Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

«Καθαρή η τάπα του Στόγιαν στον Μοντέρο»

Στην Ισπανία βρέθηκε ο Ντομινίκ Γουίλκινς και ξαναθυμήθηκε την αλησμόνητη τάπα του Βράνκοβιτς στο Μοντέρο που χάρισε στον Παναθηναϊκό το πρώτο Ευρωπαϊκό.
Ο Αμερικανός πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ γύρισε 17χρόνια πίσω τον χρόνο και μίλησε σε ισπανική εφημερίδα για τον τελικό του «τριφυλλιού» με την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι το 1996.
«Κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα και η τάπα στον Μοντέρο ήταν καθαρή. Ήταν μια μεγάλη τάπα από τον Βράνκοβιτς. Θυμάμαι ήρθε η μπάλα στα χέρια μου, την πέταξα στον αέρα και φώναξα «Game over». Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα το αεροδρόμιο πήρε φωτιά. Ο κόσμος ήταν εκστασιασμένος. Είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί του κόσμου. Μια μέρα είχα πάει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είχε 80.000 θεατές το γήπεδο και στην εξέδρα είδα δύο εξηντάρηδες να διαπληκτίζονται. Κανείς δεν έβλεπε τον αγώνα. Πήγα να δω ποδόσφαιρο και είδα μποξ. Είναι τρέλα. Όμως ήταν ωραία εμπειρία», δήλωσε στους Ισπανούς ο Γουίλκινς.
Ο Αμερικανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεργασία του με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς που καθόταν εκείνη την εποχή στον πάγκο του Παναθηναϊκού: «Δεν έπαιξα καλά στην Ελλάδα. Ο Μάλκοβιτς ήθελε να κάνουμε 20 πάσες πριν σουτάρουμε. Έτσι δεν έπαιζε κανένας καλά. Του έλεγα πως είμαι 37 ετών και δεν μπορώ να κάνω δύο προπονήσεις τη μέρα. Μπορώ να κάνω μία και καλή προπόνηση, αλλά όχι δύο. Κι εκείνος έλεγε στην ομάδα "ο Ντομινίκ είναι μ…ας, αλλά τον χρειαζόμαστε"».
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: