Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η υπομονή τρέφεται από την... πρόοδο!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για το σκορ που δεν περίμενε από την ΑΕΚ, για την γκίνια και τον επόπτη και εξηγεί τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να βάλει περισσότερα γκολ...Σήμερα ήταν η πιο αποτυχημένη πρόβλεψη μου για παιχνίδι της ΑΕΚ φέτος. Μέχρι τώρα βέβαια. Περίμενα εύκολη νίκη με πολλά γκολ όχι από... συνήθεια αλλά επειδή με την ίδια ομάδα πριν μόλις μία εβδομάδα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει και πίστευα πως σήμερα θα ήταν πολύ πιο προετοιμασμένη για το τι θα αντιμετωπίσει η ομάδα και με πολύ λιγότερο άγχος αφού κατάφερε έστω και στο 93 στην Κρήτη να περάσει μπροστά στην βαθμολογία και να είναι άνετη. Και βέβαια περίμενα πως η ομάδα θα ήθελε να δώσει μία πραγματική και όχι στις... δηλώσεις απάντηση. Δεν είναι το τελικό 1-0 που με ξάφνιασε ή με απογοήτευσε. Ηταν τα πρώτα 60 λεπτά με μία ουσιαστικά κανονική ευκαιρία και δύο μισές απέναντι σε μια ομάδα που απλά περίμενε. Δεν είναι εύκολο όπως είπε ο Δέλλας να σπάσεις μια οργανωμένη άμυνα αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο όπως έχει αποδείξει το ότι οι μεγάλες ομάδες σε όλο τον κόσμο, που σχεδόν πάντα παίζουν απέναντι σε ομάδες που τις περιμένουν πίσω, είναι τελικά σχεδόν πάντα αυτές που νικάνε και παίρνουν τους τίτλους, πολλές φορές παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο.
Σήμερα η ΑΕΚ δεν έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Για 60 λεπτά μέχρι να μπει ο Μπρέσεβιτς και να αποκτήσει η ΑΕΚ σέντερ φορ περιοχής, γιατί ο Ντακόλ δεν μπόρεσε να σταθεί καθόλου μόνος του, η ΑΕΚ δεν απειλούσε καν απέναντι σε μια ομάδα που είχε απλά μαχητικότητα και μια καλή αλληλοκάλυψη στο μισό γήπεδο. Ολα είναι θέμα πρώτου γκολ. Μετά τα πράγματα πήγαν καλύτερα ο ότι η ΑΕΚ δεν έβαλε δεύτερο ήταν εξαιτίας του επόπτη που ακύρωσε ένα καθαρό και της γκίνιας και της καλής αντίδρασης του τερματοφύλακα στις δύο φάσεις με τον Μπρέσεβιτς. Ομως μέχρι εκεί η έλλειψη λύσεων απέναντι σε μια απλά κλειστή άμυνα ήταν εμφανής για άλλη μια φορά.
Την προηγούμενη Κυριακή ήταν περισσότερο θέμα διάθεσης η όλη εικόνα και το αποτέλεσμα. Την Τετάρτη και σήμερα δεν νομίζω πως απουσίαζε η διάθεση. Φυσικά θα ήθελα περισσότερη μαχητικότητα και τσαμπουκά από όλους και όχι μόνο 3-4 απέναντι σε παίκτες που έδιναν ότι είχαν κι ας ήταν λίγο. Πολλά πράγματα θα ήταν καλύτερα αν η ομάδα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από στημένες φάσεις. Και δεν εννοώ τα... πέναλτι που με τρία χαμένα είναι κι αυτά πρόβλημα. Εννοώ τα πάρα πολλά κόρνερ αλλά και φάουλ γύρω από την περιοχή που περνάνε ανεκμετάλευτα. Ιδίως απέναντι σε τέτοιες άμυνες η εκμετάλευση των στημένων μπορεί να σώσει την κατάσταση.
Η ΑΕΚ έχει τρομερά χαμηλό ποσοστό εκμετάλευσης των στημένων φάσεων πράγμα που δεν δικαιολογείται. Αν και είναι το πιο δύσκολο πράγμα να ζητάς από τον κόσμο της ΑΕΚ που έχει κάνει την πίκρα... αδελφό να κάνει υπομονή καταλαβαίνω τον Δέλλα που το ζητάει. Η υπομονή «τρέφεται» από την πρόοδο. Κι αυτή στα πέντε τελευταία ματς με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ δεν την βλέπουμε. Το αντίθετο.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: