Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 βόλεϊ των ανδρών βρέθηκε το Σάββατο ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 3-0 σετ της νεοφώτιστης ΜΕΝΤ στο «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής.

Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 σετ τη ΜΕΝΤ στου Ρέντη, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της VolleyLeague και βρέθηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος το 3-2 σετ του ΠΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη.
Η επικράτηση του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε σε 65’ και για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε βασικός ο Νίκος Σμαραγδής, βασικός διαγώνιος ήταν ο Αινείας Τζελάτης, ενώ ο Σωτήρης Σωτηρίου είχε πολύ καλή εμφάνιση στη θέση του Αντρί Ντιάτσκοφ. Πρώτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και για τον Χρήστο Βολουδακη που αντικατέστησε τον Στεφάνου μετά το δεύτερο σετ.

Η ΜΕΝΤ γνώρισε την πέμπτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση αγωνίστηκε χωρίς τον Τζούλιαν Μπίσετ που βρίσκεται στο Μεξικό για το πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κεντρικής Αμερικής με τα χρώματα της Αγίας Λουκίας και χωρίς τους τραυματίες Ζένια Γκόρτσανιουκ, Γιώργο Σφενδυλάκη.

Στο πρώτο σετ, η ΜΕΝΤ πίεσε στο σερβίς και προηγήθηκε 10-6. Η καλή αρχή της ομάδας της Τούμπας δεν είχε άλλη συνέχεια, καθώς ο Ολυμπιακός, με κορυφαίους τους Ντιάτσκοφ, Τζελάτι, πέρασε στην αντεπίθεση και «προσπέρασε» 16-14 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, ενώ μέχρι το τέλος του σετ έφτασε εύκολα στο 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Δημήτρης Καζαζης έβαλε στον αγώνα τους Σωτηρίου, Βολουδάκη αντί Ντιάτσκοφ, Στεφάνου. Η ΜΕΝΤ έκανε πολλά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Σπύρου Γκολίτση έκαναν τρεις φορές λάθος θέσεις. Ο Ολυμπιακός «πυροβολούσε» από το σερβίς και το 25-13 ήρθε πολύ εύκολα.

Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 4-3, αλλά με σερί 10-0 και τον Παναγιώτη Πελεκουδα στο σερβίς (είχε και 3 συνεχόμενους άσσους σε αυτό το διάστημα) έκανε το σκορ 13-4 και εκεί τελείωσε ουσιαστικά και ο αγώνας.


Διακύμανση...
1ο σετ: 6-8, 16-14, 21-15, 25-18 σε 22΄
2ο σετ: 13-8, 16-9, 21-13, 25-13 σε 22΄
3ο σετ: 8-4, 16-5, 21-10, 25-13 σε 21΄


Τα σετ: 25-18, 25-13, 25-13

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 11 άσσοι, 24 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 39 λάθη αντιπάλων και της ΜΕΝΤ προήλθαν: 2 άσσοι, 20 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 15 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκολίτσης): Ντιάτσκοφ 3π. (2/3 επ., 1 άσσος, 50% υπ., 50% υπ. άριστες), Προύσαλης 1 (1 άσσος), Κοκκινάκης 8 (6/12 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ), Πελεκούδας 7 (2/4 επ., 1 μπλοκ, 4 άσσοι), Τζελάτης 10 (7/11 επ., 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. - 67% υπ., 33% άριστες), Μαρούλης 1 (1 μπλοκ), Σωτηρίου 6 (2/8, 4 άσσοι), Βολουδάκης (λ.- 33% υπ., 33% άριστες).

ΜΕΝΤ (Γκολίτσης): Σακόγλου 5π. (5/20 επ.), Χατζηηλιάδης 8 (6/18, 2 μπλοκ, 29% υπ., 14 % υπ. άριστες), Παπαϊακώβου 5 (4/5, 1 μπλοκ), Πάρις 4 (1/1, 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Αντιφάκος 6 (3/11 επ., 3 μπλοκ), Μάντζιος (29% υπ., 17% άριστες) / Αντωνιάδης (λ. - 62% υπ., 38% υπ. άριστες), Χρυσάφης, Παντίρης, Παπαπαναγιώτου 2 (1/1, 1 μπλοκ)


Ο Δημήτρης Καζάζης τόνισε πως: «Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε το ‘τρίποντο’ και τη χρησιμοποίηση όλων των αθλητών. Αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο, σίγουρα η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και με τις απουσίες έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Εμείς κάναμε σωστά τη δουλειά μας, πήραν χρόνο συμμετοχής κάποια παιδιά, κάποιοι άλλοι ξεκουραστήκαν και είναι πολύ σημαντικό. Είμαι ικανοποιημένος από όλους τους αθλητές μου, κάναμε καλή διαχείριση για την δύσκολη συνέχεια που έχουμε».

Για τον τραυματισμό του Κλαρκ: «Τη Δευτέρα θα δοκιμάσουμε τον Κλαρκ και τον Χριστοφιδέλη. Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι και θα δούμε αν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την αποστολή στη Γερμανία».

Ο Σωτήρης Σωτηρίου είπε πως: «Εμείς το κάναμε το παιχνίδι να δείχνει εύκολο, η ΜΕΝΤ είναι καλή ομάδα. Κάναμε ένα καλό τεστ, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι την Τετάρτη για το παιχνίδι στη Γερμανία. Θα πάμε να το παλέψουμε, έχουμε το υλικό και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο Νίκος Σμαραγδής δήλωσε πως: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επανήλθα, έχω δουλέψει πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα για να καταφέρω να επιστρέψω. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το τιμ που ξόδεψε πάρα πολλές ώρες μαζί μου για να γυρίσω στο γήπεδο. Μέρα με την μέρα, νιώθω καλύτερα και θέλω μέσα σε αυτή την προσπάθεια να βοηθάω την ομάδα μου.

Είχαμε σχετικά ένα εύκολο απόγευμα, η ΜΕΝΤ ήρθε και αποδυναμωμένη και έτσι δοκιμάσαμε διαφορετικά σχήματα για να είμαστε ‘φρέσκοι’ στη Γερμανία».

Ο Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε πως «Είπαμε να μπούμε με πολύ ρίσκο στο σερβίς, μας βγήκε λίγο στο πρώτο σετ και καταφέραμε να πάρουμε κάποιους πόντους. Μετά, δεν υπήρχε η ανάλογη συνέχεια, δεν φτάνει που χάσαμε πάρα πολλά σέρβις, κάναμε και πολλά λάθη στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έκανε και αυτός την επίθεσή του, αναμενόμενη η εξέλιξη του παιχνιδιού, δεν περιμέναμε από αυτό το παιχνίδι να πάρουμε πόντους. Εμένα με απασχολούν κάποια άλλα παιχνίδια και για αυτό επέλεξα κάποιους αθλητές που έχουν μικροπροβλήματα να τους αφήσω εκτός».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: