καλή πορεία. Και αν τα καταφέρουμε, να μπούμε στα πλέι οφ. Ηξερα πως θα πετύχουμε τον πρώτο στόχο. Ημουν βέβαιος. Η ομάδα έχει πολύ βαριά φανέλα. Μετά το ξεκίνημα της σεζόν και στην πορεία του πρωταθλήματος δείξαμε πως δίκαια βρεθήκαμε στην πρώτη θέση».

Πότε σκεφτήκατε και εσείς πως τώρα αλλάζουν οι στόχοι;

«Γύρω στον Δεκέμβριο. Εκεί αρχίζαμε να δείχνουμε πως μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Ας μην ξεχνάμε πως ήδη είχαμε αποκλείσει τον ΟΦΗ στο Κύπελλο. Από τότε είχαμε αρχίσει να δείχνουμε πως πηγαίνουμε για μεγάλα πράγματα».

Το ματς-κλειδί;

«Δεν μπορώ να απομονώσω κάποιο. Ηταν πολλά. Αυτό που κράτησε την ομάδα ψηλά ήταν οι συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες που κάναμε. Ξεκινήσαμε ένα σερί. Από τη Δράμα, μετά κερδίσαμε σε Καβάλα, Καυτανζόγλειο και Αμφισσα. Ηταν όλα σημαντικά και έρχονταν μετά από ορισμένες εντός έδρας απώλειες που είχαμε».

Εκτός της ανόδου ήρθε και ο τίτλος. Ο Απόλλων τον κατέκτησε δίκαια;

«Είμαστε δίκαια πρωταθλητές. Σε σχεδόν 20 αγωνιστικές ήμασταν στην κορυφή και μετά από άλλες 10 στην πρώτη τριάδα. Δηλαδή στις 30 από τις 40 αγωνιστικές. Αυτό δείχνει πως είχαμε διάρκεια και σταθερότητα».

Φοβηθήκατε πως θα χαθεί η άνοδος, κυρίως μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου;

«Δεν θα πω ότι υπήρχε φόβος. Γιατί όλοι μας πιστεύαμε στην ομάδα μας, αλλά αγχωθήκαμε. Και κυρίως γιατί ενώ είχαμε στο μυαλό μας ότι στο ματς με τον Εθνικό Γαζώρου θα τελειώναμε την άνοδο, μετά κληθήκαμε να παίξουμε σε ένα εκτός έδρας ματς μόνο για τη νίκη. Εκεί υπήρξε λίγο άγχος. Επειδή πηγαίναμε για ένα αποτέλεσμα. Ενώ κρατούσαμε τη τύχη στα χέρια μας, μετά έπρεπε να κερδίσουμε σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι».

Το μότο σας ως προπονητής ποιο είναι;

«Χωρίς δουλειά δεν πετυχαίνεις τίποτα. Στην Ελλάδα όμως λείπει πολλές φορές η υπομονή».

Προτιμάτε το 4-2-3-1 ή το 4-3-3;

«Και 4-2-3-1 και 4-3-3. Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις προχωράς. Εμείς διαθέταμε παίκτες και για τα δύο συστήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως η άμυνα ήταν αυτή που έβαλε τις βάσεις για την πορεία μας. Στην αρχή μας έδωσε μία σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις. Αλλά είχαμε και ποδοσφαιριστές με ποιότητα».

Στην Ελλάδα της κρίσης τι αλλάζει στον τρόπο λειτουργίας ενός προπονητή για το πώς θα χτίζει την ομάδα του;

«Πρέπει να αναζητήσει φθηνές λύσεις. Παίκτες φιλόδοξους και με προοπτικές. Πρέπει να ψάξεις πολύ καλά και να μην κάνεις βεβιασμένες επιλογές. Με πολλή ηρεμία. Και το κυριότερο, θα πρέπει ο κάθε προπονητής να χτίσει την ομάδα του πάνω στη δική του φιλοσοφία».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: