Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μία νίκη που της αλλάζει εντελώς την ψυχολογία!!

Αυτή τη φορά καμία αγγλική ομάδα δεν έπεσε στην παγίδα να θεωρήσει εύκολο έναν όμιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι και οι τέσσερις εκπρόσωποι της Πρέμιερ Λιγκ θα είναι στην κλήρωση των «16». Μία, ωστόσο, απ' όλες πάει στη Νιόν με αναπτερωμένο ηθικό, στοχεύοντας πολύ μακριά: Η Μάντσεστερ Σίτι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος Εκτός από το γεγονός πως πέρασε για πρώτη φορά από τον όμιλο στα νοκ άουτ, με τη νίκη της στο Μόναχο κατάφερε να τονώσει την αυτοπεποίθηση της. Το να είσαι με 2-0 πίσω στο σκορ, μέσα στο «Allianz Arena» και να καταφέρνεις να ανατρέψεις την κατάσταση νικώντας 3-2 ,θέλει κότσια. Και η Σίτι που με τον Ρομπερτο Μαντσίνι στον πάγκο έμοιαζε πολύ soft για να κοντράρει στα ίσια ακόμη και υποδεέστερες αντιπάλους τα προηγούμενα χρόνια, έδειξε ένα μέταλλο που χαρακτηρίζει τις ομάδες με βαριά φανέλα. Και η Σίτι ακόμη δεν έχει γίίνει τέτοια αφού είναι ένας σύλλογος που η καλύτερη παρουσία του στην Ευρώπη τα τελευταία 40 χρόνια ήταν ο προημιτελικός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2009.
Αυτή η επιτυχία στην Βαυαρία είναι σπουδαία ένεση ηθικού επειδή είχε αντίπαλο την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Η Αρσεναλ που κατάφερε κάτι ανάλογο τον Μάρτιο, νικώντας με 2-0 μέσα στο Μόναχο τη Μπάγερν αλλά αποκλείστηκε επειδή είχε χάσει με 3-1 στο Λονδίνο, από εκείνο το βράδυ είδε τη χρονιά της να αλλάζει και με σερί νικών εξασφάλισε την τέταρτη θέση. Η Σίτι είναι γνωστό πως έχει το καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ στο αγγλικό πρωτάθλημα και οι παίκτες της, στη μία βραδιά, μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε. Το έδειξαν άλλωστε στην Πρέμιερ Λιγκ με τις θριαμβευτικές νίκες επί της Γιουνάιτεντ με 4-1 και της Τότεναμ με 6-0. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα έως τώρα πάντως επισκιάζεται από τη νίκη με αντίπαλο τη Μπάγερν.
Στα νοκ άουτ είμαι βέβαιος πως κανείς από τους επικεφαλής δεν θέλει αντίπαλο την ομάδα από τα Eastlands. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι που πήγε μακριά με την Βιγιαρεάλ (στα ημιτελικά το 2006) και τη Μάλαγα (στα προημιτελικά πέρσι) ξέρει πως η ομάδα του δεν πρόκειται να φοβηθεί κανένα είτε τη Μπαρτσελόνα, είτε τη Ρεάλ είτε την Παρί Σεν Ζερμέν. Σε μία καλή βραδιά τους ο Αγουέρο, ο Τζέκο , ο Τουρέ και ο Κομπανί μπορούν να κάνουν την ζημιά σε οποιονδήποτε και ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι θα τους δίνει μεγάλες ελπίδες στη ρεβάνς.
Αυτό κατόρθωσε λοιπόν με την μεγάλη ανατροπή η Σίτι στο Μόναχο. Απέδείξε πρώτα από όλα στον εαυτό της πως μπορεί! Και επειδή πάντα το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ένα άθροισμα μερικών καλών παιχνιδιών, φτάνει να μην πάθεις μπλακ άουτ σε μία κρίσιμη στιγμή, οποιαδήποτε ομάδα που διαθέτει εξαιρετικές μονάδες και έναν ικανότατο προπονητή μπορεί να ονειρεύεται!
Η Σίτι, λοιπόν, που εκτός έδρας στην Αγγλία έχει ήδη χάσει από την Σάντερλαντ ή την Κάρντιφ πάει στο Μόναχο και νικάει τη Μπάγερν, κάτι απίθανο, ωστόσο, αν έπρεπε να παίζει κάθε δεύτερη εβδομάδα σε πάρα πολύ δύσκολες έδρες όπως είναι το Παρίσι, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη θα είχε πρόβλημα! Με πολλές καλές μονάδες όμως και έχοντας στο πρόσωπο του Πελεγκρίνι έναν τεχνικό που γνωρίζει πως να διαχειρίζεται τέτοιες βραδιές, εγώ δεν θα εκπλαγώ αν τη δω ακόμη και στη Λισαβώνα !
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: