Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Χειροκροτήστε τον!!

Ο Αστέρας κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ, διεκδίκησε μέχρι τέλους κάτι καλό, αν και βρέθηκε με δύο τέρματα πίσω, αλλά η προσπάθεια του δεν ήταν αρκετή (1-2), πληρώνοντας τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες.

Χειροκροτήστε τον!
Όχι… δάκρυα για αυτόν τον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί το έργο του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League έγινε πλέον εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η σημερινή του αντίπαλος, Τότεναμ, αλλά και η Μπεσίκτας (νίκησε 2-1 την Παρτιζάν) απέκτησαν τέσσερις βαθμούς απόσταση από την ομάδα της Τρίπολης. Όμως το χειροκρότημα μετά το τελευταίο… σφύριγμα του κόσμου που γέμισε το «Θ. Κολοκοτρώνης» το αξιζε και με το παραπάνω.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν τα παρατάει ποτέ, καθώς δεν το έβαλε κάτω μετά το 0-2 που είχε διαμορφωθεί, χάρη σε γκολ του Τάουνσεν, που άνοιξε (36’) το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Σανκαρέ σε μια φάση που χωράει πολλή κουβέντα, αλλά και του Κέιν (42’). Οι γηπεδούχοι έκαναν αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν έφθασε, καθώς έχασαν τα… άχαστα, με τους Τσοκάνη-Πάρα να είναι οι… μοιραίοι, ενώ είχαν δοκάρι με τον Μάσα στο 65ο λεπτό. Τελικά το γκολ ήρθε στο 90’ με τον Μπαράλες να… κερδίζει πέναλτι από Φάζιο που αποβλήθηκε σε εκείνη τη φάση, καθώς ο Αργεντινός θα έβγαινε τετ α τετ.

Βαθμολογία γ' ομίλου σε 4 αγώνες

Τότεναμ 8 (8-3)
Μπεσίκτας 8 (8-3)
Αστ. Τρίπολης 4 (5-8)
Παρτιζάν 1 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (27/11)
Τότεναμ-Παρτιζάν
Αστέρας-Μπεσίκτας

Πως έπαιξαν

Τον Φακούντο Πάρα επέλεξε ο Στάικος Βεργέτης για την κορυφή της επίθεσης σε σύστημα 4-2-3-1, ενώ άφησε τον Μπαράλες στον πάγκο. Ο Κοσίτσκι ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά τους (από τα αριστερά προς τα δεξιά) τους Παντελιάδη, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Λούι. Μουνάφο και Ουσέρο είναι τα αμυντικά χαφ. Ο Μάσα με τον Τσοκάνη στα «φτερά» και ο Ρόλε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο των γηπεδούχων. Τελικά ο Μπαράλες για δέκα περίπου λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις), αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του.

Ίδιο σύστημα και για την Τότεναμ. Ο Βορμ ήταν στο τέρμα, με τους Ντέιβις, Βερρρτόνχεν, Φάζιο, Ντάιερ στην άμυνα. Οι Σταμπουλί, Ντεμπελέ στον άξονα και οι Έρικσεν, Τάουνσεν στα πλάγια. Ο Λαμέλα ήταν πίσω από τον Κέιν. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ποκετίνο, παρότι είχε το 0-2, επέλεξε να βάλει και δεύτερο (Σολδάδο) σέντερ φορ. Αυτή η αλλαγή δεν του βγήκε, καθώς ο Αστέρας που ρίσκαρε για να μειώσει, βρήκε ελεύθερους χώρους και τελικά ο Αργεντινός τεχνικός έβγαλε τον Κέιν στο 77' και τη θέση του πήρε ο Πάουλινιο, γεμίζοντας το κέντρο.

inner

Το ματς

Η Τότεναμ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει τον ρυθμό της και να γίνει επικίνδυνη. Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η υπεροχή της ήταν ανούσια, καθώς δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, που όπως αναμενόταν περίμεναν τους Άγγλους. Το παιχνίδι δεν είχε παλμό στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους και ήταν πολύ… μονότονο με την ομάδα του Ποκετίνο να είναι συνεχώς μπροστά. Ο Αστέρας άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός από το 30ο λεπτό περίπου και μετά. Αρχικά, επισκέφθηκε τα καρέ της αντίπαλης ομάδας στο 27’, αλλά ο Σανκαρέ που έπιασε την κεφαλιά, ύστερα από ωραίο γέμισμα (εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά) από την μικρή περιοχή, υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι «γαλαζοκίτρινοι» το μόνο που είχαν ήταν μια ωραία αντεπίθεση, με τον Μάσα να δέχεται την μακρινή πάσα, αλλά να μην καταφέρνει τελικά να γίνει κάτοχος της μπάλας και να κερδίζει ένα κόρνερ.

inner

Στο 30’ ο Μάσα απείλησε μεν, μέσα από την περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε, μετά το καλό γύρισμα του Μουνάφο, δεν ήταν καλό, καθώς δεν το έπιασε γεμάτο και η μπάλα πέρασε έξω. Εκεί που φαινόταν ότι ο Αστέρας αποκτούσε παλμό και κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, «πάγωσε» η Τρίπολη. Ο Τάουνσεν κέρδισε πέναλτι από τον Σανκαρέ, που προσπάθησε να τον σταματήσει, κάνοντας τάκλιν μέσα στην περιοχή, με το οποίο βρήκε την μπάλα, αλλά δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν βρήκε και τον παίκτη. Η Τότεναμ δεν έμεινε εκεί και πήγε με το 0-2 στα αποδυτήρια, καθώς ο Τάουνσεν στο 42’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κέιν, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσίτσκι.

Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό από πλευράς θεάματος. Ο Αστέρας μπήκε με διάθεση να μειώσει πολύ γρήγορα, αλλά παρότι του έκατσαν οι φάσεις, δεν τα κατάφερε, καθώς δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στα 30’’ μετά την αρχή του, ο Ρόλε έβγαλε τον Τσοκάνη φάτσα με τον Βορμ, αλλά τον πλασέ του ήταν άστοχο. Στη συνέχεια πήρε σειρά ο Πάρα, που μέσα σε ένα δίλεπτο έφερε βόλτα την αντίπαλη άμυνα, ντριπλάροντας Βερτόνχεν και Φάζιο, αλλά τα χάλασε στην τελική του προσπάθεια. Όπως και στο 72’, που μπήκε ανάμεσα σε Μάσα (έκανε την πάσα) και Μπαντιμπαγκά και δε κατάφερε καν να τελειώσει τη φάση, ενώ στο 65' το σουτ του Μάσα σταμάτησε στο δοκάρι.

inner

Ενδιάμεσα (61’) η Τότεναμ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Κέιν που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η άμυνα του Αστέρα αλλοίωσε το σουτ του και πέρασε ο κίνδυνος. Αφού όμως δεν έγιναν γκολ αυτές οι φάσεις, χάθηκε η ευκαιρία για κάτι καλό. Το 1-2 ήρθε λίγο πριν τις καθυστερήσεις με τον Μπαράλες να κάνει γκολ το πέναλτι που κέρδισε και ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να «τσιμπήσει» τον βαθμό, αλλά ο Μπαντιμπαγκά έστειλε την μπάλα έξω με κεφαλιά και στη συνέχεια οι παίκτες της Τότεναμ κέρδισαν κόρνερ, ροκανίζοντας τον χρόνο.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (81’ Γιαννιώτας), Ουσέρο, Τσοκάνης (Μπαντιμπαγκα), Μάσα, Ρόλε, Πάρα (84’ Μπαράλες).

Στον πάγκο των γηπεδούχων είναι οι: Θεοδωρόπουλος, Κυριακόπουλος, Φερνάντες, Μπακασέτας.

Τότεναμ (Ποκετίνο): Βορμ, Ντάιερ, Ντέιβις, Φερτόνχεν, Φάζιο, Σταμπουλί, Ντεμπελέ, Λαμέλα (46’ Σολδάδο), Τάουσεντ, Έρικσεν (63’ Μέισον), Κέιν (77’ Παουλίνιο).

Στον πάγκο της αγγλικής ομάδας έμειναν οι: Μακγκρι, Ρόουζ, Κίρικες, Τσαντλί.

Διαιτητής: Χαβιέ Εστράδα (Ισπανία), με βοηθούς τους Χοσέ Μιράντα, Χαβιέ Ροντρίγκεθ.

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: