Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Λεφτά ή διάλυση...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για την διάλυση της ΠΑΕ που φαντάζει πιθανότερη από ποτέ.
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι και κέρδισαν άνετα. Μια πιθανότητα είχαμε να δούμε κάτι διαφορετικό, αλλά δεν το επέτρεψε ο Παππάς. Έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Τάτου και αποβολή του Σάμαρη στο 17 και λίγο αργότερα ο Βάις σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού.
Θα πει κάποιος, εδώ δεν έδωσε μαρς πέναλτι με Ξάνθη, Απόλλωνα, Ατρόμητο και πόσες άλλες ομάδες, με τον Ολυμπιακό θα τα έδινε;
Έρχεται στο καπάκι και ο Μάνταλος την Πέμπτη, αλλά πλέον το θέμα έχει ξεφύγει από το αγωνιστικό. Ο ΑΡΗΣ είναι τελευταίος με 10 βαθμούς, αύριο υπάρχουν 7 υποθέσεις στο διαιτητικό (με του Κουλουχέρη να πιέζει για αφαίρεση βαθμών, αν δεν πληρωθεί 9500 ευρώ ως την Πέμπτη), αλλά το πιο ανησυχητικό είναι το εξωαγωνιστικό.
Ο Ουντότζι είναι ήδη φευγάτος παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ σημειώνει ότι είναι πληρωμένος για τον Οκτώβρη, το κλίμα στην ομάδα είναι χάλια και βέβαια διογκώνεται με τα περί ασιτίας λόγω οικονομικών προβλημάτων που… πουλάνε.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ηλιάδης έχει παίξει όλα του τα χαρτιά και βγήκε χαμένος. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος τα έχει (δικαιολογημένα) με τους πάντες και τα πάντα, αλλά η διαπίστωση για το ποιοι έφταιξαν και η απόδοση ευθυνών δεν δίνει λύσεις. Το πόρισμα ακόμα το περιμένουμε και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όσους βρίσκονται εντός των 214 σελίδων να μην μάθει ο κόσμος τα όσα έπραξαν και έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.
Την Τετάρτη υπάρχει μία γενική συνέλευση, αλλά όσες απόψεις και αν ακουστούν, όσες θέσεις και αν εκφραστούν, όσα μπινελίκια και αν πεταχτούν, όσες επιτροπές κι αν φτιαχτούν με ή χωρίς τους πρώην που πάντα θέλουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, η ουσία είναι μία.
Ο ΑΡΗΣ εκτός από πρόεδρο με αρχ…, αυτό που πάνω από όλα χρειάζεται είναι χρήματα. Τα τελευταία χρόνια πάνω σε αυτό το κομμάτι το μόνο που έχουμε ακούσει είναι παπατζιλίκια. Τα πιστέψαμε και το πληρώσαμε άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτός που τελικά την πληρώνει επί της ουσίας είναι ο ίδιος ο ΑΡΗΣ.
Όπως και όλο αυτό το διάστημα ακούμε για επενδυτές, αλλά επενδυτές δεν βλέπουμε ή για την ακρίβεια χρήματα δεν βλέπουμε. Και δεν πρόκειται να δούμε γιατί αποδεικνύεται ότι είναι παπάς.
Γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να είναι όταν ο… επενδυτής φέρεται να σταματάει να ασχολείται επειδή έβρισαν τον μπροστινό του. Και τόσο καιρό που δεν τον έβριζαν που ήταν;
Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε δυο-τρεις μέρες και μακάρι την Τετάρτη να προκύψει κάτι ουσιαστικό και ένας δρόμος σωτηρίας να χαραχτεί με όποια μέσα υπάρχουν. Να δοθεί τουλάχιστον μία μάχη και να μην πέσει ο ΑΡΗΣ με τα χέρια κάτω, αν και εφόσον συνεχιστεί η αγωνιστική αιμορραγία με παίκτες όπως ο Ουντότζι είναι σχεδόν απίθανη η σωτηρία.
Σε κάθε περίπτωση αγωνιστικά νομίζω θα ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στα επόμενα 5 ματς με Τρίπολη μέσα, τον ΠΑΣ εκτός, τον Απόλλωνα μέσα και την Καλλονή εκτός έδρας και τον Ατρόμητο στο Βικελίδης.
Θεωρώ ότι όσοι παίκτες είναι στην διάθεση της ομάδας θα δώσουν τις μάχες τους και μακάρι να έρθουν τα αποτελέσματα.
Σε διοικητικό-οικονομικό επίπεδο πραγματικά δεν βλέπω ποιος έχει ούτε το σχέδιο, ούτε τα μέσα (χρήματα) για να σωθεί η χρονιά. Όπως βέβαια και κανείς δεν έχει παρουσιάσει το οτιδήποτε.  Το μόνο που ακούμε είναι πόσο κακός παράγοντας-διαχειριστής  είναι ο ένας και ο άλλος. Ένας που να παρουσιάσει ένα πλάνο σωτηρίας δεν έχει παρουσιαστεί. Μακάρι αυτό να συμβεί την Τετάρτη, αλλά θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα νικηθεί ο εμφύλιος που μαίνεται με θύμα τον ίδιο τον σύλλογο…
Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ με χρεή πολύ λιγότερα από πολλές άλλες ομάδες, κατάφερε να βγάλει μόνος του τα μάτια του. Ο εμφύλιος τον διαλύει και όχι ότι οι άλλες ομάδες βρήκαν τον τρόπο να σωθούν. Αν λοιπόν, δεν βρεθούν άμεσα ορισμένα χρήματα (σε συνδυασμό και με άλλες κινήσεις) η διάλυση είναι πιο κοντά από ποτέ...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: