Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τα βραβεία του ΠΣΑΤ!!

Σάντος και εθνική ποδοσφαίρου είχαν την τιμητική τους στα βραβεία του ΠΣΑΤ! Ο Σπύρος Γιαννιώτης αθλητής της χρονιάς, η Κατερινά Νικολαϊδου καλύτερη αθλήτρια! Τους κορυφαίους για το 2013 βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Σπύρος Γιαννιώτης, Κατερίνα Νικολαΐδου, Φερνάντο Σάντος και Εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου είχαν την τιμητική τους παραλαμβάνοντας τα βραβεία του κορυφαίου αθλητή, της κορυφαίας αθλήτριας, του κορυφαίου προπονητή και της κορυφαίας ομάδας της χρονιάς, αντίστοιχα.
Επίσης, έγινε ειδική βράβευση στον προπονητή μπάσκετ του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, ως ως ο πρώτος Έλληνας προπονητής Πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, ενώ παρέλαβε το βραβείο του απ' τον παλαίμαχο παίκτη των «ερυθρολεύκων» Παναγιώτη Φασούλα.
Ακόμη, αναδείχθηκαν οι καλύτεροι της χρονιάς με αναπηρία. Αθλήτρια ήταν η Παρασκευή Καντζά του Στίβου, αθλητής ο Γιάννης Κωστάκης της Κολύμβησης και ομάδα η Εθνική τένις με αμαξίδιο. Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. δόθηκε στον Διονύση Χιώτη (το παρέλαβε ο πατέρας του) για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών.
Μάλιστα, ο γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ έστειλε το μήνυμά του μέσω βίντεο, καθώς απουσίαζε λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων με την ομάδα του. Από εκεί και πέρα, το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) δόθηκε από κοινού στον ιππέα Κωνσταντίνο Παπαθανασίου για την απόφασή του να επιστρέψει στην ομοσπονδία το μετάλλιό του, αφού διαπίστωσε ότι οι κριτές είχαν υποπέσει σε σφάλμα και η κατάταξή του οφειλόταν σε αβλεψία τους και στον ποδοσφαιριστή του Τσικλητήρα Πύλου, Γιώργο Καλδή, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε χέρι στο γκολ που πέτυχε, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Α.Ε. Λογγά και στον Τσικλητήρα Πύλου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να το ακυρώσει.
Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκαν στην αθλήτρια του χάντμπολ Δωροθέα Γρούμπα , που συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές (εισήχθη πρώτη στην Ελλάδα στο τμήμα Λογιστικής), στον αθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου και στον αθλητή της ποδηλασίας Ζήση Σούλιο.
Τέλος, έγιναν πολλές τιμητικές διακρίσεις και πιο συγκεκριμένα στον Σύλλογο «Γαλανόλευκος Φάρος» για τη δημιουργία του Μουσείου της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου «Πρωτέας» Βούλας, για την επιτυχία της ομάδας να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος στο Φάιναλ Φορ του Βόλου, αν και αγωνιζόταν στην Α2, στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά της στον αθλητισμό, στον αθλητή του μοντέρνου πεντάθλου Άγγελο Βασιλείου, γιατί συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις εξαίσιες μαθητικές και σχολικές επιδόσεις, στον Γυμναστικό Σύλλογο των Χανίων «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεύτερο στη γενική αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ, στην Εθνική Ομάδα Πιγκ Πογκ Ανδρών για την κατάκτηση για πρώτη φορά στην ιστορία της ασημένιου ευρωπαϊκού μεταλλίου στη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σβεσάτ της Αυστρίας και στην ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Μουζάκι Καρδίτσας, για την πρώτη θέση που κατέκτησαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Λυκείων όλης της χώρας.
Τα βραβεία του ΠΣΑΤ
Κορυφαίος αθλητής: Σπύρος Γιαννιώτης (Κολύμβηση)
Κορυφαία αθλήτρια: Κατερίνα Νικολαΐδου (Κωπηλασία)
Κορυφαία ομάδα: Εθνική ποδοσφαίρου Ανδρών
Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Παρασκευή Καντζά (Στίβος)
Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Γιάννης Κωστάκης (Κολύμβηση)
Κορυφαία ομάδα με αναπηρία η Εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο
Ειδικές βραβεύσεις
Γιώργος Μπαρτζώκας: Πρώτος Έλληνας προπονητής Πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος του Διηπειρωτικού Κυπέλλου
Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε.: Διονύσης Χιώτης
Έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι): Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (Ιππασία), Γιώργος Καλδής (Ποδόσφαιρο, Τσικλητήρας Πύλου)
Έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου»: Δωροθέα Γρούμπα (Χάντμπολ), Απόστολος Χρήστου (Κολύμβηση), Ζήσης Σούλιος (Ποδηλασία)
Τιμητική διάκριση: Σύλλογος «Γαλανόλευκος Φάρος», γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου «Πρωτέας» Βούλας, Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, Άγγελος Βασιλείου (μοντέρνο πένταθλο), Γυμναστικός Σύλλογος Χανίων «Ελευθέριος Βενιζέλος», Εθνική Ομάδα Πιγκ Πογκ Ανδρών, ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Μουζάκι Καρδίτσας
Οι δηλώσεις
Γιώργος Μπαρτζώκας, πρώτος Έλληνας προπονητής Πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχςο Διηπειρωτικού Κυπέλλου: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βράβευση. Είναι ένα ατομικό βραβείο, το οποίο αντανακλά την προσπάθεια, που κάνει η ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι, που αναγνωρίζεται ότι κάναμε όλους τους Έλληνες υπερήφανους».
Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) για την απόφασή του να επιστρέψει στην ομοσπονδία το μετάλλιό του, αφού διαπίστωσε ότι οι κριτές είχαν υποπέσει σε σφάλμα και η κατάταξή του οφειλόταν σε αβλεψία τους. «Αποφάσισα να το δώσω πίσω γιατί δεν είναι δίκαιο να κλέβεις».
Διονύσης Χιώτης, έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. για την πρωτοβουλία του να βοηθήσει ένα μικρό κορίτσι, τη Μαρία, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, συγκεντρώνοντας χρήματα από το υστέρημα των Κυπρίων πολιτών. «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ για την τιμή που μου έκανε. Θέλω να πω ότι αυτό το βραβείο έχει συγκινήσει όλο τον κυπριακό λαό. Δυστυχώς υπάρχει ένα αλλά με ό,τι γίνεται στην Κύπρο. Δυστυχώς, κουρεύτηκαν όλα αυτά τα χρήματα και επειδή ξέρω ότι εκεί υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί, θα ήθελα να ζητήσω όσο μπορούν να κάνουν κάτι ώστε να επιστραφούν τα χρήματα για τον ιερό αυτό σκοπό».
Φερνάντο Σάντος (στα ελληνικά), κορυφαίος προπονητής: «Καλησπέρα. Αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό για μας. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ, όλους εσάς, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά». (Όταν ρωτήθηκε για το αν θα μείνει ή όχι στον πάγκο της Εθνικής, απάντησε «να περιμένετε» με ένα χαμόγελο και αποχώρησε).
Γιάννης Κωστάκης, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία: «Αυτά τα βραβεία είναι τα Όσκαρ των αθλητών και το δικό μου είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου».
Παναγιώτης Γκιώνης, τιμητική διάκριση στην Εθνική Ομάδα Πιγκ Πογκ Ανδρών: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάκριση για έναν αθλητή από την αναγνώριση του κοινού».
Κατερίνα Νικολαΐδου, κορυφαία αθλήτρια: «Για να κάνεις πρωταθλητισμό θέλει υπομονή, πάθος, ψυχολογία και πάνω απ' όλα να το θέλεις πολύ».
Σπύρος Γιαννιώτης, κορυφαίος αθλητής: «Είναι τιμή, μου δίνετε δύναμη με αυτό το βραβείο. Χρειαζόμαστε τις διακρίσεις, ειδικά οι μικρότεροι αθλητές. Ο αθλητισμός είναι υγεία».
Εθνική ποδοσφαίρου Ανδρών, κορυφαία ομάδα:
Γιώργος Σαρρής, πρόεδρος ΕΠΟ: «Χρόνια πολλά με υγεία. Η Εθνική έβαλε έναν στόχο, τον πέτυχε. Η παρουσία στα γήπεδα της Βραζιλίας είναι μια μεγάλη επιτυχία και εύχομαι του χρόνου τέτοια ημέρα να είμαστε ξανά εδώ και να βραβεύουμε ξανά την Εθνική ομάδα».
Λεωνίδας Βόκολος, βοηθός προπονητή: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ. Είμαστε χαρούμενοι και ευλογημένοι που είμαστε εκεί γιατί η Εθνική είναι μια ομάδα που είναι πιστή στα μεγάλα ραντεβού και δίνουμε μεγάλη χαρά στους Έλληνες που την έχουν ανάγκη».
Εκ μέρους των διεθνών μας μίλησε ο Δημήτρης Σιόβας: «Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ευχαριστούμε γι' αυτό το βραβείο. Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες και να πετύχουμε τους στόχους μας».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: