Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πάρκερ: «Η μεγαλύτερη νίκη μας, αλλά θέλουμε το τρόπαιο»

Ο Τόνι Πάρκερ δήλωσε περήφανος για τη Γαλλία του δευτέρου ημιχρόνου, μίλησε για το μάθημα που πήραν οι «τρικολόρ» από την Ισπανία και τόνισε ξεκάθαρα πως θέλει την κούπα στο Ευρωμπάσκετ.

Πάρκερ: «Η μεγαλύτερη νίκη μας, αλλά θέλουμε το τρόπαιο»
Το μεγαλείο του Τόνι Πάρκερ δεν φαίνεται μόνο μέσα στο παρκέ, αλλά και εκτός αυτού. Ο Γάλλος σούπερ σταρ αφού οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του Ευρωμπάσκετ μετά τη νίκη επί της Ισπανίας στην παράταση ξεκαθάρισε πως πλέον θέλει να φτάσει στον τίτλο.

«Είναι μια μεγάλη νίκη για το γαλλικό μπάσκετ, ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία μας. Δεύτερος συνεχής τελικός σε Ευρωμπάσκετ είναι μεγάλη υπόθεση κι όσοι γνωρίζουν από το άθλημα αυτό αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι. Όμως δεν είναι τόσο καλή η παρουσία σε έναν τελικό όσο είναι το τρόπαιο. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε πετύχει ως τώρα και να το χαρούμε, όχι όμως με… αλκοόλ (γέλια). Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να δούμε τον τελικό με τη Λιθουανία, που είναι σπουδαία ομάδα», τόνισε.

Οι συμπαίκτες του αποκάλυψαν την ομιλία του στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. «Ήμουν νευριασμένος από την εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο. Ένιωσα πως παίζαμε φοβισμένα και γι’ αυτό είχαμε βρεθεί να χάνουμε με 14 πόντους. Είπα στους συμπαίκτες μου πως ο αγώνας είναι μεγάλος σε διάρκεια και πως ξέρω από πρώτο χέρι ότι τίποτα δεν τελειώνει πριν την ώρα του. Για την εικόνα που παρουσιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο είμαι πολύ περήφανος κι αυτό κάνει ακόμη πιο γλυκιά τη νίκη μας. Αντιδράσαμε και συνεχίσαμε να πιστεύουμε, κάτι που δεν είναι εύκολο απέναντι σε μια ομάδα σαν την Ισπανία».

Πολλοί μιλούν για το τέλος μίας κατάρας για τους «τρικολόρ» απέναντι στην Ισπανία. Ο άσος των Σπερς διαφωνεί. «Δεν έχουμε κόμπλεξ απέναντί τους. Όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα που είναι καλύτερη από σένα πρέπει να μάθεις. Και η Ισπανία αποτέλεσε ένα καλό μάθημα για μας. Το γεγονός ότι φτάσαμε στον τελικό οφείλεται στο ότι οι ήττες από την Ισπανία μάς οδήγησαν να γίνουμε καλύτερη ομάδα και πιο δυνατοί στις κρίσιμες στιγμές». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: