Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Έπεσε… ηρωικά!!

Το όνειρο της ευρωπαϊκής παρουσίας μετά τον Δεκέμβριο… γκρεμίστηκε στη Λεωφόρο. Αν και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δις, η Αϊντχόφεν έφυγε νικήτρια (3-2) και άφησε εκτός συνέχειας οριστικά το τριφύλλι.

Έπεσε… ηρωικά
Στην Ολλανδία έμεινε όρθιος στο φινάλε, αλλά στην κατάμεστη Λεωφόρο, η Αϊντχόφεν πήρε το αίμα της πίσω.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε -στην καλύτερη φετινή εμφάνισή του στο Europa League- σαν θηρίο, προηγήθηκε δύο φορές (με γκολ των Ατζαγκούν, Πέτριτς), αλλά η ανωτερότητα των Ολλανδών «μίλησε» που πήραν τη νίκη με σκορ 3-2 (οφσάιντ το δεύτερο τέρμα τους).

Ένα αποτέλεσμα που «γκρέμισε» και μαθηματικά τις ελπίδες του τριφυλλιού για πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ απ' την άλλη οι νικητές είναι πολύ κοντά στο να πάρουν το εισιτήριο μαζί με την Ντιναμό Μόσχας.

Καταχειροκροτήθηκε στο τέλος η ελληνική ομάδα απ' τον κόσμο της για την προσπάθεια που έγινε, βραβεύτηκε πριν τη σέντρα ο Κόλκα, στις εξέδρες και ο νεοαποκτηθείς Νίνης.

inner

Η βαθμολογία του πέμπτου ομίλου (4 αγώνες):

1. Ντιναμό Μόσχας 12β.
2. Αϊντχόφεν 7β.
3. Εστορίλ 3β.
4. Παναθηναϊκός 1β.

Το ματς

Το ότι η Αϊντχόφεν είναι εξαιρετική επιθετικά ομάδα το γνωρίζαμε. Και παρά λίγο να το επιβεβαιώσει, αν δεν ήταν ο Στιλ να επιβεβαιώσει και ο ίδιος με τη σειρά του πως δικαίως είναι ο νούμερο ένα γκολκίπερ του Παναθηναϊκού (βγάζοντας τετ-α-τετ του Ντεπάι). Και χωρίς να… χρονοτριβήσει, το τριφύλλι έδωσε λόγο στην κατάμεστη Λεωφόρο να… σειστεί! Όταν η μπαλιά του Ζέκα… τρύπησε τους πάντες, όχι όμως και τον Ατζαγκούν που έγινε κάτοχός της και από κοντά (11’) σήκωσε τους πάντες στο πόδι για το προβάδισμα των πρασίνων.

Οι Ολλανδοί είχαν βρει τα σκούρα και άρχισαν να πιέζουν. Να πιέζουν ασφυκτικά σε ορισμένες στιγμές, καθώς είναι αλήθεια πως ξεδιπλώνονταν εντυπωσιακά. Την πρώτη ο Στιλ είπε «όχι», στη δεύτερη αρνήθηκε ξανά το γκολ στον Ντε Γιονγκ (με φοβερή απόκρουση σε κεφαλιά), ε, την τρίτη… νικήθηκε. Σε μια απ’ αυτές τις… γνωστές συνεργασίες της Αϊντχόφεν, ο Βαϊνάλντουμ βρήκε τον Ντεπάι κι αυτός «εκτέλεσε» για το 1-1 (27’). Ο μονόλογος των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε με απώτερο σκοπό να φέρουν τούμπα το ματς. Κι αφού ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση, στη συνέχεια τους… ξέρανε! Γιατί δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο, ο Καρέλης έβγαλε κεφαλιά-ασίστ (μετά από μακρινή μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου) για τον Πέτριτς και με ένα «δικό του» γκολ, ο Κροάτης άναψε τη… σπίθα για το «πάρτι» με το 2-1!

inner

Η Αϊντχόφεν ήταν αυτή που έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ και ο Παναθηναϊκός να υπερασπιστεί το προβάδισμά του. Και αυτό έδειχνε η εικόνα του ματς, αλλά για την ώρα οι πράσινοι κρατούσαν αντίσταση και παράλληλα με νύχια και με δόντια το πολύτιμο 2-1. Και σαν η είσοδος του Μπεργκ να έφερε… γκαντεμιά! Διότι ένα λεπτό αργότερα, η άμυνα του τριφυλλιού «κοιμήθηκε» (ξανά απ' το δεξί άκρο), ο Ντεπάι έφυγε… σφαίρα, γύρισε στον Ντε Γιονγκ (σε θέση οφσάιντ) κι έγινε η «ζημιά». Μια ζημιά που θα μπορούσε να διορθωθεί, αλλά Ατζαγκούν και Καρέλης είχαν… μεγαλειώδεις χαμένες ευκαιρίες για το εκ νέου προβάδισμα (την ίδια ώρα που ο εξαιρετικός Σίλντενφελντ έσωζε πάνω στη γραμμή).

Ο Σουηδός –που αποθεώθηκε- δεν ήταν σε καλό βράδυ. Δεν του έβγαινε τίποτα. Και παράλληλα, η Αϊντχόφεν μύριζε… μπαρούτι σε κάθε «κατεβασιά» της. Και τελικά κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Όχι από μια τέτοια (σ.σ κατεβασιά), αλλά από ένα στημένο, με τον Βαϊνάλντουμ να σηκώνεται πολύ ψηλά και στο 78’ να κάνει την ολική ανατροπή για τους Ολλανδούς. Η κατήφεια, η απογοήτευση έκανε… μπαμ στο πράσινο στρατόπεδο. Οι παίκτες δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως χανόταν μια τέτοια ευκαιρία μέσα απ’ τα χέρια τους. Και στο τελευταίο τέταρτο του ματς, οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου δεν κατάφεραν να πάρουν έστω τον έναν πόντο που θα διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης, με την Αϊντχόφεν να φεύγει θριαμβεύτρια απ’ την κατάμεστη Λεωφόρο (2-3).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Νάνο, Σίλντενφελντ, Λαγός (44’ Δώνης), Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (73’ Μπούι), Καρέλης, Πέτριτς (64’ Μπεργκ)

Αϊντχόφεν: Ζουτ, Μιρίν, Ρέκικ, Άριας, Μάχερ, Ντεπάι, Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Νάρσινγκ (90’ Γιόζεφσουν), Βίλεμς (90’ Χέντριξ), Γκουαρδάδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: