Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Μουρίνιο: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε η Τσέλσι»

Ο Ζοζέ Μουρίνιο υπερασπίζεται σθεναρά τις αλλαγές που προσπαθεί να επιβάλει στην Τσέλσι, επιμένοντας ότι ο σύλλογος έπρεπε να αλλάξει το στυλ των προηγούμενων εποχών

Μουρίνιο: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε η Τσέλσι»
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν και πιο δύσκολες στιγμές μέχρι να προσαρμοστούν οι παίκτες .

Σε μια μακρά ενημέρωση, ο Μουρίνιο είπε ότι αποδέχθηκε μεγάλο μέρος της κριτικής μετά την ήττα σοκ 2-1 της Τρίτης από τη Βασιλεία στο Λονδίνο για το Τσάμπινος Λιγκ , αλλά είπε ότι δεν του άρεσε το στυλ της περασμένης σεζόν και με την υποστήριξη του Ρομάν Αμπράμοβιτς, θα κάνει την αλλαγή .

«Η κατάσταση είναι καθαρή. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που η Τσέλσι έπαιζε τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλουμε να αλλάξουμε. Έχουμε τους παίκτες ικανούς να παίξουν άλλο στυλ. Θέλουμε να παίξουμε κάτι διαφορετικό.»

« Όταν θέλετε να χτίσετε κάτι διαφορετικό από ότι οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί να παίζουν είναι πιο δύσκολο . Το πιο εύκολο πράγμα για έναν προπονητή είναι να φτάσει σε ένα κλαμπ και να μην αλλάξει τίποτα, να πάνε προς την ίδια κατεύθυνση . Ή να κρατήσει κάποιους και να αγοράσει ένα ζευγάρι των παικτών καλύτερους από ό, τι είχε στο παρελθόν και όλα πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση . Αλλά αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό , υπάρχει μια περίοδος όπου εάν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά , οι άνθρωποι θα αμφισβητήσουν την κατεύθυνση που πηγαίνετε . Είναι στο χέρι μου για να καθορίσω την κατεύθυνση που θα πάμε».

«Χρειαζόμαστε μια νίκη ενάντια Φούλαμ , αλλά αν οι άνθρωποι περιμένουν από εμάς να να περιμένουμε τη Φούλαμ να κάνει ένα λάθος και να πετύχουμε ένα γκολ στην αντεπίθεση, δεν θα πάω προς αυτή την κατεύθυνση».

« Χάσαμε έναν αγώνα στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και οι άλλοι πέντε διεκδικητές του τίτλου , όλοι τους έχασαν έναν αγώνα , εκτός από τη Λίβερπουλ, που είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος . Και στο Τσάμπιονς Λιγκ , χάσαμε έναν αγώνα που δεν θα έπρεπε να χάσουμε. Για μένα δεν είναι βασικός ο τρόπος που θα ξεκινήσει αλλά ο τρόπος που θα τελειώσει, και μεταξύ μιας καλής αρχής και κακού τέλους, εγώ προτιμώ να ξεκινήσει άσχημα και να τελειώσει καλά.»

Τέλος ο Μουρίνιο χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη σεζόν , υποστηρίζοντας ότι, αφού προσπάθησε να αλλάξει σε ένα σύστημα 4-4-2 στην αρχή της καθοδήγησης του Κάρλο Αντσελότι , ο Ιταλός τεχνικός έχει πλέον επανέλθει στο σύστημα 4-3-3 από την περασμένη σεζόν .

«Έχουμε δουλειά να κάνουμε για να σταθεροποιηθεί η ομάδα και το έργο μου δεν πουλά στις εφημερίδες. Οι μεγάλες νίκες και οι μεγάλες ήττες πουλάνε». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: