Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Κούγιας: «Έπρεπε να αλλάξουν όλα»

Θέση για όλα τα θέματα που απασχολούν την Παναχαϊκή πήρε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Κούγιας: «Έπρεπε να αλλάξουν όλα»
Στην αλλαγή της έδρας και το ζήτημα της κατασκευής του προπονητικού κέντρο της Παναχαϊκής αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, μέσω γραπτής ανακοίνωσης που εξέδωσε στο σάιτ του συλλόγου.

Αναλυτικά, ο Κούγιας τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Πιθανότατα δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι μετά την τραγική εμπειρία που όλοι ζήσαμε στο πρωτάθλημα 2012-2013, όπου η Παναχαϊκή κατάντησε να δίνει επίσημους αγώνες σε γήπεδα όπου ούτε για προπόνηση δεν ήταν αλλά και τα όσα συνέβησαν στην περσινή προετοιμασία αλλά και στην σχέση της ΠΑΕ Παναχαϊκή με παλιούς και νέους προπονητές απόφαση μου ήταν και είναι να αλλάξουν όλα στην αγαπημένη μας ομάδα αλλά το κυριότερο από όλα να αλλάξει η δική μου αντίληψη για το πώς θα βοηθάω εγώ αυτήν την ομάδα ώστε να είναι πάντοτε εκεί που της αξίζει.

1)Πρώτος στόχος ήταν να αλλάξει το περιβάλλον της Παναχαϊκής και οι άνθρωποι που λόγω επαφής, μας προκαλούσαν καθημερινή φθορά. Για τον λόγο αυτό αλλά και λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου αλλάξαμε έδρα.

2)Το δεύτερο και σημαντικότερο όλων ήταν η κατασκευή προπονητικού κέντρου, το οποίο θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να προπονούνται όλες οι ομάδες της ΠΑΕ Παναχαϊκή αλλά και να δίνουν τους επίσημους αγώνες τους η ομάδα Νέων ,η ομάδα των Πετεινών και του Παμπατραϊκού που επανδρώνονται από τις ακαδημίες μας.

3)Η ανάθεση της λειτουργίας της ομάδας σε ειδικούς τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όπως η πρόσληψη ενός άφθαρτου και καταξιωμένου διεθνούς πρώην ποδοσφαιριστή του Γιώργου Κόλτζου, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντα του, και η ανάθεση του προπονητικού μέρους της ομάδας σε επαγγελματίες προπονητές, οι οποίοι ως αποκλειστικό επάγγελμα έχουν την προπόνηση των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής όλο το 24ωρο και για τον λόγο αυτό υπήρξε και η λύση της συνεργασίας με ένα από τα εντιμότερα και αξιολογότερα άτομα τον Βαγγέλη Καράτση, ο οποίος λόγω παραλλήλου εργασίας στην εφορία δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις πρωινές προπονήσεις .

Παλαιότερα επί θητείας όλων των προηγούμενων προπονητών υπήρξε ο εξαιρετικός άνθρωπος και γυμναστής κ. Γιώργος Τάνταρος, ο οποίος δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις πρωινές προπονήσεις αφού είναι καθηγητής σε σχολείο.

4)Άνοιγμα της ΠΑΕ Παναχαϊκή προς όλη την Πάτρα και κυρίως προς τις δυτικές συνοικίες, αφού τα προηγούμενα χρόνια η επαφή της Παναχαϊκής είχε περιοριστεί στην περιοχή της Αγυιάς, όπου βεβαίως ήταν και είναι ο πυρήνας της Παναχαϊκής αλλά μετά από ειδική ερεύνα οι πολυπληθέστερες περιοχές είναι της δυτικής Πάτρας οπού ο κόσμος δεν είχε την δυνατότητα πρόσβασης στο παλιό και ακατάλληλο γήπεδο, αλλά αντιθέτως πλέον θα προσέρχονται με μεγάλη ευχέρεια στο Παμπελοποννησιακό στάδιο αφού και χώροι σταθμεύσεως υπάρχουν και το κυριότερο όλοι οι δρόμοι της Αχαΐας οδηγούν σε αυτό.

5)Το κυριότερο από όλα είναι η δική μου απαραίτητη απόφαση να λειτουργήσω με απόλυτα ήρεμο και ποιοτικό τρόπο και να μην απαντώ ακόμα και στις κακοηθέστερες προκλήσεις απευθυνόμενος μόνο όταν υφίσταμαι παράνομη συμπεριφορά στον νόμο.

Κατόπιν όλων αυτών που αναφέραμε ως τώρα θα παρακαλούσα τον οποιονδήποτε εκλεκτό δημοσιογράφο να μην δημοσιεύει επιπόλαιες ειδήσεις μόνο και μόνο για να κάνει γνωστό ένα site ή την εφημερίδα του ή και το όνομα του και ο χρόνος θα δείξει αν αυτές οι αποφάσεις και επιλογές μου όσον αφορά όλα τα θέματα που αναφέρω ήταν σωστές και θα εμφανιστούν και σε περιόδους κρίσεων αλλά όλοι να αντιληφθούν ότι είμαι αποφασισμένος να μην επαναλάβω τα λάθη του παρελθόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: