Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Απειλείται με αφαίρεση βαθμών η εθνική Ουκρανίας!!

Με αποκλεισμό της έδρας ή ακόμα και αφαίρεση βαθμών απειλείται η Ουκρανία, αφού σύμφωνα με αναφορά του FARE ("Football Against Racism in Europe"), μερίδα οπαδών της προέβη σε ναζιστικές προκλήσεις.

Απειλείται με αφαίρεση βαθμών η εθνική Ουκρανίας
Ορισμένοι φίλαθλοι της Εθνικής Ουκρανίας, φέρεται να είχαν αναρτήσει πανό με ναζιστικό περιεχόμενο και μία μεγάλη φανέλα με τον αριθμό 88 κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Σαν Μαρίνο για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός 88 χρησιμοποιείται από τους νεοναζί και, κατά μία εκδοχή, συμβολίζει τη φράση "Heil Hitler".

Πάντως ο Σέρχι Στοροζένκο επιβεβαίωσε ότι η FIFA διενεργεί έρευνα για το περιστατικό και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιβληθεί τιμωρία αποκλεισμού της έδρας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ουκρανία θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών τον αγώνα με την Πολωνία.

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, εξάλλου, τόνισε ότι περίπου 30 άτομα έκαναν ρατσιστική επίθεση μιμούμενοι την κραυγή της μαϊμούς στον Εντμάρ, ο οποίος αν και έχει γεννηθεί στην Βραζιλία, είναι διεθνής με την ομάδα του Μιχαΐλο Φομένκο.

Αναφορικά με τη βαθμολογία του 8ου ομίλου, η Ουκρανία βρίσκεται στη 2η θέση μαζί με το Μαυροβούνιο, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την Αγγλία και δύο παραπάνω από την Πολωνία, γεγονός που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα του αγώνα με την τελευταία. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: