Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αναστασίου: «Προσπαθήσαμε να πεθάνουμε στο γήπεδο»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα κενά μεταξύ των γραμμών. Διαβάστε τι είπε για την επιστροφή του Νίνη.

Αναστασίου: «Προσπαθήσαμε να πεθάνουμε στο γήπεδο»
Οι λεπτομέρειες ήταν εκείνες που έκριναν το νικητή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η ομάδα πλέον θα επικεντρωθεί στους εγχώριους στόχους της, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού:

«Μετά την χθεσινή μου ομιλία είπα πως ήταν ένα παιχνίδι win or die. Προσπαθήσαμε να πεθάνουμε στο γήπεδο. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-2, δεν έγινε και δυστυχώς οι λεπτομέρειες δεν ήταν πάλι με το μέρος μας».

Στο επιθετικό κομμάτι πήγατε καλά. Στο ανασταλτικό κομμάτι τι έπαιξε ρόλο;

«Είναι μια ομάδα αρκετά γρήγορα, παίζαμε πολύ καλά στο επιθετικό τρανζίσιον. Επιθετικά δεν έχω παράπονα. Αμυντικά θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη λειτουργία. Οι εντολές ήταν να είμαστε πιο συμπαγείς, όχι να έχουμε τόσα κενά μεταξύ στις γραμμές. Το πληρώσαμε. Έχει να κάνει με την συγκέντρωση μας και με την ποιότητα του αντιπάλου, όπου ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν ότι είναι στην επίθεση».

Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα;

«Το πιο δίκαιο θα ήταν η ισοπαλία για εμένα».

Βλέποντας την ομάδα της Αϊντχόφεν. Τι είναι αυτό που στην Ολλανδία κάνει έναν 20χρονο έτοιμο παίκτη και στην Ελλάδα απλά ταλέντο;

«Καλή ερώτηση. Το βασικό πρόβλημα είναι η εκπαίδευση και η έμφαση στις λεπτομέρειες στις μικρές ηλικίες. Είναι ένα επίπεδο πάνω γιατί είναι πολύ καλοί στις λεπτομέρειες. Αυτή είναι η διαφορά μας».

Τι κρατάτε από τα δύο ματς ενόψει της συνέχειας;

«Το πνεύμα που δείξαμε και το κυριότερο πως θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Η ομάδα δεν σταμάτησε να τρέχει σε υψηλό τέμπο και έδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις ταχύτητες. Όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει γρήγορα, αυτό μας βοηθάει. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να βελτιώσουμε στις λεπτομέρειες και αυτό θέλει πολύ δουλειά».

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε. Η πρόκριση κρίθηκε στο Εστορίλ;

«Θα έλεγα ότι η ομάδα δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε. Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένα και στο επίπεδο που είμαστε δεν μπορούμε να πούμε πως σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο μια ομάδα είτε από την Πορτογαλία, την Γαλλία, να θεωρούμε πως θα κερδίσουμε. Αυτό το παιχνίδι πέρασε και ήταν μια άσχημη εικόνα. Δεν αλλάζει τίποτα. Θέλουμε να έχουμε καλά αποτέλεσμα και να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας στην Ελλάδα».

Ένα σχόλιο για την απόκτηση του Νίνη. Θεωρείτε πως και με την επιστροφή του Μπεργκ η ομάδα κάνει ένα restart;

«Το restart έγινε με τον Παναιτωλικό. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε καλή παρουσία και θετικά αποτελέσματα. Ο Μάρκους παίρνει χρόνο συμμετοχής και από την άλλη ο Σωτήρης είναι παίκτης από τις ακαδημίες μας. Κάπου στην διαδρομή δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν. Μιλήσαμε και ξέρει τι έκανε σωστά και τι λάθος. Ξέρει πολύ καλά που έρχεται και ξέρει πως πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ για να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν. Είναι στο χέρι του να φτάσει στο επίπεδο που ήταν και πιστεύω θα δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι».

Πόσο κοντά είσαι να μεταδώσεις τα χαρακτηριστικά της Αϊντχόφεν στον Παναθηναϊκό;

«Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από την ακαδημία. Να γίνει από εκεί η δουλειά. Κάνουμε βήματα και το σημαντικό τα παιδιά είναι να εξελίσσονται».

Σε τι κατάσταση είναι ο Ζέκα;

«Είναι μαχητής. Ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και αύριο θα κρίνουμε την κατάσταση του ενόψει του ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: