Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό κι αν είναι τελικός!

Τα μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ κρίνονται την Κυριακή, αλλά σήμερα υπάρχει ένας τελικός μεταξύ Σερβίας και Ιταλίας που προσφέρει θέση στο Μουντομπάσκετ. Το… ελληνικό ενδιαφέρον.

Αυτό κι αν είναι τελικός
Ο μεγάλος, μεταξύ Λιθουανίας και Γαλλίας, και ο μικρός, ανάμεσα σε Κροατία και Ισπανία, τελικός του Ευρωμπάσκετ είναι την Κυριακή, αλλά το σημερινό ενδιαφέρον εστιάζεται αλλού. Η Σερβία αντιμετωπίζει στις 18:30 (OTE Sport 3) την Ιταλία, στον αγώνα που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ που θα γίνει σε ένα χρόνο στην Ισπανία και ποια θα μείνει με τη… γλύκα.

Το παιχνίδι έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ο ηττημένος θα προστεθεί στη λίστα των ανταγωνιστών μας για μία από τις τέσσερις wild cards που θα διανείμει η FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο (όπως θα λέγεται στο εξής) της Ισπανίας. Θεωρητικά την Ελλάδα συμφέρει απόψε νίκη-πρόκριση της Σερβίας, καθώς με την παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια θα ήταν ένας μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Ελλάδας για μία wild card εφόσον δεν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο παρκέ. Ήδη ισχυροί ανταγωνιστές της ελληνικής υποψηφιότητας είναι οι Ρωσία, Τουρκία, Κίνα, Βραζιλία, Καναδάς και Νιγηρία.

Θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ήδη κλείσει πλην της Ισπανίας οι ΗΠΑ που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την αφρικανική ζώνη, Αργεντινή, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο που βρέθηκαν στην τετράδα των Παναμερικανικών Αγώνων, Ιράν, Φιλιππίνες και Κορέα από την ασιατική ζώνη, η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία και οι Λιθουανία, Γαλλία, Κροατία, Σλοβενία και Ουκρανία μέσω του Ευρωμπάσκετ.

Στις 22:00 (OTE Sport 3) η οικοδέσποινα Σλοβενία αποχαιρετά τη διοργάνωση αντιμετωπίζοντας την Ουκρανία στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6. Ουσιαστικό κίνητρο δεν υπάρχει για τις δύο ομάδες, αφού αμφότερες θα είναι στο Μουντομπάσκετ, με τους διοργανωτές να είναι απογοητευμένοι που έμειναν και πάλι εκτός τετράδας ή μεταλλίων, αλλά τους οικοδεσπότες του επόμενου Ευρωμπάσκετ (2015) ενθουσιασμένους από την επιτυχία τους.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: