Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μαρινάκης: «Στηρίξτε μας και θα το ανταποδώσουμε»

Την στήριξη του κόσμου ζήτησε ο Νίκος Μαρινάκης, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος πως η εικόνα του Παναθηναϊκού θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Μαρινάκης: «Στηρίξτε μας και θα το ανταποδώσουμε»
Ο Νίκος Μαρινάκης είναι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έχουν ξεχωρίσει με την απόδοση τους. Ο 20χρονος μπακ με δηλώσεις του ζήτησε από τον κόσμο του «τριφυλλιού» να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα αφού την πιστεύει και εμφανίστηκε σίγουρος για την βελτίωση των «πρασίνων» στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαρινάκης στο match programme του ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ:

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Από τη μία μέρα στην άλλη τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε από τα... μαλλιά την ευκαιρία που θα μας δοθεί! Ένας λόγος παραπάνω που οι ευκαιρίες στο υψηλό επίπεδο δεν έρχονται συχνά. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για να τις εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το γεγονός ότι ο αγώνας είναι με αντίπαλο τον ΟΦΗ, τον κάνει ιδιαίτερο για σένα ή όχι;

«Όχι, για μένα είναι ένα ακόμα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει τις δυσκολίες που έχουν όλοι οι υπόλοιποι αγώνες, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Ισχύει ότι και με τους υπόλοιπους αγώνες, όμως αν εμείς είμαστε σωστοί, αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη νίκη. Από εμάς εξαρτάται».

Από την εικόνα που έχεις σχηματίσει από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του ΟΦΗ τι είδους παιχνίδι περιμένεις;

«Ο ΟΦΗ δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη κάτι που πιστεύω πως δεν είναι αποτέλεσμα ανάλογο με το υλικό του. Επομένως, θεωρώ ότι θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο για να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το θετικό αποτέλεσμα ενδεχομένως γι’ αυτούς να είναι και η ισοπαλία, αφού παίζουν εκτός έδρας. Κι εμείς όμως έχουμε ανάγκη τη νίκη και τους βαθμούς, και, όπως είπα και πιο πριν από εμάς εξαρτάται, αν είμαστε σωστοί εμείς θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Η συνολική εικόνα της ομάδας μέχρι σήμερα είναι ότι ενώ προσπαθεί στον αγωνιστικό χώρο και κάνει πράγματα, κάτι λείπει. Τι θα έλεγες ότι είναι αυτό;

«Αυτό που μας λείπει περισσότερο πιστεύω πως είναι η εμπειρία και ο χρόνος που χρειάζεται κάθε ομάδα μέχρι να ''δέσει'' σαν σύνολο. Από τη μία μεριά είμαστε πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ και χρειαζόμαστε παραστάσεις και εμπειρίες για να αποφεύγουμε λάθη που κοστίζουν στην ομάδα και αδικούν τη συνολική προσπάθεια. Από την άλλη οι περισσότεροι παίκτες είναι καινούργιοι, κάποιοι ήρθαν αργά και δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα. Η ομάδα θέλει να παίξει καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρει γιατί ο χρόνος κυλάει υπέρ μας».

Στις συζητήσεις με τους συμπαίκτες σου τι αίσθηση επικρατεί; Είστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα άμεσα;

«Δεν είμαστε απαισιόδοξοι, κάθε άλλο. Δεν μπορείς να είσαι απαισιόδοξος όταν είσαι Παναθηναϊκός. Πρέπει να πιστεύουμε περισσότερο. Είμαστε ένα καλό group, πρέπει να το καταλάβουμε και να παίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όλοι πιστεύουμε ότι η ομάδα θα τα καταφέρει».

Ποιο είναι το όνειρό σου σαν ποδοσφαιριστής;

«Λίγους μήνες πριν δεν έπαιζα καν στην πρώτη ομάδα. Οπότε ξέρω ότι πρέπει πάντα να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Θέλω λοιπόν να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό, αυτός είναι ο στόχος μου. Εξάλλου, μιλάμε για μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα, οπότε ο στόχος είναι υψηλός'».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο εν όψει του αποψινού αγώνα;

«Πριν απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο για τη μέχρι τώρα παρουσία του και τη στήριξη στην ομάδα. Και στη Λεωφόρο, αλλά και εκτός, όπως στα Χανιά, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μας δίνουν μεγάλη ώθηση. Το σημαντικό είναι να συνεχίσουν έτσι και να σταθούν δίπλα στην ομάδα ακόμα περισσότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια. Στηρίξτε μας και θα το ανταποδώσουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: