Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς να «φορτσάρει»

Παίζοντος καλά κατά διαστήματα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 69-59 του Πανελευσινιακού στην Πυλαία, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και επέστρεψε στις νίκες.

Χωρίς να «φορτσάρει»
Ο ΠΑΟΚ νίκησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα τον Πανελευσινιακό 69-59 στην Πυλαία, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και επέστρεψε στις νίκες, μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και ελπίζει να ξαναμπεί στην τετράδα, παίζοντας τα δύο εξ αναβολής ματς με Άρη και Παναθηναϊκό. Αντίθετα, η ομάδα των δυτικών προαστίων παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, μένοντας στις δυο συνεχόμενες νίκες.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μα διψήφια διαφορά στην τρίτη περίοδο και δεν κινδύνευσε στη συνέχεια, όσο και αν προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να αντιδράσουν.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βον με 19 και Κάρτερ με 17 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μάρκοβιτς με 15 πόντους.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να προηγηθούν 11-3 στην αρχή της αναμέτρησης, κάνοντας 9-0 σερί στο αρχικό προβάδισμα των Ελευσίνιων, έχοντας πρωταγωνιστή τον Βον και την υπεροχή μέσα στη ρακέτα. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +5 και +7 για τον «Δικέφαλο» σε εκείνο το διάστημα με Βον και Κάρτερ να σκοράρουν συνεχώς για τους γηπεδούχους. Όμως, στο 18-12, ένα σερί 5-0 του Πανελευσινιακού μείωσε στο -1 με επιθετική υπεροπλία μέσα και έξω από τη ρακέτα. Τελικά, ο Βον βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +2.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +7, όμως ο Πανελευσινιακός έκανε ένα σερί 9-0 και προηγήθηκε με +2 και +6 στη συνέχεια, χάρη στην επιθετική υπεροπλία του μέσα και έξω από τη ρακέτα. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +4 και +6 για τους φιλοξενούμενους, που ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +6, με τις δυο ομάδες να μη σκοράρουν στο τελευταίο λεπτό.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, με ένα επιμέρους σκορ 8-2, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με επιθετική πολυφωνία και λύσεις μέσα στη ρακέτα, μαζεύοντας και τα περισσότερα ριμπάουντ σε εκείνο το διάστημα. Στο 39-42, η αστοχία και το άγχος των φιλοξενούμενων βοήθησαν τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν ένα 8-0 σερί και να προηγηθούν με +5, χάρη στους Αμερικανούς τους. Ο Κάρτερ έδωσε ένα +6 στον ΠΑΟΚ στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με ένα σερί 6-0 ο ΠΑΟΚ απέκτησε ένα +12 με τους Αμερικανούς και τον Τσόχλα. Ο Δέδας έφερε το +15, αφού πλέον ο «Δικέφαλος» βρήκε τις λύσεις από την περιφέρεια. Στο 65-50, ένα 4-0 σερί του Πανελεευσινικού μείωσε στο -11 και με νέο σερί 4-0 στο -8, την ώρα που ο ΠΑΟΚ φαινόταν πως έχει «κατεβάσει στροφές», αλλά διατηρούσε το +10 την περισσότερη ώρα. Τελικά, η τελική διαφορά έφτασε στα παραπάνω επίπεδα.



Τα δεκάλεπτα: 21-19, 31-37, 50-44, 69-59

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 5, Κάρτερ 17, Κακαρούδης 4, Τσόχλας 3, Δέδας 3, Μαργαρίτης 6, Οντουμ 10, Βον 19, Σαλούστρος 2

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Κοξ 9, Ρόμπινσον 10, Βασιλόπουλος 7, Αθανασούλας 3, Μάρκοβιτς 15, Δορκοφίκης 5, Ιωάννου 8, Καλλές 2
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: