Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ματσιούλις: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία»

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για τους επικριτές της Λιθουανίας και το όνειρό του να κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ.

Ματσιούλις: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία»
Η εθνική Λιθουανία, ακόμη και ο ίδιος, δέχτηκαν σκληρή κριτική και η πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ μετά την επιβλητική νίκη επί της Κροατίας ήταν η καλύτερη απάντηση για τον Γιόνας Ματσιούλις.

«Ξέραμε ότι είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και την εκμεταλλευτήκαμε. Θεωρώ πως αυτή η γενιά του λιθουανικού μπάσκετ έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορούσε να πετύχει κάτι σημαντικό», δήλωσε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, που είχε 23 πόντους κάνοντας ρεκόρ καριέρας με το εθνόσημο.

«Σιγά-σιγά πείσαμε και τον πλέον δύσπιστο για το τι μπορούμε να καταφέρουμε. Όταν σε αμφισβητούν αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κλείνεις το στόμα και να συνεχίζεις τη δουλειά σου για να δώσεις απαντήσεις. Οι ίδιοι που σε κριτικάρουν στο τέλος θα σε σηκώσουν στα χέρια. Είμαστε μικρός λαός για να κάνουμε τέτοια πράγματα ο ένας στον άλλον και να μην υπάρχει συμπαράσταση», πρόσθεσε.

Όσο για τον τελικό της Κυριακής, είπε: «Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πλέον έχουμε έναν τελικό και θέλουμε τον τίτλο. Θα χαρούμε για λίγο την πρόκριση και μετά θα δούμε το παιχνίδι της Κυριακής. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο αντίπαλος, σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ δυνατή ομάδα και θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: