Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Φλεβαράκης: «Το μόνο μου παράπονο η άμυνα»

Με μόνο παράπονο την άμυνα του α' πρώτου ημιχρόνου, έμεινε ο προπονητής των Τρικάλων, Κώστας Φλεβαράκης από την προσπάθεια των παικτών του απέναντι στην Κηφισιά (89-96). Κέρδος ο Χότζιτς.

Φλεβαράκης: «Το μόνο μου παράπονο η άμυνα»
Ικανοποιημένος με την συνολική προσπάθεια των Τρικάλων έμεινε ο Κώστας Φλεβαράκης, παρά την ήττα από την Κηφισιά.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην άμυνα του α' ημιχρόνου, κι αφού συνεχάρη τους νικητές, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της ομάδας του από την διαιτησία την εφετινή σεζόν.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Η ομάδα έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στο γήπεδο απέναντι σε έναν αντίπαλο που υπερτερεί σε εμπειρία, ταλέντο αλλά και ποιότητα. Σίγουρα το μόνο παράπονο που έχω ουσιαστικό είναι η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, θεωρώ ότι δεν ήταν καλή γι’ αυτό και το σκορ πήγε ψηλά απέναντι σε μια ομάδα που είναι επίσης καλή αμυντικά και το σκορ πήγε ψηλά για το ύφος των δύο ομάδων.

Όντως θέλαμε να τρέξουμε στο τέλος ακόμη και μετά από καλάθι και να πάμε σε πολύ γρήγορες επιθέσεις πριν στηθεί η άμυνα του αντιπάλου. Μπορώ να πω ότι θέλαμε να το κάνουμε σε μεγάλο βαθμό και στο πρώτο ημίχρονο αλλά φυσικά πρέπει πρώτα να πάρεις τα ριμπάουντ, στο πρώτο δεν έγινε αυτό, και επομένως δεν είχαμε στην ουσία κανέναν αιφνιδιασμό.

Η Κηφισιά είναι μία ομάδα η οποία έχει πολύ εμπειρία και ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι παίζει χωρίς λάθη, σε ένα τέτοιο ματς σαν το σημερινό είχε εφτά λάθη κάτι που είναι γενικά χαρακτηριστικό της και κάτι το οποίο της δίνει πολύ μεγάλη δύναμη ειδικά σε παιχνίδια που πάνε κοντά.

Αλλά από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο εμείς θεωρώ ότι οργανώσαμε πάρα πολύ την άμυνα, μπορεί να φαίνεται το σκορ ότι στην ουσία είναι στα ίδια επίπεδα αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά ειδικά στην άμυνα στο δίποντο που στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 80% και τελείωσε κοντά στο 50% που σημαίνει στην ουσία ότι έπεσε αρκετά. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη διαφορά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο από τις βολές καθώς η Κηφισιά στο πρώτο ημίχρονο είχε 7 βολές και τελείωσε με 29 και πήρε πολλούς πόντους από εκεί.

Σίγουρα το θετικό που κρατάμε είναι η παρουσία του Χότζιτς που με λίγες προπονήσεις έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ ουσιαστικά στην συνέχεια. Πρέπει να βρούμε ψυχολογία και να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε στα ματς τα οποία θα κρίνουν την κατηγορία.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Κηφισιά για την προσπάθεια που κάνει σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να πω και κάτι που δεν έχει κάποια σχέση με την σημερινή αναμέτρηση, μπορώ να πω ότι μετά την πρώτη αγωνιστική και μέχρι σήμερα αυτό που βλέπω είναι μια αισθητή διαφορά που έχουμε στην αντιμετώπιση από τους διαιτητές όταν τα παιχνίδια πάνε σε σημείο που κάποιες φάσεις είναι πολύ καθοριστικές, έχουμε άλλα παιχνίδια στα οποία παίρνουμε έξι φορές παράβαση μεταφοράς μπάλας ενώ ο αντίπαλος μία, που είναι πολύ καθοριστικό και είναι μια παράβαση που την κάνουν όλες οι ομάδες.

Ελπίζω να είναι τυχαίο και αυτό που θέλω να πω και είναι πολύ σημαντικό είναι ότι ίσως φταίει ότι στο τέλος κάθε αγώνα αναφερόμαστε στα δικά μας λάθη και δίνουμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους ενώ δεν αναφέρουμε και τα λάθη των τρίτων. Ελπίζω να μην χρειαστεί πραγματικά να επανέλθω, παρ’ όλα αυτά συγχαρητήρια στη Κηφισιά και καλή συνέχεια καθώς είναι μία ομάδα με τελείως διαφορετικούς στόχους από εμάς».


Από την μεριά του ο Άνταν Χότζιτς ο οποίος ήταν ο κορυφαίος των Τρικάλων, με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς παίζαμε ενάντια σε μία ομάδα που ξέρει να παίζει καλό μπάσκετ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από τους οπαδούς μας, δεν είμαι συνηθισμένος σε οπαδούς που πραγματικά ξεσηκώνουν το γήπεδο και αυτό ήταν ωραίο, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και να γίνομαι καλύτερος σε κάθε παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: