Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Καταιγιστικός ήταν ο Αστέρας κόντρα στην Τότεναμ στην Τρίπολη, όπως δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης, τονίζοντας πως οι παίκτες του αδίκησαν την προσπάθεια τους, αλλά και ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
Ο Αστέρας έχασε με 2-1 από την Τότεναμ στο «Θ. Κολοκοτρώνης», ενώ είχε δεχθεί βαριά ήττα με 5-1 στο Λονδινό, όμως ο Στάικο Βεργέτης τόνισε ότι η ομάδα του ωρίμασε από αυτές τις αναμετρήσεις. Ο τεχνικός των Αρκάδων επισήμανε ότι οι παίκτες του με τις ευκαιρίες που «πέταξαν» ότι μείωσαν την προσπάθεια τους.

Πλέον, η Τότεναμ και η Μπεσίκτας έχουν το πάνω χέρι, καθώς έφθασαν τους οκτώ πόντους με τις σημερινές τους νίκες, ενώ ακολουθούν Αστέρας με τέσσερις και Παρτιζάν με έναν. Όμως ο 38χρονος τεχνικός τόνισε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα.

«Σήμερα είχαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι παγκόσμιας κλάσης. Προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε, δίνω θετικό πρόσημο στους παίκτες μας που ανταπεξήλθαν σε αυτές τις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή οργάνωση, η Τότεναμ είχε την κατοχή, δεν πήραμε πολύ την μπάλα. Δυστυχώς δεχτήκαμε δύο γκολ, με ένα πέναλτι που όπως μου είπαν δεν ήταν πέναλτι και ένα δεύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες, είπαμε ότι οφείλουμε σε εμάς, στο σύλλογο και τον κόσμο να παλέψουμε μέχρι τέλος. Αυτό είπαμε, αυτό πράξαμε, κάναμε φάσεις, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε νωρίτερα για να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Η ομάδα ήταν καταιγιστική, ζήτησε επίμονα να ξαναμπεί στο παιχνίδι, το κατάφερε, αλλά δυστυχώς τα παιδιά αδίκησαν την προσπάθειά τους, που δεν σκόραραν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να πω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις, μιλώντας για:

-το τι μένει από τα ματς με τους Άγγλους: «Οι δύο αναμετρήσεις με την Τότεναμ μας κάνουν πιο ώριμους ποδοσφαιρικά. Αφήνει μια γεύση ποδοσφαιρικού θράσους. Κατά διαστήματα, υπήρξαμε απειλητικοί, είδαμε την Τότεναμ στα μάτια».

-τις ευκαιρίες του Αστέρα: «Κοιτάζοντας ατομικά, βγάλαμε πολλές φάσεις απ' όσες προσδοκούσαμε. Στην Αγγλία είναι αλλιώς τα πράγματα. Θεωρώ πως ο Αστέρας Τρίπολης έκανε υπέρβαση σήμερα, μπήκαμε με δύο γκολ στην πλάτη. Τα παιδιά επέδειξαν ισχυρό χαρακτήρα και προσωπικότητα και κατάφεραν να διεκδικήσουν αποτέλεσμα. Θα δούμε τα δύο παιχνίδια που μένουν με μέγιστη συγκέντρωση και θα εξετάσουμε τις πιθανότητές μας».

-το τι διαφοροποίησε στην ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο: «Τακτικά δεν αλλάξαμε κάτι. Σταθήκαμε στον ψυχολογικό τομέα. Θεωρώ πως η αλλαγή συστήματος της Τότεναμ, απελευθέρωσε λίγο τον Ρόλε και εμείς γίναμε πιο επιθετικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: