Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η μεγάλη ομάδα που απέσυρε δύο μεγάλες φανέλες!!

Ποια μεγάλη ομάδα του πλανήτη, που ιδρύθηκε σαν σήμερα, στα τέλη του 19ου αιώνα, απέσυρε τις φανέλες με το Νο3 και το Νο6 και γιατί; Η απάντηση στη "Σκυλίσια Μέρα"! Ήταν 16 Δεκεμβρίου 1899 όταν ιδρύθηκε η Μίλαν, σαν σύλλογος ποδοσφαίρου και κρίκετ αρχικά, από τον Βρετανό Χέρμπερτ Κίλπιν. Μια ιστορική μέρα για ένα από τα κορυφαία σωματεία στην ιστορία.
Δυο χρόνια μετά η Μίλαν κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα, ενώ το 1908 από εσωτερικές διαμάχες προέκυψε η διάσπαση και η ίδρυση της Ίντερ.
Η Μίλαν είναι η 2η ομάδα στην κατάκτηση Κυπέλλων Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει σηκώσει 7 κούπες, ενώ έχει φτάσει και σε 4 ακόμα τελικούς. Φυσικά, 1η δύναμη σ΄ αυτόν τον τομέα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 9 τρόπαια.
Η Μίλαν, από τις τάξεις της οποίας έχουν περάσει πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έχει πάρει 18 πρωταθλήματα Ιταλίας και 5 Κύπελλα. Κατά καιρούς έχει παίξει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας την αποδοχή ακόμα και αντιπάλων της.
Η Μίλαν έχει αποφασίσει να αποσυρθούν οι φανέλες με το Νο3 και το Νο6, τις οποίες φόρεσαν οι Πάολο Μαλντίνι και Φράνκο Μπαρέζι
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: