Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Φτιάξε ομάδα... και μετά ζήτα 8 πόντους!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ελληνική πατέντα περί διαιτησίας, τους 24 του Παναθηναϊκού που θα ήταν 32 και την «πράσινη» άμυνα! Σε κανένα σημείο του πλανήτη, σε καμία χώρα, παρά μόνο στην Ελλάδα μπορείς να ακούσεις την άποψη «φτιάξε ομάδα, παίξε μπάλα και μετά μίλα για διαιτησία»! Εδώ και πουθενά αλλού. Ποιος κανονισμός του ποδοσφαίρου αναφέρει πως όταν ο Σίλντεφελντ δεν μπορεί να έχει μισή σωστή τοποθέτηση σε ένα ολόκληρο παιχνίδι, όταν ο Κλωναρίδης δεν μπορεί να τελειώσει το παιχνίδι από το ύψος της μικρής περιοχής, όταν ο Παναθηναϊκός... εξαφανίζεται από το γήπεδο στο πρώτο εικοσάλεπτο ΚΑΘΕ επανάληψης, απαγορεύεται να παίρνει ένα πεντακάθαρο πέναλτι; Δηλαδή, όταν μία ομάδα δεν βρίσκεται σε καλό απόγευμα, αυτό... νομιμοποιεί τον διαιτητή να μην δίνει εκείνο που βλέπει μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα;
Ναι, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να φτιάξει ομάδα. Δουλεύει. Παλεύει σε κάθε του παιχνίδι. Έχει δυνατά στοιχεία αλλά έχει και αδυναμίες. Με μεγαλύτερη την έλλειψη συγκέντρωσης και ενώ βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Ένα πρόβλήμα που πηγάζει ξεκάθαρα από την συμπεριφορά των έμπειρων που παρασύρουν και την υπόλοιπη ομάδα. Στο 54' ο... παλιός στα γήπεδα Σίλντεφελντ κάνει «τσαφ» ερασιτεχνικού επιπέδου και έξι λεπτά αργότερα ο αρχηγός, Ζέκα, χάνει την μπάλα στο κέντρο και δίνει την κόντρα-επίθεση και την ισοφάριση στον Ατρόμητο. Αν δεν δώσουν εκείνοι το καλό παράδειγμα ποιος θα το κάνει;
Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν απαγορεύουν στον Παπαπέτρου να δώσει το πέναλτι του Ατζαγκούν στο 76', όταν ο Καραμάνος αντί για την μπάλα... σουτάρει τον βραχύσωμο Νιγηριανό και την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να σώσει την παρτίδα και να μην χάσει το παιχνίδι.
Οι 32 που έγιναν 24
Αυτή η νέα έκδοση του Παναθηναϊκού εκτός από την δουλειά έχει ανάγκη και από τις νίκες που δίνουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Δεν λέμε, πολύ... large λογική «μην μιλάς αν δεν παίζεις μπάλα» αλλά το «τριφύλλι» έχει χάσει τουλάχιστον 8 βαθμούς από διαιτητικές αποφάσεις που του στέρησαν μία πολύ καλύτερη εικόνα στον πίνακα της βαθμολογίας. Η αρχή έγινε στο παιχνίδι με την Βέροια στη Λεωφόρο. Τότε το επιχείρημα περιελέμβανε το λάθος διώξιμο του Κουτρουμπή αλλά ο σκόρερ των φιλοξενούμενων σε εκείνο το παιχνίδι, ήταν σε ξεκάθαρη θέση οφ-σάιντ! Το 1-0 έγινε 1-1. -2 με το... καλημέρα του πρωταθλήματος! Πάμε ξανά στη Λεωφόρο στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό όταν ο επόπτης Φραγκιαδάκης παίρνει στο... λαιμό του τον Κουκουλάκη, ο οποίος αν και αρχικά είχε καταλογίσει πέναλτι στο «γκρέμισμα» του Μαρινάκη, στην συνέχεια το πήρε πίσω. H φάση στο 63', το γκολ του Φιγκερόα στο 67'!
Επόμενος σταθμός η Ριζούπολη. Δύο πέναλτι... μαρς δεν έδωσε ο Ζαχαριάδης για μαρκαρίσματα πάνω σε Μπεργκ και Τριανταφυλλόπουλο ενώ για να φτάσουμε στο βαθμολογικό -8 χρειάστηκε και η συνδρομή του Παπαπέτρου το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο κόντρα στον Ατρόμητο!
Λείπει χημεία και ΗΓΕΤΗΣ!
Πάμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός, το γράψαμε και χθες στο κείμενο του ματς, πλήρωσε για ακόμη μία φορά αυτά τα νεκρά διαστήμα στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ο Αναστασίου... τρελαμένος, χθες, δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση αλλά οι «πράσινοι» μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο γύρο, αντί να μειώνουν αυτό το κομμάτι, το μεγαλώνουν. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.
Όπως επίσης μεγαλώνει το πρόβλημα στην άμυνα. Εκεί, όπου ξεκάθαρα λείπει η χημεία(ο Έλληνας τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς) αλλά και η παρουσία ενός ηγέτη, ο οποίος θα καθοδηγήσει και δώσει λύσεις. Ο Σίλντεφελντ εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη απογοήτευση και παρά το γεγονός ότι παραμένει στην ενδεκάδα για να βρει ρυθμό, δεν δικαιώνει σε καμία περίπτωση τον προπονητή του.
Έχουν κοστίσει οι λάθος τοποθετήσεις του, χάνει τα μαρκαρίσματα, δεν βοηθά σχεδόν καθόλου στο ψηλό παιχνίδι. Μια μεταγραφική επιλογή που σε καμία περίπτωση δεν έχει «βγει», με αποτέλεσμα να φαντάζει τεράστια η απουσία του νεαρού Ρισβάνη από τα τελευταία παιχνίδια...Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: