Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Με αέρα Ευρώπης!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη.

Με αέρα Ευρώπης
Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από τη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ έκανε τη νίκη της ημέρας. Κι αν η Καλλονή ήταν - όπως κάθε φορά φέτος - τυπικά γηπεδούχος, αυτό δεν μετριάζει τον θρίαμβο του «Δικεφάλου». Βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ, αλλά το γύρισε ξανά και μάλιστα έφυγε από τη Νέα Σμύρνη σκοράροντας πέντε φορές.

Μια νίκη που χρειαζόταν για να ξεπεράσει τις οδυνηρές εντός έδρας ισοπαλίες με Απόλλωνα και Αλκμααρ. Πλέον το μυαλό του είναι στην κλήρωση για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά στο ματς που ακολουθεί την Τετάρτη με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. O Oλυμπιακός για δεύτερη φορά φέτος δεν σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο (πρώτη ήταν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό), αλλά είχε καθαρίσει απο νωρίς τη δουλειά με τα γκολ των Τσόρι και Βαϊς.

Εκανε οικονομία δυνάμεων αφού προέρχεται από σερί δύσκολων αγώνων για την Ευρώπη, ενώ οι υποχρεώσεις στην Ελλάδα δεν σταματούν. Θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλες φορές, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν ο Ιμπαγάσα πέρασε στο γήπεδο. Δεν το έκανε, αλλά καθόλου δεν τον χάλασε.

Ο κόσμος που διψά για γκολ θα ήθελε πάντως κάτι καλύτερο στο δεύτερο μέρος όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού γυρνούσαν διαρκώς τη μπάλα πίσω στο Ρομπέρτο παίζοντας με τον χρόνο. Αυτά μόνο για τη γκρίνια που μάλλον είναι άτοπη για μια ομάδα που έχει ήδη καταφέρει πολλά. Είναι στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, έχει προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφάρισε το εκτός έδρας αήττητο ρεκόρ (29 ματς) και μετράει 14 νίκες και 1 ισοπαλία με 45-4 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ φυσικά είναι μέσα και στο κύπελλο.

Εχει βάλει πλώρη για περισσότερα ρεκόρ, ενώ όμως έχει πάντα πρώτο στόχο το νταμπλ στην Ελλάδα και ότι καλύτερο πλέον προκύψει στην Ευρώπη στη φάση των 16. Δεν είναι και λίγα όσα έχουν πετύχει η ομάδα του Πειραιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη είμαστε στη μέση της χρονιάς. Η προσπάθεια δεν σταματά κάτι που ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Κάνει κι αυτός πολύ καλή χρονιά και συνεχίζει για αυτός στην Ευρώπη. Θα μπορούσε να ελπίζει πολλά περισσότερα στο πρωτάθλημα, αλλά όταν ο βασικός σου αντίπαλος έχει χάσει μόλις 2 τους δυνατούς 45 πόντους, πολύ καλύτερα δεν γίνεται...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: