Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

«Απογοητεύτηκα που δεν έφερα τον Τζέραρντ στην Τσέλσι»

Ως μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στην προπονητική του καριέρα χαρακτήρισε ο Ζοσέ Μουρίνιο την αποτυχία να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Στίβεν Τζέραρντ στην Τσέλσι το 2005. «Ο Τζέραρντ ήταν πάντα... κόκκινος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο αναφορικά με την προσπάθειά του, επί πρώτης του θητείας στην Τσέλσι, να κάνει τον εμβληματικό αρχηγό της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, κάτοικο «Στάμφορντ Μπριτζ».
«Ο Τζέραρντ είναι ένας ιστορικός παίκτης για τη Λίβερπουλ, ένας ιστορικός παίκτης για την Πρέμιερ Λιγκ και ένας αντίπαλος που πάντα θαύμαζα και σεβόμουν», δήλωσε αρχικά.
«Κάναμε τα πάντα για να τον αποκτήσουμε ήμασταν πολύ κοντά. Ονειρευόμουν τον Μακελελέ, τον Τζέραρντ και τον Λάμπαρντ στο κέντρο. Θα παίζαμε ένα τρίγωνο χωρίς δεκάρι, με τον Μακελελέ μπροστά από τους αμυντικούς. Εγώ, ο κ. Αμπράμοβιτς και ο Πίτερ Κένιον ονειρευόμασταν κάτι τέτοιο τότε», τόνισε, για να προσθέσει:
«Οι άνθρωποί του ήταν ανοιχτοί για να έρθει σε μία κορυφαία ομάδα όπως η Τσέλσι. Αλλά σε εμένα προσωπικά, ποτέ δεν είπε ότι θα ερχόταν. Ποτέ. Ο Τζέραρντ ήταν πάντα κόκκινος και πιστεύω πως η απόφασή του ήταν σωστή».
Ερωτηθείς για το αν ο Τζέραρντ είναι η μεγαλύτερη μεταγραφική απογοήτευση: «Ναι είναι, αλλά έχω άλλη μία όταν προσπάθησα να φέρω τον Λάμπαρντ στην Ίντερ. Ήταν κοντά και επίσης δεν έγινε. Είχα μερικές απογοητεύσεις και αυτό είναι φυσικό στο ποδόσφαιρο».

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: