Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Υπομονή και θα φύγει η χρονιά...!!

Οι ΑΕΚτσήδες γκρινιάζουν δικαιολογημένα σύμφωνα με τον Γιώργο Τσακίρη αλλά όλοι γνωρίζουν ότι όλα θα αλλάξουν! Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να υποβιβαστεί στην Γ’  εθνική κατηγορία ως το (πιο βαρύ στην ιστορία οποιασδήποτε ομάδας) τίμημα για τα χρέη που υπήρχαν στην πρώην –πλέον– εταιρεία (ΠΑΕ) όλοι οι Ενωσίτες είχαν εμπεδώσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό...

Με δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα περνούσε στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν αυτονόητο πως ο όποιος τεράστιος πόνος από την εικόνα της ομάδας να αντιμετωπίζει συλλόγους ερασιτεχνικούς σε χωριά ανά την Αττική και όχι μόνο, δεν θα περνούσε έτσι απλά, αλλά με υπομονή και συσπείρωση.

Η συσπείρωση επετεύχθη και απομένει να βρεθεί η υπομονή. Ο ΑΕΚτσής έχει δίκιο να γκρινιάζει όταν η ομάδα δεν πετυχαίνει πολλά γκολ, ή έστω όταν η αγαπημένη τους ομάδα με ρόστερ επαγγελματιών ποδοσφαιριστών δεν κάνει το αυτονόητο, να ισοπεδώνει αγωνιστικά τον αντίπαλο.

Όμως ο στόχος είναι ένας και αυτός δεν αλλάζει: η ΑΕΚ να κερδίσει εύκολα την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και όχι απλά στην Football League. Κι αν είναι δυνατό από τη νέα σεζόν να διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου προκειμένου να μετριάσει την πίκρα των οπαδών της για τα δυο αυτά πολύ δύσκολα και επίπονα χρόνια.

Πρέπει, λοιπόν, να αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα πίσω μας. Να έχουμε υπομονή και θα φύγει η χρονιά! Επαναλαμβάνω για τους καλοθελητές ότι οι ΑΕΚτσήδες δικαιολογημένα γκρινιάζουν όταν βλέπουν την ομάδα να αποδίδει μέτριο έως κακό παιχνίδι αφού αυτό απαγορεύεται. Και έχουν παράπονα απ’ όλους (επίσης δικαιολογημένα).

Ωστόσο όλοι ξέρουμε τι θα γίνει! Ολοι γνωρίζουν πως την επόμενη σεζόν το ρόστερ θα υποστεί νέο μεγάλο... λίφτινγκ, ότι δηλαδή θα αποκτηθούν τουλάχιστον δέκα ποδοσφαιριστές (με 15 προσθήκες μάξιμουμ) κάτι που σημαίνει ότι θα αλλάξουν τα πάντα όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι όσων βλέπουμε. Χρειάζεται υπομονή, όσο και αν δεν αρέσει και όσο κι αν έχουμε χρόνια τώρα (για διαφορετικούς λόγους) κουραστεί να ακούμε και να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη.

Στα αγωνιστικά η ομάδα του Δέλλα δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Αν εξαιρέσουμε δυο με τρεις στιγμές επί της ουσίας οι Κιτρινόμαυροι ήταν εγκλωβισμένοι, έψαχναν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα με σωστές ενέργειες, ορθόδοξα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο κόουτς σωστά έριξε στο ματς τον Μπρέσεβιτς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο επιθετική η ΑΕΚ και να φτάσει στο γκολ. Ένα υπέροχο τέρμα σε δημιουργία, συνεργασία (Γεωργέα, Κορδέρο, Μπρέσεβιτς) και εκτέλεση από τον Κροάτη φορ.

Εκτός από τον Κορδέρο και τον Μπρέσεβιτς που πήγαν καλά στο συγκεκριμένο ματς, το ίδιο καλή απόδοση είχε ο Ρόβας που για μένα έκανε το πρώτο του καλό παιχνίδι και βοήθησε σημαντικά την ομάδα να φτάσει στη νίκη, πραγματικά καλή απόδοση από τον Ελληνα άσο. Η ΑΕΚ είχε την ατυχία να έχει σε κακή μέρα τους Ντακόλ, Πλατέλλα και όπως πάντα τον Πόποβιτς και όταν οι 3 στους 4 της επίθεσης είναι μέτριοι έως κακοί δεν μπορείς να ελπίζεις σε γκολ! Υπήρξε και ο κακός διαιτητής και ο βοηθός του που εκτός από τα ανάποδα – αδικαιολόγητα φάουλ, ‘’έπνιξαν’’ και ένα πεντακάθαρο τέρμα που σημείωσε ο Πεταυράκης!

Η ΑΕΚ κέρδισε έστω και χωρίς να γοητεύσει με την απόδοσή της ένα ακόμη ματς και συνεχίζει προς την επίτευξη των στόχων της στους θεσμούς που είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν!

Υγ: Ολη η αλήθεια όσων συμβαίνουν φέτος ακούστηκε από τον Ντέμη Ζώνα στις δηλώσεις που έκανε στον Γιώργο Καραμάνο και στην κάμερα του gazzetta.gr απ’ όπου παρακολουθήσατε την αναμέτρηση. Είπε ο ΑΕΚτσής άσος του Κυανού Αστήρ Βάρυς ότι η ΑΕΚ είναι πασιφανές πως δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, αλλά ούτε και στην επόμενη. Πως είναι χαώδης, είπε χαρακτηριστικά, η διαφορά αλλά το γεγονός ότι εκείνοι έχουν την πίεση της βαριάς φανέλας, της ιστορίας του συλλόγου που εκπροσωπούν και του μοναδικού κόσμου της και οι αντίπαλοί της απλά κάνουν το όνειρό τους πράξη και παίζουν ξεπερνώντας τις δυνατότητές τους απέναντι στην ΑΕΚ. Εμείς μπορούμε να λέμε πολλά και να γράφουμε (κάποιοι ως) ειδήμονες, όμως δεν γνωρίζουμε μέσα στο χορτάρι τι ακριβώς γίνεται και στο μυαλό όλων αυτών που μετέχουν στο παιχνίδι. Είμαστε οι κριτές (σε όλες τις περιπτώσεις και για όλους) εκ του ασφαλούς και του αποτελέσματος. Ετσι ήταν, έτσι είναι και έτσι πάντα θα είναι...!!! Εμένα μου άρεσε πολύ να ακούω τα λόγια του Ζώνα και να βλέπω τις εκφράσεις του, θαρρώ πως όλοι μας αν μας αξίωνε ο Θεός να παίξουμε απέναντι στην ΑΕΚ και τον κόσμο της την ίδια λάμψη στο βλέμμα θα είχαμε και την ίδια λύσσα και παράλληλα χαρά. Δεν ξέρω βέβαια αν θα τα είχε όλα αυτά να μου τα μεταδώσει ο Ντέμης Ζώνας αν έπαιζε στην ΑΕΚ, αν κρίνω απ’ όσα έχω ζήσει έως τώρα, μάλλον όχι...Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: