Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

«Ο Μέσι δεν πέρασε ακόμη τον Θάρα»

Μπορεί ο ποδοσφαιρικός πλανήτης να αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι για το επίτευγμά του να ξεπεράσει τον Τέλμο Θάρα και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, όμως μία νέα άποψη έρχεται να αψηφήσει το γεγονός.
Ο Αργεντινός επιθετικός με τα τρία γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σεβίλλη, έφτασε τα 253, αριθμός που μέχρι πρότινος ήταν μεγαλύτερος από την επίδοση του θρύλου της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Όμως σύμφωνα με την τοποθέτηση του Mr. Chip, ενός από τους μεγαλύτερους στατιστικολόγους στην Ισπανία, ο Θάρα έχει επίσης 253 γκολ στο ενεργητικό του.
«Ο στόχος της αναθεώρησης των αριθμών που είχαμε δημοσιεύσει τη μέρα του ντέρμπι ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ήταν να είμαστε όσο πιο αυστηροί και δίκαιοι μπορούμε με τον Θάρα και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε την αξία του Μέσι, που μπορεί να φτάσει τα 300 γκολ ή και περισσότερα, ποιος ξέρει;» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στην «As» από τον Mr. Chip, εξετάστηκαν εξονυχιστικά όλα τα γκολ του Θάρα, σεζόν προς σεζόν και σύμφωνα με εννέα διαφορετικές πηγές, ανάμεσα στις οποίες η ισπανική Λίγκα, η «Marca», αλλά και η «Mundo Deportivo», ο αριθμός των συνολικών τερμάτων του είναι 253, όσα δηλαδή και του Μέσι.
Είτε πάντως τα τέρματα του Θάρα είναι 253 είτε 251, είναι μάλλον θέμα χρόνου ο Μέσι να πετύχει ένα ακόμη και να γίνει σε κάθε περίπτωση ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ισπανικής λίγκας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: