Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΟΚ από ατσάλι!!

Ο ΠΑΟΚ δεν λύγισε ούτε από τις απουσίες, ούτε από την πίεση της Φιορεντίνα και φεύγοντας με το θετικό αποτέλεσμα από το «Αρτέμιο Φράνκι» (1-1) κρατήθηκε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης!

ΠΑΟΚ από ατσάλι!
Τι κι αν ήταν με την πλάτη στον τοίχο; Τι κι αν τίποτα δεν έμοιαζε να ‘ναι με το μέρος του;

Ένας ψυχωμένος ΠΑΟΚ «απέδρασε» με το θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Φιορεντίνα και ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στην επόμενη φάση!

Έπειτα από εξαιρετική ενέργεια που ξεκίνησε από τον Αθανασιάδη και τελείωσε ιδανικά από τον Μάρτενς ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε με το προβάδισμα, μέχρι να έρθει ο Πασκουάλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Έτσι, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν τους 4 πόντους και θα τα παίξουν όλα για όλα απέναντι σε Ντιναμό Μινσκ (εκτός) και Γκινκάμπ (εντός), δίνοντας μάχη με τους Γάλλους για την 2η θέση.

Η βαθμολογία (11ος όμιλος):

1. Φιορεντίνα 10 (8-1)
2. Γκινγκάμπ 7 (4-3)
3. ΠΑΟΚ 4 (7-5)
4. Ντιναμό Μινσκ 1 (1-11)

Τα σημερινά αποτελέσματα:

Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ 1-1
(88' Πασκουάλ-81' Μάρτενς)

Γκινγκάμπ-Ντιναμό Μινσκ2-0
(44' Μποβέ, 86' Μαντανέ)

H 5η αγωνιστική (27/11):

Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ (20:00)
Γκινγκάμπ-Φιορεντίνα (20:00)

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας πως θέλει πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα. Και ο πιο αισιόδοξος όμως δύσκολα θα ‘βρισκε κάποιο ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια να φύγει με τέτοιο. Το πιο δύσκολο ματς του ομίλου απέναντι σε μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα, έχοντας να αντιμετωπίσει και πολύ σημαντικές απουσίες (Μακ, Ρατς, Σκόνδρας, Κάτσε, Παπαδόπουλος).

Η Φιορεντίνα μπήκε με διάθεση να πιέσει ασφυκτικά, μεταφέροντας την δράση στο 1/3 του γηπέδου και με τον Γκόμεζ να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου ξεκίνησε να «πολιορκεί» την εστία του Γλύκου. Προτού ωστόσο αρχίσει να εντείνεται ο επιθετικός μονόλογος των Ιταλών ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του καλή ευκαιρία. Χτυπώντας στην κόντρα ο Αθανασιάδης έβγαλε κάθετη για τον Περέιρα, με τον Αργεντινό να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι «βιόλα» έψαξαν επίμονα το γκολ, όμως πότε οι δικές του επιλογές, πότε ο Γλύκος που ήταν πάντα σε ετοιμότητα, τους στέρησαν το προβάδισμα.

inner

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που δεν δέχθηκε γκολ σε αυτό το διάστημα. Όμως στο δεύτερο μέρος βγήκε μια… εντελώς διαφορετική ομάδα από τα αποδυτήρια, έτοιμη να ορίσει μόνη την τύχη της και κατ' επέκταση της πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Μια ομάδα έτοιμη εκτός από το να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το μηδέν στην άμυνα, αποφασισμένη και να ρισκάρει -με μέτρο- για το γκολ.

Όλο το πείσμα των παικτών του Αναστασιάδη βγήκε σε μια φάση. Από τακουνάκι του Αθανασιάδη λίγο πριν η μπάλα βγει πλάγιο άουτ, την μανιασμένη προσπάθεια του Γκολάσα να ξεμαρκαριστεί από δύο παίκτες, την ασίστ του Κλάους και την ψυχραιμία του Μάρτενς μπροστά από το αντίπαλο τέρμα, ήρθε το προβάδισμα για τον «Δικέφαλο του Βορρά»! Η τελευταία κουβέντα όμως άνηκε στην Φιορεντίνα και ο Πασκουάλ με μια άπιαστη εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια 1-1.




Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Γκονζάλο, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς (86' Μπαμπακάρ), Βάργκας (70' Μπόρχα Βαλέρο), Πιζάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λατσάρι (59' Μαρίν), Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σπυρόπουλος (90' Τζαβέλλας), Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Γκολάσα, Τζανδάρης, Τζιόλης, Περέιρα (46' Μαντούρο), Σαλπιγγίδης (71' Μάρτενς), Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Σεμπαστιάν Ντελφεριέ (Βέλγιο)
Γήπεδο: «Αρτέμιο Φράνκι»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: