Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Για… μεσημεριανό!

Με χορταστική εμφάνιση, τέσσερα γκολ και πολλές χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός έκανε εύκολο το μεσημέρι του στην Kέρκυρα (4-0), προσπέρασε τον ΠΑΟΚ και τον περιμένει στο Φάληρο στο ντέρμπι κορυφής.

Για… μεσημεριανό
Ο φρεσκαρισμένος Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση της Κέρκυρας στο ΕΑΚ, χάρη σε γκολ των Φουστέρ (19’), Τσόρι (50’ πεν., 85’) και Ελαμπντελαουΐ (58’).

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα χάρη σε εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Μπενίτες, που δεν δυσκολεύτηκε να την τελειώσει ο Φουστέρ και έκτοτε ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος.

Ο Τσόρι ευστόχησε από την άσπρη βούλα (λανθασμένη υπόδειξη από τον Δημητρόπουλο), με τον Αργεντινό να γράφει και το τελικό 4-0 με υπέροχη προσωπική ενέργεια. Ενδιάμεσα ο Ελαμπντελαουϊ σκόραρε έπειτα από εξαιρετική μεταβίβαση του Φορτούνη.

Έτσι, προσπέρασαν (τουλάχιστον προσωρινά) τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία και τον περιμένουν την ερχόμενη Τετάρτη στο "Καραϊσκάκη", στο ντέρμπι που θα κρίνει την κορυφή.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός γνώρισε με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες της αγωνιστικής απραξίας, απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην Κέρκυρα, όμως ήταν σαφές πως δεν υπήρχε καμία δικαιολογία και πως το «διπλό» ήταν μονόδρομος. Και παρόλο που ο Μίτσελ φρέσκαρε αρκετά την ενδεκάδα (κατά τα 6/11) οι «ερυθρόλευκοι» δεν άργησαν να βρουν ρυθμό.

Ο Μπουχαλάκης δικαιολόγησε την παρουσία του στο αρχικό σχήμα –μεταξύ άλλων- και με μια εξαιρετική μπαλιά στον Μπενίτες, αυτός πέρασε σαν σταματημένο τον Παρασκευαΐδη και ο Φουστέρ εξ επαφής δεν είχε κανένα πρόβλημα να τελειώσει την φάση. Το γκολ του Ισπανού ήταν το έναυσμα για έναν επιθετικό μονόλογο από πλευράς Πειραιωτών.

Με βασικούς εκφραστές των επιθετικών τους ενεργειών τους Μπενίτες, Φουστέρ και Κασάμι έφτιαξαν (και έχασαν) σωρεία ευκαιριών. Το 1-0 ήταν φτωχό με βάση την εικόνα τους. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μίτσελ πέρασε τους Τσόρι, Φορτούνη συνεχίζοντας όμως στον ίδιο ρυθμό.

Το δεύτερο γκολ προήλθε από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση) του Αργεντικού, ο οποίος είχε κέφια, πήρε πολλές προσπάθειες, με αποκορύφωμα το τελευταίο γκολ με εξαιρετική προσωπική ενέργεια και τελείωμα. Θετική παρουσία και από τον Φορτούνη, που είχε την ασίστ στο γκολ του Ελαμπντελαουϊ. Κέρδος ο Μπενίτες που μπορεί να μην βρήκε δίχτυα, αλλά έδειξε ότι θα αποτελέσει πολύτιμη λύση στην επίθεση, καθώς και ο Σιόβας που επανήλθε στο κέντρο της άμυνας.



Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Καρντόζο (67' Ομπράντοβιτς), Γκόμες, Χαβίτο (74' Σάντσεθ), Μαρκόβσκι (68' Γεωργακόπουλος), Ρόχας, Ανδρεόπουλος, Βενέτης, Κόντος, Κρητικός, Παρασκευαϊδης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (64' Σιόβας), Αυλωνίτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (46' Ντομίνγκες), Μπουχαλάκης, Ντοσεβί (46' Φορτούνης), Φουστέρ, Μπενίτες.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κουρομπίλια (Δ. Αττικής)
4ος: Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: