Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η υπόθεση Κάμπελ και η πραγματικότητα!

Ο Διονύσης Δελλής, αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης Κάμπελ, κάνοντας παράλληλα μνεία στις δυσκολίες του προγράμματος των «ερυθρολεύκων» και τους στόχους του.
Και ξαφνικά αυτό που συζητιέται αρκετά τα τελευταία 24ώρα, στην επιφάνεια με την «βούλα» των διεθνών ΜΜΕ. Φεύγει ο Τζοέλ Κάμπελ τον Γενάρη από την Άρσεναλ. Και στις ομάδες που ήδη ασχολούνται με την περίπτωση του και ο Ολυμπιακός. Ισχύει; Υπάρχει δόση αλήθειας σε όλη αυτή την υπόθεση; Ή πρόκειται για ένα από τα γνωστά πρώιμα σενάρια της επόμενης μεταγραφικής περιόδου; Νομίζουμε ότι δεδομένα έχει ενδιαφέρον...
Πόσο εύκολο όμως είναι στις αρχές Νοέμβρη να γνωρίζεις τις ανάγκες σου, αρχές Γενάρη. Είτε είσαι η Άρσεναλ, είτε ο Ολυμπιακός, είτε ο ίδιος Κάμπελ;  Ναι, ο Κοσταρικανός δεν παίζει ιδιαίτερα στο Λονδίνο. Και αναπόφευκτα και ο ίδιος και ο ατζέντης του, και οι ομάδες που θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους μπορεί να έχουν ανοίξει μια «διαδικασία» με θέα στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αυτό όμως τι ακριβώς σημαίνει; Ότι θα γίνει και όλας;
Τα παραδείγματα αμέτρητα. Πέρσι τέτοια εποχή για παράδειγμα ο Ντελβίν Ντινγκά ούτε που σκέφτονταν ότι το 2014 θα τον βρει στον Ολυμπιακό μιας και έπαιζε ελάχιστα. Πάμε για 2015 ο Αφρικανός παραμένει, έχει γίνει πολύτιμος στο πλάνο του προπονητή και ειλικρινά μπορεί το μέλλον του στην Ελλάδα να περιλαμβάνει αρκετές ακόμη «πρωτοχρονιές». Τέτοια εποχή πέρσι επίσης, ο Ρομπέρτο ήταν κεντρικό πρόσωπο στα σενάρια της Ατλέτικο Μαδρίτης για την αντικατάσταση του Κουρτούα κάνοντας εκπληκτικό Τσάμπιονς Λιγκ. Κανείς δεν τολμούσε να σκεφτεί ότι η διοίκηση των Ερυθρόλευκων θα μπορούσε να τον αγοράσει. Έγινε όμως. Με έξι εκατ ευρώ σε ένα από τα μεγαλύτερα deal της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και δεν βάζουμε άλλα στην... εξίσωση. Το τι μπορεί να ισχύει σε ρόστερ δύο διαφορετικών ομάδων, έπειτα από δύο μήνες. Οι ανάγκες, οι τραυματισμοί, οι εκπλήξεις κλπ. Πράγματα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις αλλά που μιλώντας για ποδόσφαιρο θα πρέπει να τα περιμένεις. Πριν από μερικές εβδομάδες «κεντρικό πρόσωπο» στο λιμάνι ήταν ο Μποτία. Οι... χαμηλές πτήσεις του. Τώρα έχει ένα σερί καλών αγώνων, ένα γκολ με τη Γιουβέντους. Και όπως ο ίδιος ο Μίτσελ ανέφερε μετά τον Παναθηναϊκό «μα γιατί δεν με ρωτάτε πάλι για εκείνον;». Είναι πολύς ο καιρός από τις αρχές Νοέμβρη ως τον Γενάρη.
Ειδικά για τον Κάμπελ όμως: Κατά την άποψη μας, αλλά και με βάση το ρεπορτάζ του καλοκαιριού; Ο Ολυμπιακός ναι, όντως θα μπορούσε να κάνει μια αντίστοιχη κίνηση, ένα κόλπο αλά... Ρομπέρτο και για τον Κοσταρικανό. Πέντε εκατ ευρώ έδινε το καλοκαίρι στην Άρσεναλ. Πρότεινε αγορά, συνιδιοκτησία, νέο δανεισμό έβαλε στο τραπέζι κάθε πιθανό τρόπο ώστε να κρατήσει εδώ τον Κοσταρικανό.
Έπεσε όμως στην περίπτωση. Η Άρσεναλ πολύ λογικά δεν συζητούσε πριν το Μουντιάλ, και στα γήπεδα της Βραζιλίας ο νεαρός winger έκανε... παπάδες με αποτέλεσμα να γίνει κάτι σαν λαϊκή απαίτηση από τους φίλους της Άρσεναλ, η προσθήκη του στο ρόστερ των Λονδρέζων. Δέκα εκατ ευρώ έδινε η Μπενφίκα για εκείνον στα τέλη του καλοκαιριού. Και οι Άγγλοι αρνήθηκαν. Όπως είπαν όχι σε πρόταση της Μίλαν και ποιος ξέρει ποιας άλλης ομάδας που είδε στον νεαρό εξτρέμ αυτό που «έψαχνε».
Ο Κάμπελ ήταν ένας από τους σημαντικότερους κρίκους στην περσινή αλυσίδα των Ερυθρόλευκων. Εξαιρετικός παίκτης, θετικότατο στοιχείο στα αποδυτήρια, ουσιαστικός στην προσφορά του στο σύνολο. Είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον κρατήσει. Όπως είναι επίσης πολύ λογικό αν του δοθεί η ευκαιρία και τον Γενάρη να μπει στον... πειρασμό να τον διεκδικήσει. Να τον στείλει στο δεξί άκρο, να γίνει ο Κασάμι ξανά «8άρι» και μαζί με τον Αφελάι, τον Τσόρι, τον Μήτρογλου αλλά και τους δύο καλούς επιθετικούς μπακ (Μαζουακού, Ομάρ) να βελτιώσουν οι Πειραιώτες την δημιουργία και όχι μόνο.
Ακόμη όμως είναι Νοέμβρης. Δεν είναι εποχή για... μεταγραφικές κουβέντες. Ειδικά σε μια ομάδα που κατά τον επόμενο μήνα (ή πιο σωστά ως τις 9 Δεκεμβρίου και το ματς με τη Μάλμε όπου συμπληρώνεται το πρόγραμμα του πρώτου γκρουπ στο Τσάμπιονς Λιγκ) παίζει πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το πιο δύσκολο κομμάτι της σεζόν, διανύει αυτές τις μέρες ο πρωταθλητής Ελλάδας προσπαθώντας να ισορροπήσει σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις, έχοντας τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά. Είναι λοιπόν στο -5 στην Σούπερ Λιγκ σε μια κατάσταση που δεν την έχει συνηθίσει, είναι και στη «μάχη» που μπορεί να τον φέρει σε οποιαδήποτε θέση της κατάταξης στον πόλεμο των Άστρων. Κάθε στροφή από εδώ και κάτω έχει τη σημασία της.
Άρα προφανώς το να ξεκινά η γνωστή διαδικασία «σεναρίων» κλπ μοιάζει τουλάχιστον ανεπίκαιρο. Έστω και αν την «ευθύνη» την έχουν τα ρεπορτάζ των Άγγλων και όχι των Ελλήνων. Γενάρη «ανοίγει» το μεταγραφικό παράθυρο. Μέχρι τότε όμως θα έχει περάσει η μισή σεζόν. Και το τι ακριβώς θα ισχύει σε ότι αφορά σε «ανάγκες» ενίσχυσης, δεν μπορεί κανείς να το προδικάσει από τώρα. Οι παρόντες έχουν σημασία. Το τι θα μπορέσει να πάρει ο Μίτσελ από εκείνους στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ποιοι θα «ανεβάσουν» ταχύτητα, ποιοι θα γίνουν «σημαντικοί» και θα ανοίξουν τον κύκλο του rotation.  Για τους επόμενους, όταν έρθει η... ώρα.
Ο Ολυμπιακός πάντως έχει την οικονομική άνεση, να κάνει ότι νομίζει πως θα του χρειαστεί για το δεύτερο μισό. Και αυτό είναι και το σημαντικότερο σε τέτοιες υποθέσεις. Νομίζουμε όμως ότι πριν τις 10 Δεκέμβρη δεν θα προκύψει κάτι. Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο γκρουπ στο Τσάμπιονς Λιγκ (σημειωτέον αν οι Ερυθρόλευκοι περάσουν στους «16» της διοργάνωσης, ο Κάμπελ και να αποκτηθεί δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής γιατί είναι στη λίστα της Άρσεναλ). Μέχρι να έχει ξεκαθαρίσει και προς τα πού πηγαίνει η μάχη του πρωταθλήματος.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: